korona

07.
30.
19:58

Németország szigorítja a beutazási szabályokat, kötelező a negatív teszt az oltatlanoknak

Németország vasárnaptól minden nem oltott utazótól megköveteli, hogy az országba érkezve rendelkezzen negatív koronavírus teszteredménnyel, ami vonatkozik a hazatérő nyaralókra is. Az indoklás szerint aggodalomra ad okot a kedvelt külföldi nyaralóhelyeken tapasztalható növekvő esetszám.

Szerző(k): Szabó Dániel
07.
30.
18:16

A Visa is bekeményíthet az oltatlanokkal szemben

A Visa azt fontolgatja, hogy a Covid-19 oltások beadatását kéri az alkalmazottaktól, mielőtt ősszel visszarendelné őket az irodákba. A cégnek közben jól pörögnek a kártyái.

Szerző(k): Szabó Dániel
07.
30.
17:27

Kutatás vizsgálta, hogy a DNS-be épülnek-e az mRNS-vakcinák

Geoff Faulkner professzor a Queensland Brain Institute-tól cáfolja azokat az állításokat, amelyek szerint a Covid-19 bejuthat az ember DNS-ébe. Több kutatást és vizsgálatot is végeztek, és alaptalannak tartják az emberek ilyetén félelmeit. Az sem igaz, hogy a koronavírus módosítaná az emberi genomot.

Szerző(k): Szabó Dániel
07.
30.
16:41

Koronavírus: a hadsereget is kivezénylik, szigorú korlátozások Sydney-ben

Több száz katonát vezényeltek ki az utcákra a fertőzéssel sújtott Sydney-ben: akik abban segítenek, hogy a koronavírus-járvány terjedése miatt bevezetett korlátozásokat betartassák. A lakosság körében viszont nő az elégedetlenség a rendkívül fertőző Delta-variáns megfékezését célzó új korlátozások miatt - írja a Reuters.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
07.
30.
16:03

Már a jövő hónap végére eltörölnék a korlátozásokat a magyarok

Nem félnek a magyarok a negyedik hullámtól, ráadásul annyira, hogy négy emberből három enyhítené a még meglevő korlátozásokat is. A felnőtt lakosság negyede szerint semmi nem indokolja már a járványügyi készültséget, ezzel párhuzamosan közel 19 százalék véli úgy, hogy örökre megmaradnak Magyarországon bizonyos korlátozó intézkedések, és a korábbi, koronavírus előtti rend soha nem tér vissza életünkbe - írja kutatásáról az Ipsos.

Szerző(k): Szabó Dániel
07.
30.
12:32

Fontos bejelentést tett a Pfizer a harmadik oltásról

A Pfizer koronavírus-vakcinájának hatékonysága a második adag oltóanyag beadását követő négy-hat hónapon belül 83,7 százalékra csökkenhet - idézi a gyógyszeripari konszern vezérigazgatójának bejelentését a MarketWatch. Ez a legújabb vizsgálat arra vonatkozóan, hogy a vakcina által kiváltott immunitás csökkenhet a vírussal szemben, és a jövőben szükség lehet valamilyen emlékeztető oltásra. Ám vannak még kérdőjelek.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
07.
30.
10:33

Koronavírus: 64 új fertőzött és egy halott Magyarországon

Meghalt egy beteg, és újabb 64 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken, kiemelve: eddig 5 617 260 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 428 980-an már a második adag vakcinát is megkapták - írja a koronavirus.gov.hu-ra hivatkozva az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
07.
30.
07:22

Koronavírus: friss adatok érkeztek

A világon 196 571 404 ember kapta el eddig a koronavírus-fertőzést, a halálos áldozatok száma 4 198 195 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint péntek reggeli adatai szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
07.
29.
15:53

Az EU-ban beoltották a felnőttek 70 százalékát

A nemzetközi oltási verseny lassú kezdete után az Európai Unió kedden bejelentette, hogy túlteljesítette azt a célt, hogy a felnőttek 70 százalékának legalább egy adag koronavírus elleni oltást beadjanak. Ezzel az államszövetség felülmúlta az Egyesült Államok 69 százalékos arányát, amely az egyik legsikeresebb korai oltási kampány után jelenleg is küzd jelentős számú, oltástól idegenkedő amerikai meggyőzésével.

Szerző(k): Szabó Dániel
07.
29.
10:22

75 százalékkal nőtt a népességfogyás idén éves bázison

Az előzetes adatok szerint ez év júniusában 7621 gyerek született és 9764-en haltak meg, a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva az élveszületések száma 1,6 százalékkal csökkent, a halálozásoké 0,4 százalékkal emelkedett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Szerző(k): Szász Péter