kormány

05.
08.
09:55

Rendezvények, koncertek, fesztiválok: nem sok mindent enged 2021

Továbbra sem mer a nyárra tervezni a rendezvény-, fesztivál- és koncertszervező szakma: a kormány még biztosra sem állítja, hogy 5 millió oltottól engedélyezik ezeket a programokat. A bizonytalanság miatt nem mernek lépni a szervezők.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
07.
19:51

Ha elfogynak a tartalékok, leállhat a főváros

Ha elfogynak a tartalékok, leállhat a főváros – mondta Karácsony Gergely az ATV Híradónak. Amíg néhány önkormányzat akár 2-3 milliárd forintos állami pénzre is számíthat, addig Budapest nem szerepel azon a kormányzati listán, amelyen az iparűzési adó csökkentése miatt kompenzálandó településeket felsorolják.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
10:05

A roncsországok versenyébe kormányozták Magyarországot

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint sikertörténet a magyar kormány keleti nyitása, ám a statisztikai adatok alapján nyomát sem lehet látni ennek.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
07.
08:35

Az oroszoktól visszavásárolt Mol-részvények magyar egyetembe tételét védte Orbán Viktor

A korábbi szociálliberális kormány és az akkori ellenzéki Fidesz együttesen védte meg a Molt a külföldi felvásárlás lehetőségétől, nem pedig a regnáló miniszterelnök - írta meg Orbán Viktor friss parlamenti válaszának hátterét a Népszava.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
07.
08:24

Plusz pénzt kapott Hajdúszoboszló és Nyíregyháza Sóstógyógyfürdő

A kormány fél-fél milliárd forinttal megemelte Hajdúszoboszló gyógyhely komplex turisztikai fejlesztésére, továbbá Nyíregyháza Sóstógyógyfürdő integrált termék- és szolgáltatásfejlesztésére fordítható összeget.

Szerző(k): Németh Géza
05.
07.
07:58

Milliárdokkal támogatja a kormány a református egyház beruházásait

A Magyarországi Református Egyház beruházásaihoz és fejlesztéseihet 10,5 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány. Balog Zoltán egyházkerülete kapta a legtöbb pénzt.

Szerző(k): Németh Géza
05.
07.
07:36

Versenyképességi kormánybiztost nevezett ki Orbán Viktor

Bogdán Tibort, a gazdasági versenyképesség jogi feltételrendszerének erősítését célzó intézkedésekkel összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztossá nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök.

Szerző(k): Németh Géza
05.
06.
19:51

Hamarosan nyílik az újabb elektromosautó-pályázat

Hamarosan újabb pályázatot hirdetnek az elektromos gépjárművek vásárlásának támogatására a magánszemélyek és a cégek számára is - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára.

Szerző(k): Szász Péter
05.
06.
13:54

Vallott az új óriásalapítvány: 501 milliárdos állami vagyont kapott, elkötött 1,6 milliárdot

A kormány részvételével jött létre az egyik leggazdagabb új, közérdekű vagyonkezelő alapítvány, a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány, amely 501 milliárd forintnyi állami vagyon kapott. A tehetséggondozásra létrehozott alapítványtól a Transparency International Magyarország kikérte az alapító okiratát és az eddig megkötött szerződéseit - ezekből kiderült, hogy az elmúlt évben 1,6 milliárdot költöttek el szállodákra, tanácsadásra, informatikára és kommunikációra.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
06.
13:42

Galgóczi Ágnes: jövő héten debütál az egyadagos vakcina a háziorvosoknál

A kormányinfót követően rövidre fogták az operatív törzs sajtótájékoztatóját, ahol Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője beszámolt a friss vakcinahelyzetről is.

Szerző(k): K. Kiss Gergely