martin_schulz

07.
02.
22:04

Máris feszültség pattant ki az Európai Bizottság elnökjelöltje miatt

Koalíciós feszültséget okoz Berlinben, hogy az Európai Tanács Ursula von der Leyen német védelmi minisztert jelölte az Európai Bizottság elnöki posztjára - derül ki a kormánypártok vezetőinek kedd esti nyilatkozataiból.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
21.
11:58

Segélykiáltás érkezett: nagy taktikázás kezdődhet az EU-ban

Úgy tűnik, Franciaország és Németország már nem természetes szövetségesei egymásnak: a berlini politikai elit korábbi ígérete ellenére nem áll ki azok mellett az uniós reformok mellett, amelyeket Párizs kezdeményezett. Ezért azoknak, akik erősíteni akarják az EU integrációját, változtatniuk kell taktikájukon.

Szerző(k): Komócsin Sándor
02.
13.
19:45

Martin Schulz lelépett

Martin Schulz azonnali hatállyal távozik a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnöki tisztségéből. Ezt a politikus személyesen jelentette be kedden Berlinben. A párt vezetését ideiglenesen a rangidős alelnök, Olaf Scholz hamburgi polgármester veszi át.

Szerző(k): Domokos László
02.
13.
07:08

Érik az óriási európai megrázkódtatás

Néhány hét múlva hasonló megrázkódtatás érheti Németországot és egyben Európát, mint amilyen fenekestől felforgatta Nagy-Britanniát 2016 júniusában, amikor a függetlenségi népszavazás a brexit győzelmét hozta. Ezúttal a szociáldemokraták pártszavazása vezethet belpolitikai káoszhoz.

Szerző(k): Komócsin Sándor
02.
10.
15:32

Erősen rázkódik a talaj Merkel lába alatt

Már nem csupán a szociáldemokraták pártszavazása veszélyezteti Angela Merkel új kormányának megalakítását, hanem a saját konzervatív blokkján belül megjelent kritikák is. A sajtó barátságtalan megjegyzéseket tesz a kancellárra, miközben a társadalom többsége úgy látja: Merkel meggyengült.

Szerző(k): Komócsin Sándor
02.
09.
14:46

Meglepő fordulat a német kormányalakításban

Korábbi bejelentésével ellentétben mégsem tart igényt a külügyminisztérium vezetésére Martin Schulz. A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnöke ezt közleményben tudatta pénteken az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
02.
08.
11:50

Rendkívüli fordulat - nem fogják megköszönni Merkelnek

Könnyen lehet, hogy az új német nagykoalíció – ha megalakul – megalapoz egy gyökeres változást, nevezetesen a német szociáldemokraták megerősödését a 2021-ben esedékes következő parlamenti választásokon. Jó eséllyel SPD-s kancellárja lehet az országnak Angela Merkel visszavonulása után.

Szerző(k): Komócsin Sándor
02.
07.
19:11

Martin Schulz távozik a pártelnöki tisztségből

Martin Schulz távozik a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnöki tisztségéből a Kereszténydemokrata Unióval (CDU) és a bajor Keresztényszociális Unióval (CSU) kidolgozott koalíciós szerződésről tartandó pártszavazás után, ezt a politikus személyesen jelentette be szerdán Berlinben.

Szerző(k): Szász Péter
02.
07.
14:52

Martin Schulz lesz a német külügyminiszter

Martin Schulz, az Európai Parlament korábbi elnöke, az SPD vezetője lesz az új német külügyminiszter - írja a zoom.hu.

Szerző(k): Szász Péter
02.
01.
16:41

Rossz hírt kapott a magyar kormány

Martin Schulz, a német szociáldemokraták vezetője egyértelmű célzást tett arra, hogy külügyminiszter akar lenni a leendő nagykoalíciós kormányban. Az Európai Parlament volt elnöke határozottabb Európa- és integrációpárti irányt adna a német külpolitikának.

Szerző(k): Komócsin Sándor