met

05.
15.
20:50

Korszakos fejlesztés jön a felújított 3-as metrón

Nagy könnyebbség lesz a mozgásukban korlátozott utasoknak.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
13.
15:57

Több hullámban kell csapadékra számítani

Ciklonális mező alakítja időjárásunkat a következő egy hétben, több hullámban kell csapadékra számítani, és továbbra is hűvös levegő áramlik fölénk - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szerző(k): Szász Péter
05.
13.
08:32

Nagy változás a meteorológiai szolgálatnál, bárki hozzáférhet majd ezekhez az adatokhoz

Az időjárás-érzékeny gazdasági szektorok – különösen az agrárgazdaság – kockázatainak csökkentése, valamint az állampolgárok élet- és vagyonbiztonságának növelése érdekében, a jövő évtől a vállalkozások és az állampolgárok számára is ingyenesek lesznek egyes meteorológiai adatok.

Szerző(k): Németh Géza
05.
11.
19:38

Változik az időjárás, ennek sokan nem fognak örülni

Egy hullámzó frontrendszer éri el a Kárpát-medencét, emiatt változékonyabbra, csapadékosabbra fordul időjárásunk - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szerző(k): Szász Péter
05.
10.
17:57

Idén még nem látott időjárás érkezik

Az időjárás-változásra érzékenyekre nehéz napok várnak: a keddi 30 fokot szerdától lehűlés és mozgalmas időjárás váltja. Ezzel együtt eső is érkezik, ami a mezőgazdaság számára mindenképp jó hír - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Holnap lesz az év eddigi legmelegebb napja.

Szerző(k): Szász Péter
05.
09.
18:16

Érkezik a várva várt időjárási fordulat

Nyáriasan meleg idő várható a következő napokban - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap a Facebook-oldalán.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
09.
12:54

Nem volt még ilyen hideg április ebben az évszázadban

A 21. század leghűvösebb áprilisa volt az idei, ha pedig az 1901 óta vezetett méréseket vesszük alapul, akkor a 15. leghidegebb a sorban - írja az MTI az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) közlése nyomán..

Szerző(k): Szász Péter
05.
08.
16:20

Megérkezett a friss időjárási előrejelzés, sokan fognak örülni

Szombaton alapvetően napos időre számíthatunk. Gomolyfelhők elsősorban az északkeleti megyékben képződhetnek. Késő délutántól nyugat felől fátyolfelhők is besodródhatnak. Az északkeleti megyékben előfordulhat egy-egy zápor.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
07.
16:15

Biztató előrejelzés érkezett szombatra

Északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, és egyre inkább kelet, délkelet felé szorul vissza a csapadék - írja az OMSZ-re hivatkozva az MTI. Szombaton napsütéses idő lesz, északon, észak-keleten felhősödéssel, futó záporral.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
10:16

A klímaváltozás extrém viharokat okoz Magyarországon

A helyzet fokozódó stádiumban van, és az extrém szélsebességű viharok növekvő viharkárokat is előidéznek - írta egy meteorológus a klímaváltozás témájával kiemelten foglalkozó a Másfélfok portálon megjelent cikkben.

Szerző(k): Szabó M. István