mobil

05.
17.
18:16

A Digivel szerződik? Változtat tarifáin a cég (pontosítva)

A 4iG Nyrt. vállalathoz került Digi Távközlési Kft. júliusban átfogó árkorrekciót hajt végre, évek óta először - értesült a hwsw.hu IT-portál. A korábbiaknál átlagosan 12 százalékkal drágább díjcsomagokat vezetnek be a tévés, mobilos és internetes előfizetéseknél.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
17.
10:37

Többmilliárdos tőkebevonással és új gyárral triplázza a termelését a szentendrei mobilkonténergyár

Három hazai kockázati tőkealap-kezelőtől összesen 2,4 milliárd forintos tőkebefektetést kapott az összecsukható konténertechnológiával világszerte nagy feltűnést és sikereket elérő Continest Technologies. A növekedési terveinek megvalósításához végleg kétlakivá válik a szentendrei alapítású cég: a termelés triplázása Székesfehérváron történik majd.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
13.
09:46

Ezt is megértük: csökkent a mobiljátékok piaca

Most először fordult elő a történelem során, hogy visszaesett a mobiljátékok globális piaca, ezzel párhuzamosan a teljes alkalmazáspiac növekedése is megállt - a jelenség mögött elsősorban a pandémia lecsengését látják a kutatók - írja a hwsw.hu.

Szerző(k): Szász Péter
05.
11.
07:05

Teljesen újraszabja a piacteret a Twitter eladása

Elon Musk, a Tesla vezetője egyre közelebb kerül ahhoz, hogy megvegye és egyedüliként irányítsa a Twittert, a világ egyik legnagyobb social media platformját. Azon túl, hogy megmozdul az ügyletben 44 milliárd dollár, várhatóan alapvető átalakulás lesz a szélesebb körben vett közbeszédben. Miközben Musk a „piactér”, mint a véleménynyilvánítás fő területének megreformálását ígéri, mások a radikális vélemények visszatérésétől tartanak.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
10.
06:20

Kéretlen szolgáltatásra fizetett elő? Lesz erre is megoldás

Kétfaktoros azonosítást vezet be a Yettel, hogy elejét vegye az olyan, harmadik fél által nyújtott szolgáltatásra történő előfizetéseknek, amelyeket az ügyfelek akaratlanul vagy figyelmetlenségből tettek.

Szerző(k): Szász Péter
05.
09.
16:56

Több funkció is eltűnik a Facebookról májusban, itt a bejelentés

A 2014-ben az Androidos és iOS-es Facebook-alkalmazásokban bevezetett, de adatvédelmi okokból eddig is sokat bírált funkciók 2022. május 31-e után már nem lesznek elérhetőek, a szolgáltató kikapcsolja azokat. Erről a felhasználók e-mailben kapnak tájékoztatást a napokban - figyelmeztet az itbusiness.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
08.
15:23

A magyarok magasról tesznek a vadonatúj mobilokra

A mobiltelefon-gyártók évente jelennek meg új készülékekkel, de mintha elfogyott volna a fejlesztői lendület, jelentős újdonságot ezek a frissítések nem hoznak. A régebbi készülékek olyannyira kiszolgálják az emberek többségének igényeit, hogy még a szolgáltatók által preferált kétéves csereciklust sem tartják sokan. A magyarok sem követik az iparág által diktált tempót, legalábbis ez derült ki a Pulzus Kutató lapunk megbízására készített felmérésből.

Szerző(k): Szász Péter
05.
04.
15:12

Xiaomi-ügyfelek, figyelem: frissült a cég támogatási listája

A Xiaomi közzétett két listát azokról eszközökről, amelyek elveszítik a támogatásukat. Ez lehet egyrészt a szoftveres támogatás hiánya ideértve a biztonsági frissítéseket is, vagy megszűnő alkatrész-utánpótlás - írja a Gzchina.

Szerző(k): Szász Péter
05.
03.
10:48

Átviszi a falon az 5G-t a Yettel, és ezzel boríthatja a piaci status quo-t

Versenyre kel a vezetékes internettel a Yettel mobilinternetes piaci újítása: az 5G eddigi egyik legígéretesebb üzleti modellje korlátlanságot és akár 1000 Mbps sebességet ígér a lakossági piacon. Ráadásul az ehhez szükséges eszközöket az ügyfélnek nem kell megvennie, mivel azt az előfizetési díjban számolják el.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
28.
19:56

Tízszeres sávszélesség növekedéssel kecsegtet a Huawei

A cég szerint az iparban alkalmazható sávszélesség a mostani többszörösére növelhető.

Szerző(k): Rácz Gergő