ksh

05.
07.
13:09

Koronavírus: új magyar rekord született

Miközben az oltási hajlandóság kitartóan magas a magyarok körében, újabb rekord született: immár csak 16 százalékuk utasítja el a vakcinát - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataiból.

Szerző(k): Domokos László
05.
06.
11:08

A bolti visszaesett, az online kiskereskedelem megugrott

Márciusban ismét rekordot döntött az online kiskereskedelem - kommentálta a Központi Statisztikai Hivatal bolti forgalomról szóló legfrissebb adatait az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
06.
09:01

Az ipari termelés visszahozta a tavaly márciusi buktát

Az előző évihez képest 16,5 százalékkal nőtt az ipari termelés márciusban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Tavaly épp márciusban volt a járvány első hulláma miatti gyárbezárások időszaka.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
06.
09:00

KSH: a korlátozások zsugorították a boltok forgalmát

Az előző hónaphoz képest 0,8 százalék százalékkal nőtt, tavaly márciushoz mérten 2,0 százalék százalékkal csökkent a kiskereskedelem forgalma - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Erre az időszakra több járványügyi korlátozás, egyes boltok bezárása esett, ami magyarázhatja a visszaesést.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
05.
09:18

Mi történt az új lakások piacán?

Az első negyedévben 29 százalékkal nőtt az átadott lakások száma, vidéken pedig megugrott a lakásépítési kedv.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
04.
17:10

KSH: változik a maginfláció számítása

Áprilistól a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) módosítja a maginfláció számításához használt termékek és szolgáltatások körét: a jövőben a szeszes italok és a dohányáruk árváltozását már nem veszi figyelembe a mutatószám meghatározásához. A változást követően a maginfláció a teljes infláció 63 százalékát fedi majd le - közölte a statisztikai hivatal.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
04.
11:47

Halálozás: az áprilisi adatok még rosszabbak lesznek

A koronavírus-járvány harmadik hulláma március végén-április elején tetőzött, az áprilisi adatok még rosszabbak lesznek - véli Kovács Marcell, a KSH Népszámlálási és népesedési statisztikai főosztályának vezetője.

Szerző(k): Domokos László
05.
03.
16:22

Koronavírus: újabb fekete statisztikák Magyarországról

Az év 13. hetében 53 százalékkal többen haltak meg, mint az előző öt évben átlagosan ugyanebben az időszakban a KSH frissített adatai szerint. A 12. heti korrigált adatok 55 százalékos növekedést mutatnak az előző öt év átlagához képest. Ha a KSH 12. és a 13. heti halálozási számait a koronavirus.gov.hu-n ugyanezen időszak alatt feltüntetett Covid-halottak számával vetjük össze, akkor az ez idő alatt elhunytak 43 százalékát számolhatjuk a járvány áldozatai közé.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
03.
13:50

Koronavírus: ötből már négy magyar oltást akar

Újabb csúcsot döntött meg az oltási hajlandóság a magyarok körében, immár csak 18 százalékuk utasítja el a vakcinát - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataiból.

Szerző(k): Domokos László
05.
03.
13:30

Tíz százalékkal nőtt a hazai lakáshitel-állomány 2020-ban

Tavaly év végén a magyarországi lakáshitel-állomány 4004 milliárd forint volt, 10 százalékkal, mintegy 373 milliárd forinttal több az előző évinél - derül ki a KSH Lakossági lakáshitelezés 2020 című kiadványából.

Szerző(k): Domokos László