nyugdíjkorhatár

04.
15.
11:19

A nyugdíjkorhatár emelkedik, vele a rendszer igazságtalansága is nő

Idén is emelkedik a nyugdíjkorhatár: aki 1956-ban született már csak 64,5 évesen hagyhatja hátra a munka világát. Korkedvezményt csak a nők 40 jogosultjai élvezhetnek. Közben viszont az új és a régi nyugdíjasok juttatása között egyre nagyobb a különbség azonos szolgálati idő mellett is.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
01.
14:35

Nem akarnak nyugdíjba menni a lengyelek

Nagy taps fogadta, amikor öt évvel ezelőtt a frissen hatalomra került lengyel kormány csökkentette a nyugdíjkorhatárt, ám mára kiderült, hogy jobban jár, aki nem él vele.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
01.
09:56

Szigoríthatják a Nők 40-et, ekkor érdemes nyugdíjba menni

Az egyik legtöbb fejtörést okozó probléma a kedvezményes nyugdíjra jogosultságot szerzett hölgyek számára az, hogy mikor érdemes igényelniük ezt a kedvezményes nyugellátást. Farkas András nyugdíjszakértő szerint a feltételek szigorításától való félelem nem alaptalan.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
03.
25.
11:22

Fontos figyelmeztetés jött a korhatár alatti nyugdíjasok utazási kedvezményéről

A 65. év alatti nyugdíjban és más meghatározott ellátásban részesülők éves utazási utalvány alapján jogosultak meghatározott mértékű utazási kedvezményre. Vigyázzunk az utalványra, mert azt nagyon nehéz pótolni! - figyelmeztet Molnárné Balogh Márta tb-szakértő.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
03.
22.
15:40

Özvegyi nyugdíj felélesztése: erre is van lehetőség!

Nyugdíjkorhatára betöltése miatt igényelné korábbi özvegyi nyugdíjának felélesztését és folyósítását az adózóna.hu egyik olvasója, aki megkereséssel fordult a portálhoz. Milyen mértékű lehet ez a felmentési időszak alatt? A kérdésekre Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Szerző(k): K. Kiss Gergely