mt

05.
11.
12:47

Több mint 2 milliárd forint támogatást osztott el délig a kormány

Varga Mihály pénzügyminiszter 1,5 milliárd forintot támogatást jelentett be három élelmiszeripari cégnek, míg Szijjártó Péter külügyminiszter 656 millió forintos állami pénzosztásról számolt be.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
08.
17:00

Keserű csalódás érte az orvosokat, a kamara levelet írt Káslernek

Az egészségügyi szolgálati jogviszony alá tartozó orvosok jelentős részének kevesebb lett az éves szabadsága, mint amennyi a közalkalmazotti jogviszonyuk fennállása alatt illette meg őket. A Magyar Orvosi Kamara (MOK) a helyzet orvoslása érdekében levelet írt Kásler Miklós emberi erőforrás miniszternek.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
07.
12:25

A templomfelújítások nagy szerepet kapnak a kormány gazdaság-újraindítási programjában

A Komárom-Esztergom megyei Úny községben járt Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, aki a falu mindkét templomához fejújítási támogatást jelentett be. A politikus ezt követően beszélt arról - írta meg az MTI - a kormány 26 milliárd forinttal támogatja mintegy 1800 épület felújítási munkálatait.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
29.
08:40

Karikó Katalin is előadást tart az MTA közgyűlésén

A járvány miatt online tartja meg 194. rendes közgyűlését a Magyar Tudományos Akadémia (MTA). Az akadémia legfőbb döntéshozó testületének május 3-án kezdődő tanácskozásán elnöki beszámoló, díjátadó, tudományos előadások és határozathozatalok is szerepelnek.

Szerző(k): Domokos László
04.
27.
19:58

Miniszterek és államtitkárok kerültek a kiszervezett egyetemek vezetésébe

Miniszterek, államtitkárok, miniszterelnöki megbízottak és főtanácsadók is helyet kapnak az újonnan alapítványi tulajdonba szervezett egyetemeken és főiskolákon.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
23.
12:50

Öregedés és memóriavesztés: fontos szerep jut a csigáknak

Az átlagéletkor emelkedésével egyre több embert érintenek az öregkori idegrendszeri változások, amelyek drámai hatással lehetnek az életminőségre, és érzelmi-anyagi terhet rónak a családokra. Magyar és külföldi kutatók az öregedés és a memóriavesztés lassítására a nagy mocsári csigákban keresnek megoldást.

Szerző(k): Domokos Erika