oktatás

04.
19.
20:38

Koronavírus: sok helyen félházzal nyitottak az iskolák

Sok helyen a diákok fele, negyede nem ment be a vírushelyzet miatt az RT Híradója szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
19.
12:27

Üzent a kormánynak a Pedagógusok Szakszervezete

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) elvárja az oktatásirányítástól, hogy a nyitásról szóló döntés után az osztálylétszámokat minimálisra csökkentsék az iskolákban.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
19.
08:42

Kaotikus a nyitás, Kásler szembemegy a kormánnyal?

Mást mond Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az online oktatás folytatásának lehetőségéről, mint ami az operatív törzs tájékoztatóján elhangzott.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
18.
13:46

Kásler az iskolai hiányzások rugalmas kezelését kéri az igazgatóktól

Az igazgatók a kellő rugalmassággal járjanak el a diákok hiányzásaival – írta az iskoláknak Kásler Miklós emberi erőforrásokért felelős miniszter a Telex szerint, amelynek a birtokába került az intézményvezetőknek küldött levél.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
17.
10:21

Szerbiában újraindul a tantermi oktatás

Visszatérnek az iskolapadokba a középiskolások, valamint az általános iskolák felső tagozatos diákjai hétfőtől Szerbiában, a koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb ugyanis úgy döntött, hogy az országban már semmi nem indokolja a virtuális oktatás folytatását - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
15.
11:10

A tömegközlekedésen ingyenesen utazhatnak a kisiskolások

Áprilisban jegy és bérlet nélkül utazhatnak az alsósok a helyközi járatokon - jelentette be csütörtökön az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Az alsó tagozatosok és az óvodások számára megnyílik a helyi oktatás április 19-én. Ha valaki már vett bérletet, díjmentesen kérheti a vételár visszatérítését április 26-ig.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
15.
09:55

Leromlott állapotban léphetnek nyugdíjba a magyarok

Miközben az állam fokozatosan emelni kényszerült a nyugdíjkorhatárt, annak ütemével nem egyformán nőtt a nyugdíjba lépés után várható hátralévő élettartam. A most nyugdíjba lépők kevesebbet élhetnek nyugdíjasként, mint 10-20 éve. Sokan kemény, de alacsonyabb hozzáadott értékű munka után, rosszabb egészségi állapottal tudják majd csak elérni a nyugdíjkorhatárt - figyelmeztetnek társadalomkutatók.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
14.
10:31

Állami alapnyugdíj bevezetését szorgalmazza az OECD

A mindenki számára előnyös gyors gazdasági fellendülés biztosítása, az üzleti környezet és a munkaerő képzettségének javítása - ezeknek a prioritásoknak kellene szerepelniük a magyar döntéshozók listáján az OECD Going for Growth című legfrissebb jelentése szerint. A nemzetközi szervezet emellett egy állami alapnyugdíj bevezetését is javasolja az időskori szegénység csökkentése érdekében.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
13.
12:45

Alig akad tanár, aki szívesen visszatérne a jelenléti oktatáshoz

A pedagógusok 87 százaléka nem szeretne visszatérni a jelenléti oktatáshoz április 19-én, azonban ha ezt mégis visszavezetik, 54 százalékuk bemenne a munkahelyére és megtartaná az óráit - derül ki a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a 21 Kutatóközpont közös felméréséből.

Szerző(k): Szász Péter
04.
11.
13:15

Így vizsgázhatnak majd a szakképzésben tanulók

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tervei szerint májusban adhatnak számot tudásukról a szakképző intézményekben vizsgázók. A vizsgákat az érettségikhez hasonlóan, a tavaly bevált megoldásnak megfelelően kis létszámmal, az előírt védőtávolság biztosításával, az óvintézkedések betartásával kell lebonyolítani - közölte az ITM vasárnap az MTI-vel.

Szerző(k): Szepesi Anita