oecd

05.
04.
16:25

OECD: tavaly 15 éves mélypontra esett az FDI globálisan

Tavaly 34 százalékkal csökkentek, és ezzel 15 éves mélypontra estek a külföldi közvetlen tőkebefektetések (FDI) a világon - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
22.
11:19

Már a dubaji cégekre is ráláthat a NAV

Április elején hatályba lépett az OECD standardja, ezzel az adóhatóságok rálátást kaphatnak az adóparadicsomokban bejegyzett társaságok tevékenységére és azok legfontosabb pénzügyi adataira. Bár még kérdéses, hogy a NAV ezeket az információkat mire használja, de több, előszeretettel használt adóminimalizálási módszer is veszélybe kerülhet.

Szerző(k): Domokos László
04.
14.
17:07

OECD: új alapokon kell újjáépíteni a világgazdaságot

A koronavírus-járványra és drámai következményeire való tekintettel a gazdaság új alapokra helyezett újjáépítését javasolja az OECD a krízishelyzetekkel szembeni ellenállóképesség erősítése érdekében - közölte az MTI. A szervezet áltlal készített friss tanumány Magyarországra vonatkozó része szerint hazánkban az állami beavatkozás mértéke gyengíti a termelékenységet.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
14.
10:31

Állami alapnyugdíj bevezetését szorgalmazza az OECD

A mindenki számára előnyös gyors gazdasági fellendülés biztosítása, az üzleti környezet és a munkaerő képzettségének javítása - ezeknek a prioritásoknak kellene szerepelniük a magyar döntéshozók listáján az OECD Going for Growth című legfrissebb jelentése szerint. A nemzetközi szervezet emellett egy állami alapnyugdíj bevezetését is javasolja az időskori szegénység csökkentése érdekében.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
08.
15:19

Olyan globális adót vetne ki Washington, amire még nem volt példa

Nagy lökést adhat a nemzetközi vállalati adózásról szóló tárgyalásoknak egy új amerikai javaslat. E szerint a legnagyobb nemzetközi vállalatok egységes kulccsal adóznának úgy, hogy az adott országban elért árbevételük arányában részesedne az adóból az adott állam.

Szerző(k): Lovas-Romváry András