megtakarítás

04.
29.
11:00

Hatásosak lehetnek a vakcinák a világ tőzsdéin is

A növekvő átoltottság és a fokozatos nyitás nyomán erősödő optimizmus az év további részében a feltörekvő országok és Európa részvénypiacainak is jót tesz majd, ám az erősödő inflációs nyomással továbbra is számolni kell az Eurizon Asset Management Hungary Zrt. várakozásai szerint. A társaság, amely három hete vette fel anyavállalata nevét, március végén még CIB Alapkezelőként már 484 milliárd forintnyi vagyont kezelt befektetési alapjaiban.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
28.
11:49

Mennyi nyugdíjra futja a magyarok megtakarításaiból?

Hány éves korban kezdik az emberek a nyugdíj-előtakarékosságot? Mennyi pénzt tesznek félre a különböző korosztályok? És vajon mennyi pénz fog így összegyűlni 65 éves korukra? És mire lesz elegendő az átlagos megtakarítás? Válaszok jöttek.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
27.
11:50

A járvány próbára tette a jövő nyugdíjasait

Az idősebbek számára a nyugdíjas lét egyfajta tesztjét is jelentették a járvány miatti lezárások: kiderült, mire lehet elég majd a pénzük. A már nyugállományban levők közül viszont sokan akár erőn felül támogatták bajba került fiatalabb rokonaikat - írta az Azénpénzem.hu.

Szerző(k): Domokos László
04.
20.
10:21

A népszerű Babakötvény, és ami mögötte van (x)

Nagyon sokat lehet hallani, olvasni a Babakötvényről, ami nem is csoda, hiszen ez a legnépszerűbb gyermekcélú megtakarítási forma. Ugyanakkor sok félinformáció és tévhit is kering az interneten, amik nem igazán könnyítik meg a tájékozódást.

Szerző(k): -x-
04.
19.
15:20

Egy hatalmas pénzhegy várja, hogy elköltsék

Soha nem látott extra megtakarítást eredményezett az, hogy a járvány eleje óta nincs mire költeni, ugyanakkor a kormányok hatalmas támogatásokkal tömik ki az embereket a világ szerencsésebb részén. Ez pörgetheti a gazdaságot az újranyitásokat követően, azonban ehhez az kell, hogy az emberek ezt el is akarják költeni.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
16.
07:01

Közel 6 ezer milliárd forintra nőtt a magyar lakosság készpénzvagyona

Csaknem 6 ezer milliárd forint készpénzt tart otthon a magyar lakosság, a háztartások pénzügyi vagyona pedig tavaly mintegy 5500 milliárd forinttal gyarapodott - derül ki a Blochamps Capital Kft. elemzéséből.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
16.
06:05

Egyéves csúcsára ugrott a GKI fogyasztói bizalmi indexe

A GKI fogyasztói bizalmi index áprilisban egyéves csúcsára, mínusz 24,5 pontra ugrott, de még jelentősen elmarad a járvány okozta zuhanást megelőző, 2020. márciusi mínusz 12,1 pontos szintjétől - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
13.
11:13

Még mindig takarékoskodnak a magyarok

2020 során a hazai gazdaság külső egyensúlyi mutatói a járvány hatásai ellenére javultak: a folyó fizetési mérleg egyenlege többletbe fordult, miközben a külső finanszírozási képesség a GDP 2 százaléka fölé emelkedett - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss Fizetési mérleg jelentéséből.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
13.
11:05

Melyik a leginkább személyre szabható nyugdíj megtakarítási forma? (x)

Több végigdolgozott évtized után természetes vágyunk, hogy anyagi biztonságban tölthessük el életünk hátralévő részét. A nyugdíjaskor azonban csak akkor lehet felhőtlen, ha előre gondolkodunk és időben lépünk.

Szerző(k): -x-