kiskereskedelem

05.
26.
15:25

Szektoronként eltérő adók jönnek

Rendeleti formában jelentik majd be az új adókat, éves összegeket szednek be 2022 egészére vonatkozóan – ismertette Nagy Márton a különadók részleteit.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
26.
13:00

Az Auchan továbbra is nyitva tartja oroszországi üzleteit

Még mindig több mint 200 külföldi cég van jelen Oroszországban az orosz-ukrán háború miatt bevezetett szankciók ellenére is. Az Oroszországban maradó vállalatok között van az Auchan is, mely 30 ezer munkavállalót foglalkoztat az országban.

Szerző(k): Ambrus-Nagy Boglárka
05.
26.
12:29

Közel 500 Coop-üzlet újul meg, berobban a házhozszállítás

Mintegy 3 százalékos növekedés révén 674 milliárd forintos árbevételt ért el a Coop Gazdasági Csoport tavaly. A koronavírus-járvány okozta jelentős bizonytalanságok ellenére tavaly az üzletlánc 6 százalékos növekedéssel 404 milliárd forintos forgalmat ért el a cégcsoporton belül. Eközben a tervezett jelentős mértékű üzletfejlesztések is megvalósultak.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
26.
09:39

Különadók: a boltokra újra rászáll az állam, ezt nagyon sokan megérzik

Orbán Viktor kormányfő bejelentette a multinacionális szolgáltatók újabb adóját, extraprofitjuk elvonását. A boltosok számára ez már a harmadik extra kasszafúrás, hiszen a kiskereskedelmi adó és az árstop egyaránt elvonást jelent - állapított meg a Blokkk.com.

Szerző(k): Domokos László
05.
26.
07:43

Örülhetnek a vásárlók, hogy csak ennyivel drágult a tojás Magyarországon

Magyarországon a ketreces tartásból származó – M+L méretű – étkezési tojás csomagolóhelyi ára darabonként 35,43 forint volt 2022 első tizenkilenc hetében, ami 25 százalékkal múlta felül a 2021. év azonos időszakának átlagárát - derül ki az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) adataiból.

Szerző(k): Tér Diána
05.
25.
16:53

Tovább támad az innovatív élelmiszer webshop

A GKID nemrég közreadott 2021-es naptári évre vonatkozó e-Toplistájában a Kifli.hu produkálta a leglátványosabb mozgást. A “legnagyobb forgalmú online kereskedők” kategóriában az előző évhez képest 6 helyet előre ugorva, idén a 6. helyen végzett, olyan nagyvállalatokat előzve meg, mint az Euronics, a Decathlon vagy az Auchan. A cég most közreadta a 2021-es üzleti évre vonatkozó publikus adatait is, amik a lendület fennmaradását mutatják.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
25.
16:42

A Spar átlépett egy bűvös határt

A Spar International éves árbevétele először haladta meg a 40 milliárd eurót az összes tevékenységében, 2021-ben ugyanis 41,2 milliárd eurós globális árbevételt jelentett. Ez 3,3 százalékos növekedés az árbevételben az előző évhez képest.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
25.
13:57

A Lidl irányt mutat a többieknek

A német Lidl új nyersanyag-beszerzési stratégiát jelentett be, amelynek célja a fenntarthatóság fokozása.

Szerző(k): Tér Diána
05.
25.
11:17

Hol van a tej és a hús a boltokban? És miért? Újabb változás az üzletekben

Az önkiszolgáló áruházak megszületésével egy időben, közel száz évvel ezelőtt azt is kitalálták a nagy áruházláncok, hogyan tudnák rávenni vevőiket olyan vásárlásokra, amilyeneket egyáltalán nem terveztek, amikor betolták bevásárlókocsijaikat a hipermarketek bejáratán. A nagy trükkre az egészséges étkezés hívei is felfigyeltek.

Szerző(k): Komócsin Sándor, Csernátony Csaba
05.
25.
06:40

Megjelent az első drámai áruhiány Szerbiában

Szerbiában áruhiány alakult ki a hatósági áras kristálycukorból, szakértők szerint azért, mert az emberek pánikvásárlásokba kezdtek. A megoldás a hatósági ár eltörlése lehetne, miután a cukor nem nélkülözhetetlen élelmiszer - ajánlja egy elemző.

Szerző(k): Komócsin Sándor