mckinsey

11.
18.
07:20

Jogászok támadhatják meg a fenntarthatósági szempontokat

Versenyjogi kérdéseket is fölvethet a fenntarthatóság, így erre a cégeknek is figyelniük kell - közölte a Baker McKenzie-re hivatkozva az MTI.

Szerző(k): Napi.hu
09.
03.
10:50

A McKinsey világítja át az új agráregyetemet

A McKinsey&Company Hungary Magyarországi Fióktelepe végezheti el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány keretében működő szervezetek pénzügyi átvilágítását, nettó 90 millió forintért. A becsült ellenérték 163 millió forint volt.

Szerző(k): Németh Géza
03.
22.
13:04

Új élet kezdődik a pandémia után

A koronavírus tartós hatással lesz a fogyasztói magatartásra, a járványt lecsengését követően ugyan a kereslet élénkülése várhatóan erőteljes lesz, de jelentős eltérések lesznek fogyasztói csoportok és iparágak között - derül ki a McKinsey Global Institute tanulmányából.

Szerző(k): Domokos László
02.
18.
15:10

Százmilliók életét végleg megváltoztatja a koronavírus

Ha egyszer túl is lendül a világ a Covid-19-járványon, a munkavégzés már soha nem fog visszatérni a korábbi keretek közé. Egy új tanulmány szerint százmillióknak kell majd új foglakozás után nézniük, és ezúttal is a leginkább kiszolgáltatottabb társadalmi rétegeknek kellene legnagyobb ugrást megtenniük.

Szerző(k): Rácz Gergő
02.
04.
09:36

Félmilliárd dollárt fizet a McKinsey az opioidválság miatt

A tanácsadó cég 47 állammal egyezett meg, hogy ne feszegessék tovább, milyen tanácsokat adott az opioidválságot kiváltó gyógyszervállalatoknak, köztük az OxyContin gyártójának, a Purdue Pharmának - írta a New York Times nyomán a 444.hu.

Szerző(k): Domokos László
11.
25.
16:23

Így térhet vissza a növekedés Magyarországon

A koronavírusválságot követő évtizedben a magyar gazdaságban jelentős növekedési potenciál van, amelynek eléréséhez egyes hazai vállalatoknak regionálisan, sőt európai szinten is számottevő pozíciókra kell szert tenniük – állítja legújabb elemzésében a McKinsey & Company. A tizenhárom, a hazai gazdaságot meghatározó mértékben befolyásoló ágazatra kiterjedő kutatás szerzői úgy vélik, Magyarország hosszú távú jövője szempontjából kiemelt fontosságú lesz a termelékenység és versenyképesség javítása a világméretű egészségügyi válságot követő időszakban.

Szerző(k): Herman Bernadett
10.
16.
21:46

Szárnyra kapott a digitális kereskedelem

Majdnem kétszer olyan gyorsan nőtt Kelet-Közép-Európában a digitális gazdaság a pandémia első öt hónapjában, mint az elmúlt két évben.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
11.
16:48

Koronavírus: ezért marad évekig a nyakunkon a járvány terhe

Még akár két, vagy három évig is megsínyli Európa gazdasága a mostani koronavírus-járvány hatását a McKinsey szakértői szerint. Összesen 6 magyarországnyi ember veszítheti el az állását a kontinensen, és kicsi az esély a dinamikus visszapattanásra.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
21.
12:50

Húsvét előtt megrohamozták a nyugdíjasok az ATM-eket és a bankfiókokat

A bankoknak teljesen újra kell gondolniuk a működésüket. A fiókban dolgozókat próbálják megvédeni, de a nyugdíjfizetési napon hatalmas volt a forgalom, az ATM-eket is kifosztották. A járványügyi bankadót várhatóan nem hárítják át az ügyfelekre a hitelintézetek.

Szerző(k): Herman Bernadett
01.
23.
16:13

Komoly kihívás elé néz a régiós autóipar

Kelet-Közép-Európában javíthatnak versenyképességükön a nyugat-európai gépkocsigyártók, amelyek elsősorban a kutatás-fejlesztés (k+f) terén néznek szembe rendkívüli kihívásokkal - derül ki a McKinsey&Company tanácsadó cég legfrissebb tanulmányából.

Szerző(k): Szász Péter