olaszország

04.
18.
12:57

Salvini ellen elindul a bírósági eljárás túszejtés miatt

Bíróság elé állítják Matteo Salvini volt olasz belügyminisztert túszejtés vádjával egy menekülteket szállító hajó feltartóztatásáért - írja az Euronews.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
16.
13:08

Új elnök és vezérigazgató az UniCredit élén

Pietro Carlo Padoant és Andrea Orcelt nevezték ki az UniCredit S.p.A. új elnökének és vezérigazgatójának

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
13.
13:45

Nyugdíjasok rohamozták meg az oltópontokat Olaszországban

Káoszhoz vezetett a 70-80 évesek regisztráció nélküli oltásának elindítása Olaszországban, miután a kormány korosztályok szerint programozta át a koronavírus elleni vakcinázást, elsőbbséget adva az időseknek - jelentette az olasz sajtó kedden.

Szerző(k): Szász Péter
04.
09.
14:41

Eddig tartott, a szerbek leállítják a külföldiek oltását

Az ORF értesülései szerint Szerbiában leállítják a külföldiek koronavírus elleni oltását. A jövőben saját állampolgáraik oltására kívánnak koncentrálni, a lakosság érdeklődése ugyanakkor egyre kisebb a lehetőség iránt.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
06.
20:27

AstraZeneca-vakcina: az olaszok nem függesztik fel a használatát

Az Európai Gyógyszerügynökségnek kell dönteni az AstraZeneca használatáról Pierpaolo Sileri egészségügyi államtitkár szerint, aki egy keddi interjúban kijelentette, nem függesztik fel a vakcina alkalmazását, legfeljebb módosítják a védőoltásban részesülők életkorát.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
03.
12:22

Zárlat alatt a Vatikán, az olaszoknak szeptemberre meglehet az átoltottság

A húsvéti időszakban Rómában megtelik a Szent Péter tér, hogy a hívek együtt emlékezzenek Jézus kereszthalálára és feltámadására. Idén a járvány miatt zárlat alatt van a Vatikán és Olaszország - hangzott el az M1 műsorában. Az olaszok szeptember 20-ára érhetik el 70-80 százalékos átoltottságát.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
01.
21:05

Nincs többé keresnivalójuk a nagy óceánjáróknak Velencében

Többé nem léphetnek be a nagy óceánjáró és konténerszállító hajók Velence Giudecca nevű, a Szent Márk térhez vezető csatornájába, erről döntött szerdán az olasz kormány.

Szerző(k): Szász Péter
03.
30.
19:55

Már azt is tudni, Mario Draghi mivel oltatta magát

A korábbi európai jegybankelnök, olasz kormányfő is megkapta az oltását.

Szerző(k): Rácz Gergő
03.
26.
15:02

Olasz kórházak már kísérleteznek a Szputnyikkal

Róma és Milánó fertőző betegségekre szakosodott kórháza is elindítja a Szputnyik V orosz vakcina kísérleti alkalmazását - közölte az MTI az Ansa olasz hírügynökségre hivatkozva.

Szerző(k): Szepesi Anita
03.
26.
10:00

Hogyan nyitnak Kína felé a mediterrán államok?

Naponta sok szó esik Peking és Washington kapcsolatáról, sőt Kína és az Európai Unió viszonyáról is gyakran olvashatunk. Ezen belül ugyanakkor már jellemzően kevesebb figyelem jut az EU déli részének, pedig az ottani tagállamok - különösen a nagyméretű olasz és spanyol gazdaságok - is lényeges szerepet játszanak az EU-Kína-kapcsolatok formálásában. Ezek az országok jellemzően a gazdasági nehézségek és a különböző szövetségi érdekek közepette igyekeznek megtenni a legjobb lépéseket, és törekvésük az eurázsiai partnerség erősítésére érdekes fordulatokat eredményez az unió egészének geopolitikai helyzetét tekintve is.

Szerző(k): Napi.hu