kormány

05.
28.
10:54

Megemelte a kormány a Gazdaság-újraindítási Alapot

Az idei költségvetés Gazdaság-újraindítási Alap fejezetében szereplő beruházás ösztönzési célelőirányzatot 70 milliárd forinttal megemelte a kormány. A többlet forrását nem határozta meg. A célelőirányzat eredeti összege 284 milliárd forint volt.

Szerző(k): Németh Géza
05.
27.
14:38

Olajembargó: Brüsszelben gerjed a konfliktus a magyar kormány miatt

Az Európai Unió egyes vezetői egy olyan megállapodás felé hajlanak, amely betiltaná a tengeri szállítású kőolajszállítást, ugyanakkor ideiglenesen megkímélné a kulcsfontosságú kőolajvezetéken keresztül történő szállítást. Utóbbi még a magyar kormány feltételeinél is lazább megoldást jelentene, de sok tagállam számára ez nem támogatható javaslat.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
27.
13:27

Csaba László: a különadókat az apparátus gondolhatta ki, próba-szerencse alapon

A jelenlegi kontextusban az extraprofit olyan jövedelem, amelyről a kormányzat úgy gondolja, hogy a méltányosnak tartott mérték felett érik el a cégek - mondta Csaba László közgazdász az Rtl.hu-nak.

Szerző(k): Domokos László
05.
27.
11:44

Bizonytalanná vált néhány távozó miniszter 30 milliós végkielégítése

Egy csütörtök esti kormányrendelet szerint nem jár hat havi fizetés azoknak a volt kormányzati vezetőknek, akik megbízatásuk megszűnését követő 180 napon belül közvetett vagy közvetlen többségi állami tulajdonban lévő gazdasági társaságban vezető tisztséget vállalnak vagy ott munkaviszonyba lépnek - idézi a hvg.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
27.
09:13

Külföldiek tankolása: váratlanul tett egy kivételt a kormány

Ha egy külföldi országban az üzemanyag hatósági áras, akkor az annak az országnak jelzése szerint kocsiba Magyarországon is hatósági áron tölthető üzemanyag, feltéve, hogy a magyar rendszámú kocsi ott hatósági áron tankolhat. Az érintett országok jegyzékét a külpolitikáért felelős miniszter rendeletben teszi közzé. Erre eddig nem került sor.

Szerző(k): Németh Géza
05.
27.
08:40

Jöhet 380 vagy 450 forintos euró is

Olyan ágazatok is kivetik az extraprofit-adót, amelynek 1,5 százalék a nyereségrátája, az energiaszektorban pedig van olyan cég, amely extraveszteséges. A befektetők valószínűleg értékelni fogják, hogy kiadásokat is csökkent a kormány - vélik elemzők.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
27.
08:13

Nagy káosz jöhet a benzinkutaknál

Nem lehet a gyakorlatban végrehajtani a kormány elképzelését, miszerint csak a magyar rendszámú autókba lehet kedvezményes árú üzemanyagot tölteni - vélik a benzinkutasok. Nyáron egyéb ok miatt is sorban állások jöhetnek.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
27.
06:40

Keményít a szerb kormány a cukorháborúban

Szerbiában az elmúlt napokban hiány alakult ki a boltokban cukorból, mert az egy kilogrammos csomagolásban kapható termék árát maximálták. Szakértők szerint felesleges az árstop, ám az ország vezetése nem ért ezzel egyet.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
27.
06:00

Megszorítás és különadók: igazán nagy csomagot rakott össze az Orbán-kormány

Igazán nagy fába vágja a fejszéjét a magyar kormány: két év alatt a GDP több mint 7 százalékát elérő beavatkozásra vállalkozik az adóbevételek erőteljes növelésével és az állami kiadások határozott megvágásával. Kérdés azonban, hogy a híres-hírhedt Bokros-csomaggal felérő beavatkozás elég lesz-e a két kitűzött cél eléréséhez, azaz a rezsicsökkentés megvédésére és a haderő gyorsabb fejlesztésére.

Szerző(k): Domokos László
05.
27.
01:15

Megjelent a kormányrendelet a hatósági áras tankolás módosításáról

A benzinkutasoknak kell figyelniük, hogy milyen rendszámú autó tankol a kútnál, és nem lesz egyszerű a dolguk, mert az a külföldi rendszámú autó, amelynek államjelzése szerinti országban szintén van hatósági áras üzemanyag és azt vásárolhatják magyar rendszámú autók, Magyarországon is tankolhat hatósági áron.

Szerző(k): Domokos Erika