omsz

05.
07.
16:15

Biztató előrejelzés érkezett szombatra

Északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, és egyre inkább kelet, délkelet felé szorul vissza a csapadék - írja az OMSZ-re hivatkozva az MTI. Szombaton napsütéses idő lesz, északon, észak-keleten felhősödéssel, futó záporral.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
06.
17:01

Pénteken hidefront érkezik, a hétvége viszont jó időt tartogat

Egy hidegfront érkezik pénteken, így többfelé számíthatunk esőre, záporra. A hétvégétől viszont ismét nyugodt idő várható, és a hőmérséklet is emelkedik majd - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ)

Szerző(k): Szász Péter
05.
06.
15:58

Nehéz időszakon van túl a mentőszolgálat

Az elmúlt 134 évben az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) két világháborúban és egy forradalomban is bizonyított, de talán nem tűnik túlzásnak: olyan terheléssel, ami elé ez a világjárvány állított minket, még soha nem kellett megbirkóznunk - mondta a növekedés.hu-nak adott interjúban Csató Gábor főigazgató.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
04.
16:50

A jövő héten teljesen átalakul Európa időjárása

Ezen a héten még a mostanihoz hasonló, inkább áprilisi, változékony időjárás folytatódik. A jövő héten viszont teljesen átalakul Európa időjárása: azt egy nagyon lassan kelet felé helyeződő, nyugat-európai ciklon, és egy keleti anticiklon együttesen alakítja. A két képződmény határán akadálytalanul érkezhet a meleg, jórészt száraz levegő Közép-Európába - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szerző(k): Szász Péter
05.
03.
16:04

Mozgalmas lesz az időjárás a héten

Ismét enyhébb, egyelőre még viszonylag száraz levegő érkezik fölénk, emiatt kedden hazánkban folytatódik a mérsékelten meleg, szeles idő, éjszaka helyenként fagypont alá csökken még a hőmérséklet. A folytatásban igen mozgalmas időjárás várható. Több front is átvonul felettünk, emiatt ismét több lesz felettünk a felhő, inkább csak rövidebb napos időszakokra számíthatunk. Több alkalommal és többfelé várható eső, zápor, zivatar és erős, időnként viharos lesz a szél is - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szerző(k): Szász Péter
05.
02.
16:07

Kiadták a 7 napos előrejelzést! Szeles, napsütéses idő lesz

A jövő héten sok lesz a napsütés, de ismét érkezik egy hidegfront, maximum 20 fok körüli csúcsértékek várhatók, de jelentős lehűlésre nem kell számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
02.
08:59

Hazavághatja a vasárnapot az időjárás

Bár a hőmérséklettel nem lesz baj, több országrészben viharos szél és eső várható.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
01.
16:56

Érkezik a nagy zuhé

Éjjel többfelé záporok, zivatarok, majd egy hidegfront zárja a hetet. Nagy területen viharossá fokozódik a nyugati, majd a északnyugatira forduló szél - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ), amely figyelmeztetést is kiadott a szél és a csapadék miatt.

Szerző(k): Szász Péter
05.
01.
07:53

Kellemes idő lesz szombaton, de érdemes készülni az esőre is

Kellemes, nyárias idő lesz szombaton, de érdemes készülni az esőre, amelyből este eshet több - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) rövidtávú előrejelzéséből.

Szerző(k): Szász Péter
04.
30.
16:33

Szeszélyes de nyárias idő lesz a hétvégén

A hazánktól északnyugatra hullámzó frontrendszer előtt még változó nedvességtartalmú, igen enyhe levegő érkezik fölénk, emiatt szeszélyes, de kellemesen meleg, nyárias idő várható a hét végén. Vasárnap napközben viszont hidegfront érkezik és emiatt a jövő hét első napjaiban a mainál hűvösebb időnk lesz sok napsütéssel. A jövő hét második felében frontok sorozata követi majd egymást, változékony, csapadékos időjárást okozva - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szerző(k): Szász Péter