nagy-britannia

05.
25.
20:46

Romániába utazott a brit trónörökös

A román állami vezetőkkel és a román királyi ház tagjaival találkozott szerdán Bukarestben, romániai látogatása első napján Károly walesi herceg. A brit trónörökös az elnöki hivatalban találkozott Klaus Iohannis román államfővel, majd a kormány székházában Nicolae Ciuca miniszterelnökkel.

Szerző(k): Szász Péter
05.
25.
18:31

Lerészegedés és verekedés: közzétették a Downing Street-i partik jelentését

Nehéz indokokat találni a brit kormány magatartására - áll a koronavírus-járvány elleni korlátozások idején tartott Downing Street-i partik ügyében elvégzett vizsgálat szerdán közzétett jelentésében. Boris Johnson miniszterelnök a jelentés ismertetése utáni parlamenti vitában egyértelművé tette, hogy nem kíván lemondani. A 60 oldalas, bizonyító erejű fotókat is tartalmazó vizsgálati jelentést szerdán kapta meg a brit kormány, és röviddel később nyilvánosságra is hozta.

Szerző(k): Szász Péter
05.
24.
11:21

Már 2,1 millióért "hazaviheti" a szülinapos Vilmos herceget

A brit királyi pénzverde kivételes meglepetéssel ünnepli Vilmos herceg negyvenedik születésnapját.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
22.
16:08

Szappanoperában szerepel a brit tónörökös

Szappanopera-sztár lett a brit trónörökös. Károly walesi herceg édesanyja, II. Erzsébet királynő kedvéért vállalta a beugrást a BBC közszolgálati televízió legnépszerűbb, EastEnders című sorozatában. A következő hetekben szerte az Egyesült Királyságban nagyszabású rendezvényekkel, köztük utcabálokkal ünneplik a 96 esztendős uralkodó platinajubileumát, vagyis trónra lépésének 70. évfordulóját.

Szerző(k): Szász Péter
05.
21.
20:03

Putyin támadására készülnek, felfegyvereznék Moldovát a britek

Nagy-Britannia modern fegyvereket akar küldeni Moldovának, hogy megvédje azt egy tervezett orosz inváziótól - jelentette ki Liz Truss, az Egyesült Királyság külügyminisztere.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
21.
12:58

Boris Johnson megúszta a botrányt, dühöngenek a beosztottai

A londoni rendőrség ugyanis lezárta a nyomozást a Partygate miatt, bár a karanténsértő bulik ügyében külön vizsgálódó hivatalnok a jövő héten saját jelentést is kiad - írja az Infostart.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
20.
07:06

Alakul a válság Európa nyugati csücskén is

Határkőhöz érkezett a brit kormány és az Európai Bizottság vitája az úgynevezett északír protokollról, amely azt az ellentmondást hivatott feloldani, hogy az Egyesült Királyság egyik tagállam, Észak-Írország gazdasági szabályozási szempontból az EU része maradt. A londoni kormány változtatni akar ezen, az EU nem, a történet vége gazdasági-politikai válság lehet Európa északnyugati csücskén

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
19.
19:55

Az ukrán gabonaszállításokról is tárgyalt Johnson Zelenszkijjel

A globális élelmiszer-ellátási biztonságról, ezen belül az ukrán exportútvonalak megnyitásának lehetőségéről tárgyalt csütörtökön Boris Johnson brit miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő. Az ukrajnai helyzetet is megvitatta telefonon csütörtökön Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök és Mark Milley, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke - jelentette az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
17.
09:41

Az Aldi különleges meglepetéssel állt elő

Az Aldi népszerű kabalafigurája Kevin, a répa új szerepben tűnik fel az Egyesült Királyságban, de nem csak a britek, hanem minden bizonnyal az arra járó, illetve az online boltokban vásárló magyarok is szerezhetnek belőle.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
16.
20:22

Sokkhatások sorozata éri a gazdaságokat

Súlyos ársokkot okozó globális búza- és étolajhiány alakult ki az ukrajnai háború miatt, és az ebből eredő inflációs nyomás nagy része kívül esik a Bank of England monetáris eszköztárának hatókörén - mondta hétfőn a brit jegybank kormányzója.

Szerző(k): Tér Diána