nomura

10.
01.
00:00

Megrohanják a részvénypiacot a japán nyugdíjasok

Szerző(k): Molnár Gergely
09.
26.
00:00

Már Londonból is látszik az nhp pozitív hatása

Mind optimistábbak Magyarországgal kapcsolatban a nagy elemzőcégek: kedden a Nomura és a Morgan Stanley is kedvező kilátásokat fogalmazott meg. A dolog szépséghibája, hogy a londoni elemzők szerint a javulás csak átmeneti lesz, amíg tart a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramja.

Szerző(k): Beke Károly
09.
19.
00:00

A Nomura szerint optimista az MNB

Szerző(k): Beke Károly
08.
29.
00:00

Londonban nem aggódnak a forint miatt

Szerző(k): Beke Károly
08.
28.
12:01

Forintzuhanást indítana be a kormány? Így látják Londonban

A jelek szerint a politikai akarat érvényesült, és a kormány sarokba szorította a bankokat, akiknek nincs komoly alkupozíciójuk - véli Patai Mihály keddi nyilatkozatával kapcsolatban Peter Attard Montalto, a Nomura londoni elemzője. A Morgan Stanley elemzői szerint hiba lenne azt gondolni, hogy a devizahitel-probléma megoldása után a kormány gyengíteni fogja a forintot, bár az MNB a jelenleginél magasabb euróárfolyamot tolerálhat.

Szerző(k): Beke Károly
07.
17.
17:52

Nomura: burkolt államcsőd lenne a devizahitelesek további mentése

A Nomura londoni elemzője szerint a magyar kormány nem folyamodik majd drasztikus eszközökhöz, de kikényszeríti, hogy a bankok önként strukturálják át devizahiteleiket. Ez azonban nem direktben, de kerülőúton államcsődnek felel meg.

Szerző(k): Beke Károly
07.
16.
09:28

Felminősítik Magyarországot? - üzentek Londonból

Az unortodox gazdaságpolitika miatt nem várható, hogy a nagy hitelminősítők visszahelyezik Magyarországot a befektetésre ajánlott kategóriába − mondta a Napi Gazdaságnak Peter Attard Montalto. A Nomura londoni elemzője jóval pesszimistább a növekedés kapcsán, mint a kormány, ráadásul a jegybank hitelprogramja hosszú távon veszélyes is lehet.

Szerző(k): Beke Károly
06.
26.
14:49

Megfenyegették az Orbán-kormányt a hitelminősítők?

Az unortodox magyar gazdaságpolitika újabb klasszikus példája - így kommentálja a bankokra szerdán kivetett terheket a Nomura elemzője. Peter Attard Montalto szerint hiú ábránd volt azt hinni, hogy az utóbbi hónapokban érdemben változott a magyar gazdaságpolitika, átmeneti szünet után most visszatér a kormány a korábbi útra.

Szerző(k): Beke Károly
06.
19.
15:51

Ez vár Magyarországra - lesújtó elemzés jött Londonból

Annak ellenére, hogy az első negyedéves valamint a legutóbbi makroadatok azt sugallják, hogy a magyar gazdaság visszatér a növekedési pályára, még mindig nehéz olyan valós evidenciát találni, ami a fenntartható növekedés megalapozó hajtóereje lenne - véli Petere Attard Montalto, a Nomura feltörekvőpiaci vezető elemzője, aki egyelőre meglehetősen szkeptikus a fenntartható magyar növekedéssel kapcsolatban.

Szerző(k): NAPI
06.
18.
16:00

Államcsőd vagy sem a Varga-csomag új bankadója?

Vitatkozhat a nemzetgazdasági minisztérium azokkal a szakértőkkel, akik szerint az önkormányzatoktól átvett adósságra kivetett hétszázalékos adó nem jelenti az adósságtörlesztés egy részének megtagadását, s ezzel szelektív államcsődöt, ám a végső szót a hitelminősítők mondhatják ki.

Szerző(k): NAPI