magyar

05.
26.
15:39

Surányi: négy évig kitarthat a gazdaság EU-s támogatás nélkül

A Magyar Nemzeti Bank volt elnöke nem lát valós esélyt a válságra, de a magyar kormány unortodox gazdaságpolitikája szinte minden tekintetben gyengébben teljesít, mintha az elfogadott gyakorlatokat igyekeznének követni. Stabilitásunkat a 2009 és 2016 között ledolgozott államadósságnak köszönhetjük, de a gazdasági növekedést gyakorlatilag teljes mértékben az uniós pénzeknek köszönhetjük. Az euró bevezetése szerinte sokáig ráért, de most már 4-5 éven belül, az állami önérdek is ezt diktálná.

Szerző(k): Sasvári Marcell
05.
23.
11:12

Hátat fordítanának a németek Magyarországnak egy fontos ügyben

Úgy tűnik, a német kormány megelégelte, hogy a budapesti vezetés nem hajlandó részt venni az orosz olajimport tervezett európai uniós bojkottjában, kész lenne arra, hogy az uniós tagállamok hátat fordítva vonakodó társuknak Magyarország nélkül csinálják meg az embargót.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
19.
15:44

Visszaküldik a csehek Magyarországra az ukrán-magyar kettős állampolgárokat

A cseh kormány változtatja az Ukrajnából érkező menekültekre vonatkozó szabályozást, miután sok ukrán-magyar kettős állampolgár igyekszik ezek alapján bejutni Csehországba. Prága arra gyanakszik, hogy szervezett bűnözői csoportok állnak a roma származású kettős állampolgárok érkezése mögött.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
08.
15:23

A magyarok magasról tesznek a vadonatúj mobilokra

A mobiltelefon-gyártók évente jelennek meg új készülékekkel, de mintha elfogyott volna a fejlesztői lendület, jelentős újdonságot ezek a frissítések nem hoznak. A régebbi készülékek olyannyira kiszolgálják az emberek többségének igényeit, hogy még a szolgáltatók által preferált kétéves csereciklust sem tartják sokan. A magyarok sem követik az iparág által diktált tempót, legalábbis ez derült ki a Pulzus Kutató lapunk megbízására készített felmérésből.

Szerző(k): Szász Péter
05.
06.
07:07

Rekordmennyiségű készpénzt halmoztak fel a magyarok a háború kitörése után

Magyarországon 8300 milliárd forintra hízott a készpénzállomány márciusra. A lakosság rekord mennyiségű lakáshitelt vett fel, hiába emelkedtek a kamatok. A betétkamatok is nőnek, de ez alig érdekel valakit, a februári szja-visszatérítés és a 13. havi nyugdíj pedig sok helyen elfogyott, ismét mínuszba kerültek a bankszámlák.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
05.
09:38

Új energiastratégia készülhet a kormány boszorkánykonyhájában

A magyar kormány titokban foglalkozik az orosz gáz és az orosz technológiára épülő áramtermelés kiváltásán. Készültek háttéranyagok, amelyekről már beszéltek is a minisztériumi tárgyalókban.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
27.
16:36

Siralmas képet fest a magyarokról egy ukrán menekült

Előfordul, hogy nehéz megemészteni azt a finoman fogalmazva tájékozatlanságról tanúskodó szöveget, amit egy-egy magyartól hall a hazájában dúló háborúról - mondta a BBC-nek egy Magyarországra érkezett ukrajnai menekült, és ez nem a legrosszabb, ami itt történt vele.

Szerző(k): Komócsin Sándor