növekedés

04.
19.
08:53

Fizetések: nagy ajándékot kaphat a kormány Brüsszeltől

Egy évig az európai adófizetők állhatják a magyarországi egészségügyi dolgozók béremelését, így a kormány a választás előtti évben mentesülne a kiadás alól. Több pénz juthat másra, ha az EU rábólint a támogatások ilyen célú felhasználására.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
16.
07:23

Közel 20 százalékkal pattant vissza a kínai gazdaság

A kínai gazdaság 18,3 százalékkal növekedett az első negyedévben, miután a koronavírus-járvány belföldi megfékezését követően az ország gazdasága gyorsuló ütemben állt helyre a tavalyi első negyedévben regisztrált visszaesésből - derült ki a kínai statisztikai hivatal pénteken közzétett adataiból.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
15.
13:42

Visszavágták a német növekedési várakozásokat

Egy százalékponttal csökkentették az idei német GDP-növekedésre vonatkozó előrejelzésüket tavaszi közös prognózisukban a vezető német gazdaságkutató intézetek az előző, tavaly ősszel kiadott becslésükhöz képest - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
14.
16:01

Nemcsak a járványhelyzetet oldanák meg a vakcinák Európában

Lehetne fairebb, zöldebb, okosabb és ellenállóbb V alakú fellendülés Európában - véli a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a legfrissebb regionális elemzésében. A nemzetközi szervezet szerint ehhez az kellene, hogy bővítsék az oltóanyag-gyártási kapacitásokat és javítsák az oltások disztribúcióját, támogassák a megélhetést, alkalmazzanak innovatív intézkedéseket a maradandó gazdasági károk enyhítésére. Ennek kivitelezésére még egy újabb ösztönzőcsomagot is bevetne.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
14.
10:31

Állami alapnyugdíj bevezetését szorgalmazza az OECD

A mindenki számára előnyös gyors gazdasági fellendülés biztosítása, az üzleti környezet és a munkaerő képzettségének javítása - ezeknek a prioritásoknak kellene szerepelniük a magyar döntéshozók listáján az OECD Going for Growth című legfrissebb jelentése szerint. A nemzetközi szervezet emellett egy állami alapnyugdíj bevezetését is javasolja az időskori szegénység csökkentése érdekében.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
13.
08:00

Gyorsult a kínai import

Jelentősen gyorsult a kínai import növekedése márciusban, az export bővülése azonban a várakozások alatt maradt - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
04.
12.
11:41

Kiesett az MNB kegyeiből az egykori kedvenc

A Scope Ratings durván leminősítette az Appeninnt. A cég a mostani besorolással elesik attól a lehetőségtől is, hogy további kötvényeket bocsásson ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési Kötvényprogramjában (NKP).

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
07.
07:08

Dübörögnek az MNB válságprogramjai

Az NKP és az NHP is jól megy, a nagyobb és közepes cégek számolatlanul jutnak forráshoz, az MNB folyamatosan emeli a keretet, sőt a feltételeken is lazít, ha kell.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
06.
16:54

Még több pénzt ad az MNB a cégeknek

3 ezer milliárd forintra emelte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az NHP Hajrá keretösszegét. A program tavaly áprilisi elindítása óta több mint 31 ezer kkv jutott kedvező kamatozású forráshoz, A 2 044 milliárd forint összegben jöttek létre hitel- és lízingügyletek.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
06.
10:25

Mi van a nyugdíjasok borítékában? Adatokat közölt az államkincstár

A nyugdíjba vonulók között már azok vannak többségben, akiknek 150 ezer forintnál magasabb ellátást állapítanak meg, ez az összeg nem sokkal lehet az átlagnyugdíj felett.

Szerző(k): Komócsin Sándor