munkavállaló

05.
14.
15:39

Van olyan cég, ahova csak beoltottakat vesznek fel

Az egyik legnagyobb amerikai légitársaság, a Delta Air Lines minden új belépő alkalmazottól kérni fogja az oltási igazolást, ennek hiányában nem veszik fel az illetőt a vezérigazgató nyilatkozata szerint. A már ott dolgozókat nem kötelezik az oltás felvételére, de előfordulhat, hogy például nemzetközi járatokon nem teljesíthetnek szolgálatot - írja az Airportal.

Szerző(k): Szász Péter
05.
13.
20:51

Bíróságon kell tisztázni, ki kit képvisel Dunaferr-ügyben

A Győri Ítélőtábla jogerős döntésével hatályon kívül helyezte azt a végzést, amellyel a Székesfehérvári Törvényszék cégbírósága az ISD Dunaferr Zrt. közgyűlését május 6-ra összehívta – közölte az MTI-vel a Dunaferr, amely a döntést csütörtökön vette át. Az ítélőtábla a törvényszéket új eljárásra utasította, ahol vizsgálni kell a felek meghatalmazott ügyvédeinek képviseleti jogát.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
11.
15:17

Új adóintézkedéseket jelentett be Varga Mihály

A vállalkozásokat segítő adókönnyítésekről döntött a kormány, amelyek jelentős segítséget jelenthetnek a hazai üzletei szektornak – jelentette be Varga Mihály. A pénzügyminiszter szerint az intézkedések nyomán a pénzpiacok is könnyítésre számíthatnak, és kifehéredik az eddig szabályozatlan digitális pénzpiac is.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
06.
06:20

Segít a magyar kormány a Dunaferrnek? Válaszolt az ITM államtitkára

Az elmúlt években még bevásárolt volna a magyar állam a Dunaferrbe. Schanda Tamás ITM-államtitkár most ismét azt közölte Tóth Bertalan MSZP-s képviselő állami segítségnyújtást firtató kérdésére, hogy "egy magánvállalat belső problémájának" tekintik az ügyet, az államnak nincs joga és lehetősége beavatkozni. Tóth Bertalan szerint a kormány a Mátrai Erőműnek szinte azonnal több tízmilliárdos segítséget tudott nyújtani, most pedig tétlenül nézi, ahogy több ezer dunaújvárosi küzd a létbizonytalansággal.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
03.
17:26

Nem nagyon érdekli a magyar munkavállalókat az oltás

Legkevésbé a magyar munkavállalók oltatnák be magukat, ha ez szükséges lenne a munkavégzéshez. Mondjuk, a munkaadók sem nagyon várják el az oltást, egy nemzetközi felmérés alapján Magyarország az utolsó ebben a sorban. Nem is nagyon zavarja a magyarokat, ha a munkatársaik többsége nincs beoltva.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
01.
12:11

Furcsa anomália a védettségi igazolványokkal kapcsolatban

A Magyarországon élő vagy dolgozó beoltott külföldiek nem kapnak hazai védettségi igazolványt - írja az Azonnali.hu, amely szerint az uniós polgárok ilyen módon való hátrányos megkülönböztetése egyértelműen EU-jogba ütközik. Kérdéseikre sem a kormány, sem a belügyminisztérium, sem az operatív törzs nem válaszol.

Szerző(k): Szász Péter
04.
30.
10:57

Kirúghatják a munkaidőben oltásra távozó dolgozót a lengyeleknél

Lengyelországban egyelőre nincs olyan szabályozás, amely lehetővé tenné, hogy a munkavállalók munkaidőben elmenjenek beoltatni magukat egy olyan vakcinával, amit nem kötelezően kapnak.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
28.
21:30

Kényszerszabadságra küld több mint 700 embert a bukaresti repülőtér-üzemeltető állami vállalat

Kényszerszabadságra küldi több mint 700 alkalmazottját a bukaresti repülőtereket üzemeltető állami vállalat, mivel a járvány idején 75 százalékkal csökkent az utasforgalom – közölte szerdán a vállalat.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
26.
22:48

A Mol Nyrt. Sinopharm-oltást ajánl dolgozóinak

Minden munkatársának, a töltőállomásokon dolgozóknak is felajánlja a Mol Nyrt. a Sinopharm-vakcinát - tájékoztatta a vállalat hétfőn az MTI-t.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
26.
14:35

A feje tetejére áll a munka világa: 4 napos munkahét, távmunka és kölcsönzött munkaerő

A munka világa a pandémia hatására végérvényesen és visszafordíthatatlanul megváltozik. 2020-ban munkaadó és munkavállaló egyaránt ízelítőt kapott a változás fő irányaiból. E tapasztalatok alapján kell újraértelmezni és tudatosan alakítani a munka világát.

Szerző(k): Molnár Csaba