nyugdíj

08.
04.
14:16

Újabb nyomás alá kerülhetnek a nyugdíjak

A fenntartható befektetések is segítik a globális felmelegedés elleni harcot, ám a nyugdíjalapok könnyen elfordulhatnak tőlük, mert nem hoznak eleget.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
08.
02.
11:33

Varga Mihály: nem változtat a kormány a költségvetésen

Jövőre az infláció mérséklődésével számol Varga Mihály. A pénzügyminiszter szerint lesz idén nyugdíjprémium, a kormány döntött a gazdaság újraindításához szükséges költségvetési keret összegéről is. Varga reagált Matolcsy György jegybankelnök által megfogalmazott kritikákra is.

Szerző(k): Rácz Gergő
08.
01.
15:30

Mire ügyeljen, aki korkedvezményes nyugdíjasként dolgozik?

A korhatár előtti ellátás összegét ugyanolyan módon számítják, mint az öregségi nyugdíj összegét, emiatt a korhatár előtti ellátás a korhatár betöltésével változatlan összegben öregségi nyugdíjjá alakul át. Ha a korhatár előtti ellátása mellett dolgozik valaki, akkor több dologra is érdemes ügyelni - hívja fel a figyelmet blogjában Farkas András, nyugdíjszakértő.

Szerző(k): Szepesi Anita
07.
29.
12:28

Aggasztó híreket közölt az Európai Bizottság a nyugdíjról

Magyarországon ma a férfiak várhatóan 15 évet, a nők 20 évet töltenek majd nyugdíjban. Azonban az Európai Bizottság riportja szerint ez mindkét nem esetében 6-7 évvel fog növekedni 2070-ig. Azért, hogy ez az időszak valóban a megérdemelt pihenéssel teljen, fontos időben megkezdeni az időskori megtakarításokat.

Szerző(k): Herman Bernadett
07.
23.
16:49

Koronavírus: aggasztó hírek miatt kezd akcióba a magyar kormány

Aggasztó hírek érkeznek a magyarok által kedvelt, turistacélpontnak számító országokból a különböző vírusvariánsok terjedéséről - mondta György István az országos oltási munkacsoport vezetője. A kormány növelni akarja a lakosság átoltottságát, mivel hárommillióan még nem kértek védőoltást: oltási akciót szerveznek a legidősebbeknek és a fiatal 12-15 éveseknek.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
23.
11:03

Módosul a nyugdíjszámítás is júliustól, mutatjuk a részleteket

A nyugellátás összegénél figyelembe veendő keresetek szabályai közül néhány 2021. július 1-jétől kis mértékben módosul. A változásokat Molnárné Balogh Márta tb-szakértő vázolta fel.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
07.
23.
10:12

Nem várt zöldítést is hozott a pandémia

A nyugdíjalapok, állami vagyonalapok és a jegybankok a koronavírus-járvány alatt a korábbinál agresszívabban kezdtek el foglalkozni a fenntartható befektetésekkel. Ez eléggé meglepő, mert az ilyen vészhelyzetekben épp ennek az ellenkezője szokott a jellemző lenni.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
07.
21.
10:54

Tortúra lehet a nyugdíjigénylés, ha ezek a papírok hiányoznak

Kisebbfajta adminisztrációs tortúrára kell felkészülnie annak, aki nyugdíjigényét szeretné bejelenteni. Számos okmánya szüksége lesz annak, aki a nyugdíjigény bejelentését tervezi - olvasható RSM Blog összeállításában.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
07.
20.
07:46

"Kifosztják" az ATM-eket a nyugdíjasok

A nyugdíjutalások környékén sok ATM kiürül, a bankok figyelik az automatákat, szerintük csak átmeneti fennakadások lehetnek.

Szerző(k): Csernátony Csaba
07.
19.
14:22

Nyugdíj előtakarékossági lehetőségek 2021-ben (x)

Az állami nyugdíjhelyzet válsága sajnos nem a jövő nehézsége lesz, hanem aktuálisan égető probléma, amelyről nap mint nap hallani. A szakértők borúlátók, ugyanis a jelenlegi felosztó-kirovó rendszer nem fenntartható. Emiatt az következő évekre számos szigorító intézkedést sürgetnek, melyek közül a nyugdíjkorhatár emelése látszik legvalószínűbbnek.

Szerző(k): -x-