olajipar

06.
11.
17:14

Nemzetközi Energiaügynökség: már növelni kell az olajtermelést

A világ olajkereslete 2022 végére eléri a krízis előtti szintet a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) pénteken publikált legfrissebb prognózisa alapján - írta az MTI.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
29.
19:26

A Shellt bíróság kötelezi, a Total magától bújik ki a bőréből

Minek nevezhető másnak, mint "színe változásnak" az, amikor egy földgázra és kőolajra felépített vállalkozás úgy dönt: teljesen másként fogja fel eztán a világot. A héten a Shellt a hágai bíróság kötelezte erre, a francia Total magától lép az új útra.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
26.
18:18

A Shell tíz évet se kapott arra, hogy mintegy lefelezze a károsanyag-kibocsátását

2030-ig 45 százalékkal csökkentenie kell a szén-dioxid kibocsátását annak a Shellnek, amely jelenleg évente kilenc Hollandiányi károsanyag természetbe kerüléséért felelős. Az olajipari óriást civilek fektették ki a bíróságon.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
25.
12:09

A Moto Gp-ből és a versenyolajairól ismert Repsol zöldenergiás nagyhatalommá válik

Arról egyelőre nincs szó, hogy a Repsol teljes egészében leváltaná az olaj-, és gázipari profilját megújuló energiás szolgáltatásokra, de a spanyol cég amerikai belépője azért tekintélyt parancsoló.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
26.
22:48

A Mol Nyrt. Sinopharm-oltást ajánl dolgozóinak

Minden munkatársának, a töltőállomásokon dolgozóknak is felajánlja a Mol Nyrt. a Sinopharm-vakcinát - tájékoztatta a vállalat hétfőn az MTI-t.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
21.
09:51

Szív, sűrít és fúj, de nem kipufog: épülhet az óriási levegőkompressziós energiatároló

Jelentős méretű állami támogatást kapott Kanadában a Hydrostor új projektje, az 500 MW teljesítményre képes, fejlett technológiójú, sűrített levegős energiatároló rendszer 2024-re kész is lehet.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
15.
19:16

Lassú kilábalást vár a Mol vezére

A Mol meg tudta őrizni stabil pénzügyi helyzetét tavaly is, és felismerte, hogy kisebb-nagyobb stratégiai módosításokat kell végrehajtania működési modelljén - mondta az MTI szerint Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója a közgyűlés utáni online sajtótájékoztatóján.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
27.
07:40

A nemzeti park is ellenzi a Mol őrségi fúrásterveit

Nem tűnik elégségesnek a helyzet enyhüléséhez, hogy a hazai olajipari cég nem kőolaj, hanem földgáz után akar kutakat fúrni és mélyíteni a nemzeti parkban. Nem tetszik ez se a helyieknek, se a természetvédőknek, de még a nemzeti park vezetésének se.

Szerző(k): Szabó M. István
03.
26.
21:42

A Mol igazgatósága osztalékfizetést javasol

A Mol igazgatósága 75,875 milliárd forint osztalék kifizetését javasolja a 2020-as üzleti év után az április 15-én tartandó közgyűlésen - írta az MTI az olajipari társaság pénteken, a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett előterjesztési dokumentumára hivatkozva.

Szerző(k): Szabó M. István
02.
26.
14:26

Hatszázezer forintot szakítanak a romániai olajbányászok

Romániában nem a bankszektorban dolgozók, vagy az informatikusok keresnek a legjobban, hanem az olajbányászok, akik egyharmadával többet vihetnek haza a nettó átlagbérnél.

Szerző(k): Barabás Júlia