nagy-britannia

04.
21.
16:23

Kínos botrányba keveredett a brit miniszterelnök, pedig nem csalt

Egy lobbizási ügy borzolja a közhangulatot az Egyesült Királyságban, amelyből azt derült ki, hogy a miniszterelnök szinte szolgai stílusban ígért adókedvezményt egy befolyásos üzletembernek. Az ajánlat nem jogsértő. Viszont kínos.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
21.
07:08

A kilépés az unióból a nemzeti harakiri modern formája lehet

Az immáron két skót függetlenségi párt arra készül, hogy a május eleji skóciai választáson óriási győzelmet arat, amire támaszkodva kipasszírozza a londoni kormányból, hogy járuljon hozzá egy népszavazás kiírásáról Skócia függetlenségéről. Ha a skótok ennek nyomán kiválnának a brit unióból, azt könnyen megbánhatják.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
20.
14:10

Vaskos bírságot kapott a Tesco anyacége

Átszámítva 3,1 milliárd forintos bírságot kapott a Tesco brit anyacége, mert több üzletükben is lejárt szavatosságú élelmiszereket árultak.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
20.
07:09

Alakul a nagy brexitkatasztrófa

Boris Johnson brit miniszterelnök mereven ragaszkodik a brexithez, még ha emiatt egyre nagyobb is a veszélye annak, hogy az Egyesült Királyság széthullik. A kormány "stratégiája" kimerül abban, hogy át akar vergődni a problémákon, abban bízva, hogy majd csak megoldódnak a maguktól, azaz majd csak megnyugszanak a kedélyek.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
19.
22:03

Koronavírus: nagyon jó hírek érkeztek Nagy-Britanniából

Meghaladta a tízmilliót a koronavírus elleni oltásokból beadott második dózisok száma Nagy-Britanniában - közölte hétfőn Matt Hancock brit egészségügyi miniszter. A legfrissebb adatok szerint tavaly szeptember óta először tíznél kevesebben haltak meg 24 óra alatt a Covid-19 betegségben - adta hírül az MTI.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
19.
06:20

A Tesco megtette, amit nehéz elképzelni: kocsmába küldi a vásárlókat

A brit Tesco arra kérte a közösségi médián keresztül az embereket, hogy ha tehetik, támogassák a helyi vendéglátó egységeket. A járvány miatt 2020-ban ugyanis körülbelül hatezer pub zárt be végleg.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
18.
11:44

Nem igaz, hogy nem halálosabb a brit variáns

Félreértésén alapultak azok a sajtóhírek, amelyek szerint csupán fertőzőképesebb, de nem halálosabb a koronavírus brit variánsa. A hírekben hivatkozott, a Lancet című folyóiratban közzétett adatok ugyanis - a jelenleg is érvényes tudományos konszenzussal összhangban - egyértelműen azt mutatják, hogy a brit variáns okozta megbetegedés mintegy 60 százalékkal nagyobb eséllyel végződik halállal, mint a vírus Vuhanban felfedezett vad típusa által okozott megbetegedés - hívja fel a figyelmet a KOVIDők tudományos ismeretterjesztő szakblogon Röst Gergely, a Szegedi Tudományegyetem Járványmatematikai modellező és epidemiológiai elemző munkacsoportjának tagja.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
17.
18:05

Eltemették Fülöp edinburghi herceget

Végső búcsút vettek szombaton Fülöp edinburghi hercegtől. II. Erzsébet királynő férje életének századik évében, múlt pénteken hunyt el a windsori kastélyban. A katonai tiszteletadással kísért búcsúszertartás ugyancsak Windsorban, a brit királyi család legősibb és legnagyobb rezidenciájának Szent György-kápolnájában volt.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
16.
06:40

Nyolcszáz helyett harmincan búcsúztatják el Fülöp herceget

A koronavírus-járvány megfékezését célzó brit kormányzati rendelkezéseknek megfelelően harmincan lesznek jelen Fülöp edinburghi herceg temetésén - közölte a Buckingham-palota. II. Erzsébet férje maga is többször egyértelművé tette, hogy nem szeretne nagyszabású szertartást.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
13.
07:18

Szinte mindenkit beoltottak a britek 50 fölött

Nagy-Britanniában az 50 évesnél idősebb korosztályok és a legveszélyeztetettebb lakossági csoportok mindegyik tagja már vagy megkapta a koronavírus elleni oltást, vagy van időpontja az oltás beadására - közölte a brit kormány.

Szerző(k): Szász Péter