lej

03.
29.
21:55

Nagyot nőtt a román hiány

A román konszolidált államháztartási hiány elérte a román bruttó hazai termék (GDP) 1,14 százalékát február végén, a tavalyi év első két hónapjában jegyzett 0,73 százalékos deficithez képest - közölte hétfőn a román pénzügyminisztérium.

Szerző(k): Szász Péter
03.
03.
14:54

A lej is szenved, nem csak a forint

Újabb történelmi mélypontra süllyedt a román lej az euróval szemben, szerdán egy eurót 4,8768 lejen jegyeztek - írja az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
02.
26.
14:26

Hatszázezer forintot szakítanak a romániai olajbányászok

Romániában nem a bankszektorban dolgozók, vagy az informatikusok keresnek a legjobban, hanem az olajbányászok, akik egyharmadával többet vihetnek haza a nettó átlagbérnél.

Szerző(k): Barabás Júlia
09.
10.
18:10

A román infláció 2,7 százalékos volt

Romániában augusztusban 2,7 százalék volt az éves inflációs ráta, amely enyhén mérséklődött a júliusban jegyzett 2,8 százalékról – írja az MTI a román országos statisztikai intézet adatai nyomán.

Szerző(k): Szász Péter
02.
20.
16:21

A szomszédba is begyűrűzött a forint átka

Történelmi mélypontra került a román lej csütörtökön az euróval szemben, az európai fizetőeszköz egy egysége 4,7834 lejbe került csütörtökön a Román Nemzeti Bank árfolyama szerint.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
11.
22.
14:34

Régi lejjel sikerült eurót venni

Forgalomból kivont lejt, román bankjegyeket váltott át euróra és forintra két román állampolgárságú férfi jóhiszemű embereknek; a Pápai Járásbíróság jogerős ítéletében felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a csalókat – írja az MTI.

Szerző(k): Rácz Gergő
11.
19.
15:26

Újabb pofont kapott a román lej

A román lej ezen a héten immár másodszor történelmi mélypontra került az euróval szemben, az európai fizető eszköz egy egysége 4,7759 lejbe került kedden – közölte a Román Nemzeti Bank az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
08.
10.
13:28

Már ezt is irigyelhetjük a románoktól?

Jóval kiterjedtebb a pénzhamisítás Romániában, mint Magyarországon, úgy tűnik, nagyobb a csalók érdeklődése a lej, mint a forint iránt, amit akár az utóbbi lesajnálásának is értékelhetünk.

Szerző(k): Barabás Júlia
08.
04.
18:00

Ezért vágtathat el a román bérszínvonal a magyar mellett

A román és a magyar bérek kérdése nemrég reflektorfénybe került, akkor a minimálbérnél tűnt fel, hogy a román lemaradás már nem nagy. Ami azonban fontosabb, hogy mi történik az átlagkeresetekkel: a román emelkedés nagyobb ütemű, mint a hazai. Ha ez nem változik pár éven belül, bekövetkezik a szomszédi felzárkózás - értékel a privátbankár.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
11.
14:38

Bebetonozzák a román eurót

A bukaresti kormány megerősítette, hogy 2024-ben be szándékozik vezetni Romániában az eurót. A tervet belefoglalták az ország konvergenciaprogramjába.

Szerző(k): Barabás Júlia