mészáros_lőrinc

05.
11.
16:07

Letarolják a 30 éves csopaki juharfasort

Csopakon a vasút villamosítása – illetve a helyi lakosok szerint a figyelmetlen tervezés – miatt ki kell vágni egy harminc darabból álló fasort. A háttérben Mészáros Lőrinc egyik cége is felbukkan. A Vasút utcában közel 30 éve ültetett juharfákat és pár diófát csütörtök-pénteken vágnák ki, erről alig egy hete értesítették a lakosságot. Csopakon egyébként példa értékű polgármesteri rendelet született az év elején arról, hogy tiltják a fák kivágását a madarak költési időszakában, márciustól augusztus végéig.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
11.
14:04

A tervezettnél hárommilliárddal lett drágább Mészárosék ajánlata

A bicskei vasútállomás átépítését a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő V-Híd Építő Zrt. végezheti, nettó 9 milliárd 924 millió forintért.

Szerző(k): Németh Géza
05.
09.
17:23

Több állami pénzt kapott Mészáros egri hotelje, mint Eger városa

A járvány kitörése óta a kormány olyan elvonásokkal sújtotta az önkormányzatokat, amely az idei működést gyakorlatilag már az alapellátások terén is veszélyeztette. Gépjárműadó, parkolási bevételek, idegenforgalmi adó, az iparűzési adó fele – az ilyen jogcímen befolyó összegek többsége hiányzik az önkormányzati kasszákból. A magyar kormány kompenzál, de a megyei jogú városokat egyedi elbírásál alapján: így kapott Eger most 825 millió forintot úgy, hogy a városvezetés 2-2,5 milliárd forintos kieséssel számolt, és 1,5 milliárd forintot kért volna az államtól.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
04.
09:09

Kiderülhetnek a részletek Mészáros Lőrinc erőműeladásáról

Kiderülhet, miért kerül a magyar adófizetőknek sok milliárd forintba a veszteséges Mátrai Erőmű, amelyet az MVM állami energiaholding vásárolt meg Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó érdekeltségeitől.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
03.
11:40

A saját bankja is hitelezi Mészáros Lőrinc új magánegészségügyi cégeit

A járvány a felcsúti milliárdos Mészáros Lőrincet is a magánegészségügy felé irányította, decemberben beszállt a koronavírus-szűréseket is végző Fájdalom-ambulancia Kft.-be, valamint a Gyógyító Magyarok Kft.-be. A cégek 2020-ban többszörösére növelték bevételüket és profitjukat, idén februárban pedig több mint hárommilliárdos kölcsönt kaptak az MKB Banktól - vette észre az Mfor.hu.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
27.
15:41

Két jó hírt is kapott ma Mészáros Lőrinc

Az Equilor megemelte az Opus célárát, a cég pedig sikeresen bocsátott ki 39 milliárd forintnyi kötvényt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) programjában.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
21.
22:27

Válságban is nagyot nőtt az Opus Global

Az Opus Global Nyrt. 2020-ban a világjárvány okozta nehezített gazdasági környezet ellenére is majdnem 228 milliárd forintos működési bevételt ért el, amely 20,5 milliárdos növekedést jelent a 2019. évi korrigált bevételi mutatókhoz képest - tette közzé a vállalatcsoport a 2020-as IFRS szerinti egyedi és konszolidált éves jelentését a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
21.
20:57

Újranősül Mészáros Lőrinc, a menyasszonya vall a kapcsolatukról

Hónapok óta kering a pletyka, hogy Várkonyi Andrea tévés műsorvezető és Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos egy párt alkot. A Bors című lap közölte, hogy a cégcsoporthoz tartozó Hot! magazin csütörtöki számában a műsorvezető vall a kapcsolatukról.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
21.
16:06

Mészárosék alapja újabb Andrássy úti ingatlant szerzett meg

Az Andrássy út 57-ben 220 négyzetméternyi ingatlanoz jutott hozzá egy Mészáros Lőrinchez köthető cég. Felszámolási eljárás keretében vásárolták meg az ingatlant, az volt ugyanis a csődbe ment Szarvasi kávéfőző cégének Oktogonhoz közeli bemutató üzlete.

Szerző(k): Domokos Erika