lakás

06.
17.
07:26

Lakástrükköt dob be a kormány

A kormány átadja állami kezelésből egyháziba az állami bérlakásokat, az ingatlanok ingyen cserélnek gazdát, a két szeretetszolgálat, amely gazdálkodik majd velük akár el is adhatja azokat.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
15.
09:57

Áprilisban tovább gyengült az építőipar

Egy év alatt 7,2, az előző hónaphoz, márciushoz képest áprilisban 7,3 százalékkal csökkent az építőipari termelés volumene - közölte a KSH.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
11.
17:58

Újabb pontokon változtatott a Fidesz a készülő bérlakástörvényen

Ismét módosította a Fidesz a bérlakások kötelező eladását előíró törvényjavaslatot. A legújabb változat szerint a forgalmi érték akár 30 százalékáért is meg lehetne venni az önkormányzati bérlakásokat, ráadásul a Várnegyedben az állami, illetve önkormányzati cég által tulajdonolt ingatlanokra is kiterjesztenék a törvényt - írta a hvg.hu.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
10.
15:33

A Cordia 750 lakást adhat el a lengyel piacon

Gyors növekedést tervez a lengyel piacon a Cordia, a magyar lakásfejlesztő 745 új otthon értékesítésére készül Lengyelországban, ami a vállalatcsoport összes piacán megcélzott idei mennyiség csaknem felét jelentheti - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
06.
10.
08:00

Mennyi a törlesztője egy 15 millió forintos lakáshitelnek?

Legyen az belvárosi lakás vagy kertes ház, befektetés vagy a család új otthona, az ingatlanvásárlás mindannyiunk életének meghatározó része. Az emelkedő lakásárak mellett sokan vesznek igénybe lakáshitelt, ezért a Bank360 elemzői megvizsgálták melyek a hónap kölcsönei.

Szerző(k): Bank360.hu
06.
09.
11:00

Újabb üzleti kapcsolatot találtak az MNB és a Matolcsy-család körül

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének menye megvásárolt egy ingatlanos céget és vele egy luxuslakást annak a Somlai Bálintnak az érdekeltségétől, akinek másik vállalkozása 54 milliárd forintért felújíthatja az MNB Szabadság téri épületét - értesült a 24.hu. Ebben a XIII. kerületi panorámás ingatlanban korábban éppen Matolcsy Ádám és felesége lakott.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
09.
07:08

Moratóriumban van? Készüljön fel a nagyon durva meglepetésre!

Akár 17 évvel is nőhet a futamidő és 5,8 millió forinttal a visszafizetendő összeg egy 1,5 millió forintos személyi hitelnél ha az adós jövő nyárig bent marad a moratóriumban. Minél később lép ki valaki, annál tovább és többet fizethet. Az MNB szerint sokan nem is szorulnak rá a lehetőségre, mégis igénybe veszik, vannak, akik csak azért, mert jobban szeretnek költeni, mint takarékoskodni.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
09.
06:20

Kinyílt a szeme lakásfelújítást tervezőknek, sokan megtorpantak

Májusra érezhetően visszaesett áprilishoz képest a lakosság felújítási szándéka, 2022 végéig az összes háztartás 3 százaléka biztosan, 8 százaléka valószínűleg élne az otthonfelújítási program nyújtotta lehetőségekkel. Januárban a biztos szándékú kör 7, a valószínű szándékú kör még 17 százalékot tett ki. A támogatás felvételéről mintegy 440 ezer család gondolkodott májusban a GKI és a Masterplast közös kutatásának eredménye szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
08.
16:31

Albérlet: ezen csúsznak el a bérbeadók

Májusban tovább élénkült a budapesti albérletpiac, emelkedtek a bérleti díjak és növekedett a bérlőktől kért kaució összege is. A járvány utáni növekedést egyes körzetekben lassíthatja, hogy idén több mint hatezer új építésű lakást adnak át a fővárosban, ami akár kínálati sokkot is okozhat egy-egy környéken a túlkínálat közepette.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
07.
11:22

Nem hozta lázba a lakosságot az MNB nagy dobása

A biztosítók elégedettek az első negyedéves számokkal, a díjbevétel növekszik. Az ügyfelek is elégedettek a biztosítókkal, az új minősített lakásbiztosítás viszont nem hozta lázba a megkérdezetteket.

Szerző(k): Herman Bernadett