lezárás

05.
18.
18:51

Az évszázad feltámadása vár az Airbnb-re

Az évszázad feltámadására számít a turizmusban az Airbnb vezére. Amerikában nagyon jó a helyzet, Európában bizonytalanabbak a kilátások. Ahol lehet utazni, ott már utaznak az emberek.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
18.
13:40

„A vendéglátóhelyek újranyitása több veszteséggel jár, mint a bezárásuk”

A járvány és a hozzá kapcsolódó kényszerintézkedések olyan pusztítást végeztek a vendéglátóiparban, amit az újranyitás képtelen ellensúlyozni. A tapasztalatok szerint egyes helyeken a jelenlegi – nyitás utáni - napi forgalom nagyjából megegyezik a házhozszállítás alattival.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
17.
19:05

Keleti vakcinát kapott? Így használhatja nyugaton

Ausztriában egyelőre nem ismerik el az ország újraindításakor a Szputnyik és a Sinopharm oltást a zöld igazolványok kiadásakor, ettől még aki ilyet kapott, nem sokkal jár rosszabbul a nyugati vakcinákkal oltottaknál. Már ha egyáltalán beutazhat az országba. Németországban nehezebb a helyzet.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
17.
16:14

Teljes útlezárás az M1-esen Tatabányánál

Baleset miatt lezárták az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalát a tatabánya-újvárosi felhajtó közelében hétfő délután, a forgalmat az 1-es útra terelik - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
15.
18:38

Lezárások lesznek a budapesti közlekedésben

Budapest belvárosában egy bicikliverseny miatt lesznek ideiglenesen lezárások.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
14.
19:13

Komoly gonddal néznek szembe a Covid elleni harc mintaállamai

A világon volt néhány olyan hely, főleg az ázsiai-csendes óceáni térségben, amelyek sikeresen vették fel a harcot a koronavírus ellen, gyakorlatilag kiirtva a kórokozót határaikon belül. Most ezek az országok komoly próbatétel előtt állnak, újra be kellene csatlakozniuk a világ vérkeringésébe, úgy hogy ott közben még mindig vidáman kering a vírus.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
11.
17:00

A 2019-es szinthez is vért kell izzadni

Az április 24-i terasznyitás előtt 40 százalékos mínusszal mentek a vendéglők, az elviteles rendjükben. A veszteség 600 milliárdnál tart a korlátozások időszakát nézve, de ez az összeg még növekedni fog, hiszen a terasznyitás és a védettségi igazolványos rendszer csak csonka piacot hozhat. A járvány nem múlt el, így csak 2022-ben lehet majd 2019.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
10.
16:06

Meglepő, hogy melyik ágazat a lezárások igazi vesztese

Home office és suliszünet alatt azonnal lejjebb kapcsol a ruhás piac. Eddig 15-25 százalékos a visszaesés, sőt, a kilátások sem valami biztatóak.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
07.
14:25

A boltok már egy éve csak a romokat lapátolják ide-oda a pusztítás után

A boltos világ 2021 áprilisában alig van jobb helyzetben, mint egy évvel korábban, amikor 10 százalékos mínuszban volt. Az iparcikkes boltok körében pedig iszonyatos pusztítást rendezett a járvány, még jó, hogy volt miből visszaesni. A webáruházak black friday-hoz hasonlítható csúcsra futása is csak azt eredményezte, hogy a boltzár alatt 100 forintból 12 forint folyt be hozzájuk.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
04.
19:31

Sokkal tovább tarthat a súlyos chiphiány, mint gondoljuk

Az Intel vezérigazgatója szerint a globális ellátási láncokat megrázó, s az autóiparban komoly gyártási nehézségeket okozó chiphiány még sokáig eltarthat, akár több éven keresztül is. Ez pedig fékezheti a kilábalást a járvány utáni fellendülésben.

Szerző(k): Lovas-Romváry András