nav

05.
26.
14:20

Üzent a NAV a civil szervezeteknek: fontos határidő közeleg

A hónap végégig kell elszámolniuk a 2020-ban 1 százalékos felajánlásokban részesült civil szervezeteknek, mert közülük csak azok kaphatnak jövőre szja 1 százalékos felajánlást, amelyek eljuttatják a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) 20KOZ közleményt május 31-ig - közölte a NAV csütörtökön az MTI-vel.

Szerző(k): Tér Diána
05.
20.
17:32

Így szúrhat ki minket a NAV a sok százezer adózó közül, érdemes tudni róla

Egy NAV-ellenőrzés kezdetén mindannyiunkban megfogalmazódik a kérdés: miért pont én kerültem a NAV célkeresztjébe? Nincs jó hírünk, ugyanis erre a kérdésre biztos válasz nem létezik. Vannak azonban olyan jelek, amelyek alapján nagyobb valószínűséggel megbecsülhető, hogy előbb vagy utóbb a NAV ellenőrzés alá fogja vonni a cégünket - hívja fel a figyelmet Barta Péter a Jalsovszky Ügyvédi Iroda szenior ügyvédje és adótanácsadója.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
20.
11:38

Nem győzi hangsúlyozni a NAV: éjfélig még lehet módosítani az szja-bevallásokat

Május 20-án éjfélig lehet átnézni, elfogadni, módosítani és kiegészíteni az adóhatóság által készített szja-bevallási tervezetet, amit legegyszerűbben az ügyfélkapuval rendelkezők tehetnek meg - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Szerző(k): Tér Diána
05.
20.
08:46

Állami dicséretet kapott a NAV

Az állami számvevőszék állami dicséretben részesítette az állami adóhatóságot annak alkalmából, hogy a koronavírus-járvány ellenére sikerült növelni az adóbehajtás hatékonyságát.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
18.
10:09

Fogy az idő az szja-bevallás elkészítésére, részletfizetést is kérhet

Már csak két nap van hátra az szja-bevallás határidejéig, május 20-áig. Az utolsó napokban a budapesti és a megyeszékhelyen lévő központi ügyfélszolgálatok 8 óra 30 perctől 18 óráig tartanak nyitva - hívja fel a figyelmet az adóhatóság.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
17.
14:20

Adóbevallás: megszólalt a NAV a kriptovalutákról

A kriptovaluták után is május 20-áig kell bevallani a személyi jövedelemadót; addig dönteni kell arról, hogy az adózó a még tavaly érvényes vagy az új szabályok szerint adózik-e, igénybe veszi-e az adóamnesztiát, és hogy milyen költségeket számol el - hívja fel a figyelmet a LeitnerLeitner adótanácsadó, könyvelő és könyvvizsgáló cégcsoport.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
12.
10:37

Tovább tartanak nyitva a NAV ügyfélszolgálatai május 20-ig

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) fővárosi és megyei központi ügyfélszolgálatai a személyijövedelemadó-bevallás miatt 2022. május 16. és 20. között rendkívüli, hosszabb nyitvatartással várják az ügyfeleket - közölte az adóhatóság.

Szerző(k): Szász Péter
05.
12.
08:55

Dagad a Balaton-parti botrány

Óriási kihallgatássorozatot bonyolított le a NAV azzal a badacsonytomaji fejlesztési projekttel kapcsolatban, amelyben már a közbeszerzésnél elmarasztalták az önkormányzat vezetését, majd a rendőrség hűtlen kezelés gyanújával nyomozást indított.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
12.
08:47

Lesújtott a NAV

Hamis ruhákból álló szállítmányt kaptak el a NAV ellenőrei.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
09.
22:17

Jókora razzia volt Budapest belvárosában, megszólalt a rendőrség

Több embert elfogtak hétvégén Budapesten, belvárosi szórakozóhelyek környékén tartott rendőrségi akció során. Egy étteremben tetten értek egy betörőt, aki ellen három körözés volt érvényben - közölte a rendőrség hétfő délután az MTI-vel.

Szerző(k): K. Kiss Gergely