lengyel

05.
17.
07:08

Vereséget szenvedtünk a saját polcainkon, de nem kell ebbe belenyugodni

Miért olcsóbb az áruházláncokban a lengyel hús? Mettől meddig hús a hús? Készülnünk kell-e már a rovarokból, és a szintetikusan készített húsokra, vagy elég egyelőre, ha befogadjuk a vegán húspogácsát? Hosszasan kérdeztük a honi húsipar közeli és távolabbi jövőjéről Éder Tamást, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnökét.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
17.
06:40

Letaglózza Lengyelországot az infláció

Lengyelországban erőteljesen nőtt az áram ára mind az üzleti fogyasztóknál, mind a háztartások esetén. Ezzel egyidejűleg a lakásfelújítások is sokkal többe kerülnek, mint korábban.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
16.
07:22

Új kalandot keres a lengyelek nagy öregje

Lech Walesa, a szocialista rezsim ellen az 1980-as évek elején indult lengyel szakszervezeti mozgalom legendás vezetője át akar állni a tőke-munka világának másik oldalára.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
15.
13:17

Különleges buszjárat indul: 1000 kilométer van a két lengyelországi végállomás között

Lengyelországban 1000 kilométeres utat bejáró buszjárat indul, amely átvezeti az utazót az ország hegyes-völgyes és tengerparti részei között. A közlekedés iránt érdeklődők közül bizonyára sokan végigdöcögnének a különleges úton.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
15.
07:20

Titokban emelik a nyugdíjkorhatárt, így jártak a lengyelek

Lengyelországban a jelenleg is kormányzó Jog és Igazságosság párt 2017-elején csökkentette a nyugdíjkorhatárt, ám mostanra mintha rájöttek volna, hogy ezt a populista lépést nem kellett volna megtenniük.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
14.
11:15

Felpörgött a drágulás a lengyeleknél is

Lengyelországban gyorsult a fogyasztói árak növekedése áprilisban éves összevetésben.

Szerző(k): Domokos László
05.
14.
06:40

Riasztó hír Lengyelországból

A lengyel diplomaták úgy látják, hogy nem szakmai képességeik alapján dől el, milyen megbízatást kapnak - derült ki a lengyel külügyminisztérium alkalmazottainak körében végtett felmérés eredményéből.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
13.
19:48

Gyorsít a lazítási versenyben a lengyel kormány is

A lengyel kormány felgyorsítja a lazításokat a járvány miatt bevezetett szabályokon, ami azt jelenti, hogy a hasonló magyar intézkedéseket legfeljebb néhány hét késéssel követik.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
13.
06:22

Egyre inkább oltáspártiak a lengyelek

Javul a lengyelek hozzáállása a koronavírus elleni oltás beadatásához, a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint az emberek több mint fele beoltatja magát Lengyelországban.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
07.
15:48

Mi lenne, ha mindenki kapna 100 ezer forintnak megfelelő alapjövedelmet? - Felmérték a lengyelek

A Polsky Instytut Ekonomiczny (PIE, Lengyel Közgazdaságtudományi Intézet) felmérést készített arról, hogy milyen gazdasági hatása és társadalmi fogadtatása lenne egy olyan feltétel nélküli alapjövedelemnek, amely havi 1200 zlotyt (csaknem 100 ezer forintot) ad minden felnőttnek, és havi 600 zlotyt juttat a családoknak minden kiskorú után - írja a G7.hu. A felmérés szerint a lengyelek az alapvető megélhetés elvesztésének kockázatát szeretnék csökkenteni az alapjövedelemmel.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna