magyarország

04.
21.
13:10

Operatív törzs: Jövő héten mind az 5 vakcina egyszerre elérhető lesz az oltópontokon

Javulnak a járványügyi adatok, de ez nem ad okot semmiféle fegyelmezetlenségre. A javulás a védelmi intézkedések mellett az oltások előrehaladásának köszönhető. Jövő héten mind az öt vakcina elérhető lesz egyszerre az oltópontokon - hangzott el az operatív törzs mai tájékoztatóján.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
21.
12:41

Erős mellékhatása lehet a Fudan Egyetem budapesti kampuszának

Jelent nemzetbiztonsági kockázatot a kínai elitegyetem, a Fudan letelepedése Budapesten, de nem valószínű, hogy kémfészek lesz. Az igazi kockázatot az jelenti, hogy a magyar állam úgy adósodik el a beruházás miatt, hogy kínaiak építik saját maguknak az épületet egy hatalmas hitelből - derült ki Dunay Pál külügyi szakértő, a George C. Marshall európai biztonságpolitikai központ professzorának a Klubrádió online-nak adott interjújából.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
20.
12:55

Müller Cecília: a regisztrált 65 év felettiek több mint 90 százalékát már beoltották

Heti összehasonlításban javulnak a járványügyi adatok, az előző héthez képest 21 százalékkal csökkent az új fertőzöttek száma. Ugyanakkor folyamatosan nő az oltottak száma, rövidesen eléri a 3,5 milliót, amikor a védelmi intézkedések enyhítésének második fokozataként nyithatnak a teraszok, kerthelyiségek - hangzott el az operatív törzs mai tájékoztatóján.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
20.
11:40

Kedden újabb, közel 250 ezer adag Pfizer vakcina érkezett Magyarországra

Ma újabb, közel 250 ezer adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett hazánkba, ez már a 18. szállítmány a Comirnaty nevű oltóanyagból, amivel a Magyarországra szállított mennyiség átlépte a 2 millió adagot - közölte a gyártó.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
20.
07:45

Földrengés volt a magyar határtól 25 kilométerre

Erős földrengés volt keddre virradó éjjel az alsó-ausztriai Wiener Neustadt vagyis Bécsújhely térségében, a Bécsi-medence déli peremén, a magyar országhatártól 25 kilométerre - írja a 444.

Szerző(k): Szász Péter
04.
19.
18:22

Újabb fejlemény a Dunaferr körül

Előszerződést kötött az ISD Dunaferr Zrt. és a Bécsben bejegyzett, nehézipari cégekkel, kazah háttérrel rendelkező, tőkeerős Safin GmbH, valamint új cégként bejegyzés alatt van a Safin Donau Acélipari Zrt. dunaújvárosi székhellyel - derült ki a vállalat vezető jogászának hétfői sajtótájékoztatóján az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
19.
09:09

Koronavírus: elhunyt 197 beteg, 2680 új eset, közel 3,3 millióan már kaptak oltást

A fertőzöttek száma hétfőre 753 ezer fölé emelkedett Magyarországon. Majdnem 3,3 millió ember megkapta az oltást, közel 1,4 millióan már a második adagon is túl vannak.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
18.
09:08

Koronavírus: 25 ezer felett az áldozatok száma Magyarországon

Vasárnap reggelre 3706 új fertőzöttet azonosítottak, 205 további életet követelt a járvány az elmúlt 24 óra alatt. Több mint 500 fővel kevesebben vannak kórházban, 42 fővel csökkent a lélegeztetőgépen lévők száma.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
18.
08:08

Az olaj utáni világ vesztese lehet Magyarország és az USA

Az Egyesült Államok kontinensnyi mérete sem elegendő ahhoz, hogy az olaj utáni világban fontossá váló nyersanyagokat hazai forrásokból biztosítani tudja. A technológiai átalakulás az amerikai hadipar számára is kulcskérdés, így elkezdtek új vészkészleteket felhalmozni egy sor nyersanyagból, valamint kutatásokat végezni azok helyi kitermelésére. Az ipari termelés jövője is múlhat ezeken a fémeken, ami az ásványi kincsekben nem gazdag Magyarország számára is kihívást jelent. Bár az önfenntartás szempontjából bizonyos fémekből még nagyobb készletek is vannak itthon, mint az USA-ban.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
17.
14:55

Magyarország elégtelent kapott

Az Európa Tanács korrupcióellenes szakmai testülete (GRECO) az elmúlt években összesen 18 ajánlást tett Magyarországnak a korrupció megelőzésére a parlamenti képviselők, a bírák és ügyészek körében.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna