kkv

05.
19.
18:32

Robotok dolgoznak a Euronics üllői raktárbázisán

Robotizált raktárbázist nyitott a Euronics műszaki áruházlánc Üllőn, az 1,6 milliárd forintos beruházás nyomán megduplázódott a raktártér, az automatizálásnak köszönhetően pedig harminc százalékkal gyorsabb az árukiadás - közölte a cég az MTI-vel csütörtökön. A műszaki cég bevétele tavaly 11 százalékkal nőtt.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
19.
14:53

Napvilágra került, mennyiért kelt el az egyik legfelkapottabb magyar startup

A pénzügyi jelentés szerint a Svájci Posta 47 millió svájci frankot, azaz mai árfolyamon 17,7 milliárd forintot fizetett az IT-biztonsággal foglalkozó, magyar alapítású Tresorit 89,78 százalékáért - írja a Forbes.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
17.
12:08

Több adózási határidő jár le, így csökkenthető a befizetés

Jelentős mértékben csökkenthető az éves adók összege, ha a társaság ismeri és él is a különböző adóalap-korrekciós lehetőségekkel, és nem csak az előző évi rutin alapján állítja össze az adóbevallásait – hívják fel a figyelmet a Mazars könyvvizsgáló és tanácsadó cég szakértői a tao, hipa és innovációs járulék bevallásának május 31-i határidejével kapcsolatban.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
13.
10:31

Felvásárlással erősített a magyar KÉSZ Holding

Többségi, 90 százalékos részesedést szerzett a KÉSZ Holding Zrt. építőipari vállalatcsoport a Frontal Holding Zrt.-ben. A tranzakció eredményeként közép- és kelet-európai szinten is meghatározó alumínium-üveg homlokzattechnikai vállalat jött létre - adta hírül a KÉSZ.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
12.
22:20

Vége lesz a járvány miatti állami támogatások osztogatásának

Az Európai Bizottság fokozatosan megszüntetni a koronavírus-járvány hozott állami támogatási intézkedésekre vonatkozó ideiglenes keretet, amely lehetővé teszi a tagállamok számára, hogy orvosolják a járvány okozta súlyos gazdasági zavart.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
10.
13:07

Opten: kevesebben vannak a tiltólistán

Három éve csökken a cégvezetéstől újonnan eltiltott magánszemélyek száma Magyarországon; a 2021-ben az eltiltott 4076 magánszeméllyel együtt számuk 60 ezerről 40 ezerre csökkent.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
09.
08:00

Fizetésképtelenségi hullám indulhat az idén a világban, Magyarországon különösen nagy a kockázat

Magyarországon 24 százalékkal nőhet az idén a fizetésképtelenségi eljárások száma - mondja Merész István, az Allianz Trade magyarországi igazgatója. A háború, a magas kamatok és az olyan események, mint a Sberbank csődje is nehezíti a hazai cégek életét, nemcsak azokét, amelyeket közvetlenül érintenek ezek a fejlemények, de azokét is, amelyek beszállítóként várnak tőlük a számláik kifizetésére.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
02.
12:45

Onnan fenyegeti a legnagyobb veszély a kkv-kat, ahonnan álmukban sem gondolnák

Az utóbbi időszak robbanásszerű digitális fejlődése és a felhőtechnológia térnyerése a számos pozitívumot hozott magával a magyar kkv szektorban. A sikertörténetet azonban beárnyékolják a veszélyek: a kiberbiztonsági kockázatok és a hackertámadások megnövekedése, vagy a gondatlan adatvesztésből adódó károkozás. „Ma már a legtöbb gyártó is azt hangsúlyozza, hogy nem a hackerektől kell elsősorban félteni az adatokat, hanem a hanyag kezeléstől. Rengeteg biztonsági rést hagynak maguk után a munkatársak.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
01.
08:36

Kalandos hete volt a budapesti tőzsdének

Növekvő forgalom mellett nőtt a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 43 469,84 ponton zárt pénteken, 293,20 ponttal, 0,68 százalékkal magasabban mint egy hete.

Szerző(k): Tér Diána
04.
29.
10:12

Korrupt NAV-osokat kapcsoltak le, zsebre dolgoztak

Üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat 18 személy, köztük négy adóhatósági dolgozóval szemben a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség.

Szerző(k): Tér Diána