klíma

05.
12.
15:14

Bukhat a klímavédelem, sok városnak túl drága

Négyből egy város nem engedheti meg magának a klímaváltozás elleni intézkedéseket - állapította meg a londoni központú Carbon Disclosure Project (CDP) új vizsgálata.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
08.
12:11

Veszélyes szúnyogok és kullancsok terjednek Magyarországon

Hazánkban is felbukkant a krími-kongói vérzéses lázat okozó kullancs, mellettük pedig megjelentek a veszélyes fertőzéseket terjesztő csípőszúnyogok is.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
07.
10:16

A klímaváltozás extrém viharokat okoz Magyarországon

A helyzet fokozódó stádiumban van, és az extrém szélsebességű viharok növekvő viharkárokat is előidéznek - írta egy meteorológus a klímaváltozás témájával kiemelten foglalkozó a Másfélfok portálon megjelent cikkben.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
05.
15:55

Zuhanórepülésben a szélenergia költsége

A világ legjelentősebb szélenergiás kutatólaborjában készült modellezés szerint 2035-ig 35 százalékkal, 2050-ig pedig akár majdnem a felére is visszaeshet a tengeri és a szárazföldi szélfarmok mai, fajlagos építési és üzemeltetési költsége.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
04.
22:19

A francia nemzetgyűlés első olvasatban elfogadta a klímatörvényt

Csaknem három héten át tartó szenvedélyes viták után a francia nemzetgyűlés kedden első olvasatban jóváhagyta az Emmanuel Macron államfő által kezdeményezett klímavédelmi törvénytervezetet, amelyet elsősorban a baloldali pártok és a Zöldek bíráltak a szerintük túl szerény célok miatt - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
04.
13:49

Már klíma sincs wifi nélkül

Idegesítő késéssel ugyan, de április végén megjelent a tavasz, így beindult a klímaberendezések szezonja is az eMAG.hu-n. Tízből hét vásárló wifis légkondicionálót választ, és minden második készülék kínál valamilyen beépített légszűrő funkciót is.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
27.
07:08

Úgy veszik az uránt, mintha nem lett volna Fukusima

Az uránbányászati cégek úgy vásárolják a nehézfémet, mint még soha, ami annak a jele, hogy a nukleáris üzemanyag piaca egy évtizedes szünet után kezd felforrósodni. Sok szempontból leáldozott az atomerőműveknek az elmúlt időszakban, de a piacon azt várják, hogy az éghajlatváltozás elleni küzdelem visszahozza a nukleáris energiát a versenybe.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
23.
18:47

Joe Biden kipusztítaná a klímaváltozást

Az Egyesült Államok együttműködik más országokkal az éghajlatváltozással kapcsolatos innovációk területén. Az aktuális konferencián az USA elnöke ipari kérdésekről tartott egyeztetést több más ország vezetőjével.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
22.
23:14

ENSZ-főtitkár: a szakadék szélén állunk

Több határozott lépést követelt a világ vezetőitől a klímaválság elleni küzdelemben António Guterres ENSZ-főtitkár csütörtökön a Fehér Ház virtuális klímavédelmi csúcstalálkozóján - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
22.
15:40

Biden eltüntette Trump örökségét és Obamára is rávert

A Biden-adminisztráció csütörtökön ígéretet tett arra, hogy 2030-ig a 2005-ös szinthez képest 50-52 százalékkal csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását az Egyesült Államokban. Washington reméli, hogy a Barack Obama-féle vezetés által tettnél nagyobb visszavágással a többi nagy kibocsátó országot is arra ösztönzi, hogy növeljék az éghajlatváltozás elleni küzdelemmel kapcsolatos ambícióikat.

Szerző(k): Szabó Dániel