maszk

05.
10.
07:42

Koronavírus: nyerésre állnak a járvánnyal szemben - búcsút intenek a maszkoknak?

Izrael lényegében legyőzte a járványt, jönnek az újabb enyhítések, felmerült a maszkszabály eltörlése.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
09.
17:47

Lazítás Brüsszelben: komoly rendőri intézkedésre került sor

Többszáz emberrel szemben intézkedtek rendőrök vasárnapra virradóra Brüsszelben, a belga főváros több helyszínén összegyűlő, főként fiatalokból álló csoportok a koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási tilalom szombati feloldását, valamint a bárok és éttermek teraszainak megnyitását ünnepelték, gyakran a továbbra is érvényes rendkívüli szabályok figyelembevétele nélkül.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
09.
13:42

Izrael már ott tart, hogy a zárt térben való maszkviselési kötelezettség eltörlésén gondolkoznak

Izrael minden települése "zöld" járványügyi szempontból, már nincsenek erősen fertőzött piros, közepesen fertőzött narancssárga, vagy enyhén fertőzött sárga színnel jelölt falvak és városok az országban az egészségügyi minisztérium koronavírus-helyzetet mutató honlapja szerint - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
05.
07.
09:14

Hiába nem kötelező a maszk, mégis előírják a hordását

A szállodákban elvileg nem kötelező a maszk hordása, ugyanis csak oltási igazolvánnyal rendelkezők foglalhatnak szobát, ám sok helyen mégis előírják a maszkviselési kötelezettséget.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
30.
19:33

Nyitnak a budapesti fürdők - papuccsal, maszkkal, távolságtartással készüljön!

Az első lépcsőben a Széchenyi, Gellért, Rudas, Lukács, Paskál és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő nyitják meg kapuikat 2021. május 1-jén. Pünkösdi nyitásra készül a Palatinus és a Pesterzsébeti fürdő. Végül június elejétől fogad vendégeket a Dandár fürdő, valamint a Római strand és Pünkösdfürdő. A fürdők pontos nyitva tartása az adott fürdő honlapján elérhető.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
30.
18:25

Szombaton nyithatnak a mozik

A beoltottak száma elérte a 4 milliót, így a Budapest Film mozijai holnap, vagyis május 1-én ismét elindítják műsorrendi vetítéseiket - közölte a Budapest Film.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
23.
10:16

Csalás gyanúja miatt jelentette fel az MNB az egyik lélegeztetőgép-beszállító céget

Számos gyanús körülmény merült fel az MNB által felfüggesztett és feljelentett OTT-One tőzsdei cégnél. A társaság egzotikus országokkal üzletelt, de Magyarországon is kötött nagy üzleteket lélegeztetőgépek és maszkok szállítására.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
19.
08:33

Koronavírus: Izraelben már maszk nélkül is lehet

Izraelben eltörölték a kültéri maszkviselést vasárnap, hétfőn pedig szeptember óta először az iskolák is kinyitottak.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
17.
07:42

"Elszabotálják" a maszkviselést a lengyelek

A lengyelek fittyet hánynak arra az előírásra, hogy nyilvános helyen csak maszkban tartózkodnak, még a tömegközlekedési eszközökön sincs mindenkin maszk.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
10.
14:29

Szlovénia változtatott a maszkviselési szabályokon

Szlovénia fokozatosan enyhít a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére hozott korlátozásokon, így szombattól már nem kötelező a szájmaszk szabadtéri viselése, amennyiben betartható a másfél méter távolság, hétfőtől pedig feloldják az éjszakai kijárási tilalmat is.

Szerző(k): Rácz Gergő