nyugdíj

05.
10.
06:40

Hasznos a román iszap a covid ellen, mégsem járnak jól a nyugdíjasok

A romániai gyógyfürdők segíthetnék a koronavírus-betegségen átesett emberek, főként a nyugdíjasok rehabilitációját, ám a kormány nem lát kellő fantáziát a dologban ahhoz, hogy úgy támogassa az ágazatot, mint régen.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
06.
13:10

A nyugdíjasokra pénzeső hullhat, ha bejön Varga Mihály terve

Az idei évközi nyugdíjemeléssel és a kormány jövő évre tervezett növelésével jól járhatnak az idősek. Ha az inflációs számítások, valamint a növekedési várakozások is bejönnek, akár az eddigieknél jelentősebb emelésre számíthatnak.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
05.
19:05

Túllép a nyugdíjrendszeren az ellenzéki pártok idősügyi programja

Az ellenzéki összefogás mind a hat pártja által támogatott idősügyi javaslatcsomag szakít azzal szemlélettel, amely az időspolitika fókuszát a nyugdíjrendszer kérdéseire szűkíti le. A Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa (NYUSZET) részvételével készült átfogó előterjesztés a nyugdíj mellett egyebek közt az egészségügyi és a szociális terület integrációjával az idősellátás-, és ápolás fejlesztésével, a lakhatás kérdéseivel, az oktatással, a digitális részvétellel, a kultúrával, a sporttal és a generációk közötti kapcsolattal is foglalkozik, továbbá egy idősügyi kerettörvény megalkotását indítványozza.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
05.
17:17

Magyar nyugdíjasokat is várnak egy bécsi projekthez

Magyar nagymamák és nagypapák jelentkezését is várja a bécsi Vollpension, hogy online sütikészítő-tanfolyamon osszák meg legjobb receptjeiket az érdeklődőkkel. A „Bake Against Poverty” elnevezésű projekt célja, hogy kiegészítő kereseti lehetőséget biztosítson a szegénységben élő nyugdíjasoknak, és kapcsolatot építsen ki köztük és a fiatalabb generációk között - közölte az osztrák főváros kereskedelmi irodája.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
04.
12:06

Nem jár a nyugdíjnövelés és a nyugdíjrögzítés annak, aki a Nők 40-et veszi igénybe

A legmagasabb összegű nyugdíj elérése érdekében sokan élnek a nyugdíjrögzítés, illetve a nyugdíjnövelés lehetőségével. Vajon lehetséges-e ez a „nők 40” kedvezményes nyugdíja esetén? A kérdést Molnárné Balogh Márta tb-szakértő válaszolta meg.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
04.
11:42

Nem fektette be a befizetett díjat az életbiztosító

A szlovák nemzeti bank (NBS) kötelezte az – itthon határon átnyúló szolgáltatóként működő – Novis Biztosítót, hogy ügyfelei díjait a szerződésben foglaltak szerint fektesse be. A Novis ugyanis tavaly nyolc hónapon át a nyilvántartott ügyfélszámla-egyenlegeknél kisebb arányban fektette be szlovákiai és külföldi biztosítottai befizetéseit.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
04.
10:54

Lassan ránk ég a globális nyugdíjkatasztrófa

A magyar nyugdíjrendszer engedi a szupernyugdíjakat és az extra alacsony időskori juttatásokat is, ami komoly igazságtalanságokat teremt a rendszeren belül. A minimálbér körül keresőkre várhatnak a szűkös időskori évek, a probléma pedig a vállalkozók egy jelentős részét is érinti. Még sincs a legtöbb embernek megtakarítása. A világon sem sokkal jobb a helyzet: 2,2 milliárd munkavállalóra jelenállás szerint semmilyen ellátás nem vár rá az aktív évei után - derül ki a PwC felméréséből.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
03.
06:20

A kormány 130 milliárd forint pluszt ad a nyugdíjasoknak idén

A 13. havi nyugdíj egy heti tétele és a nyugdíjprémium kifizetése idén 130 milliárd forintos kiadást jelent a költségvetés számára - olvasta ki a konvergenciaprogramból a Portfolio.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
02.
13:36

Koronavírus: újra látogathatóak a magyaroszági idősotthonok

Újra látogathatók az idősotthonok, mivel a legtöbb intézményben magas azok száma, akiket beoltottak koronavírus ellen - jelentette be vasárnap Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
01.
10:57

Kiderült a novemberi nyugdíjemelés titka

Nagy nehezen megtudta a 24.hu, hogy ki és mi alapján határozza meg a novemberi nyugdíjemelés mértékét. A portál fél évre próbálja kideríteni a döntés hátterét, de eddig lepattant minden hivatalról.

Szerző(k): Szász Péter