omsz

05.
25.
16:14

A következő órákban megérkezik a nagy zuhé, de hajnalra megnyugszik az időjárás

Hidegfront vonul át Magyarország felett, amelyet záporok, zivatarok, délen akár heves zivatarok is kísérhetnek hajnalra azonban mindenhol megnyugszik időjárásunk, így holnap már túlnyomóan napos, csapadékmentes időben lesz részünk - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szerző(k): Szász Péter
05.
22.
15:53

Ciklon közelít hazánk felé, keddtől változik az időjárás

Közelít felénk az a ciklon, amely kedden és szerdán hazánk időjárását alakítja, de a hét első napján még inkább csak a fátyol- és gomolyfelhőké lesz a főszerep - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szerző(k): Szász Péter
05.
22.
12:58

Megdőlt a fővárosi szélrekord

Május 21-én, szombaton egy hidegfront vonult át országunk felett, emiatt a légmozgás sok helyen megerősödött, néhol viharossá fokozódott. Budapest János-hegy állomáson a legerősebb széllökés 23,9 m/s (86,0 km/h) erősségű volt, mellyel megdőlt az erre a napra vonatkozó fővárosi maximális szélsebesség rekordja - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szerző(k): Szász Péter
05.
20.
06:01

Ilyen időjárás lesz pénteken és szombaton

Napos idő lesz pénteken, a nappali hőmérséklet 27 és 32 Celsius-fok között alakul. Szombaton szelesebb, néhol esős időjárás várható, de marad a meleg - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
15.
17:55

Megváltozik az időjárás a jövő hét elején, OMSZ előrejelzés

Változékony lesz a jövő heti időjárás: napsütésre, de záporokra, zivatarokra is számítani kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
13.
06:51

Az ország nagy részén kell esőre számítani pénteken

Hullámot vető hidegfront alakítja időjárásunkat, nagy számban kell záporokra, zivatarokra számítani. Ez alól kivétel az ország középső és a Dunántúl déli része - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szerző(k): Szász Péter
05.
11.
18:07

Melegszik az idő, de pénteken kelleni fog az esőkabát

Ízelítőt kapunk a nyárból, csütörtökön a mainál is jóval melegebb lesz: több helyen is meghaladhatja a 30 fokot a csúcsérték. Azonban a nyugodt idő csak átmeneti, pénteken hullámzó frontrendszer érkezik záporokkal, zivatarokkal - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szerző(k): Szász Péter
05.
10.
16:26

Nyárias idő lesz, de pénteken többfelé eshet

A hét további részében országszerte meleg, nyárias időre számíthatunk, de csütörtök estétől péntek estig egy hullámzó hidegfront alakítja az időjárásunkat, amikor nagyobb számban kell záporokra, zivatarokra számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.

Szerző(k): Szász Péter
05.
08.
17:24

Mikor lesz 30 fok? Megérkezett a friss előrejelzés

Helyenként 30 Celsius-fok is lehet a jövő héten. A hétvégére viszont egy hidegfront hatására mérséklődik a meleg. Emellett sok lesz a napsütés, de elszórtan lehetnek záporok, zivatarok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) MTI-nek küldött előrejelzéséből.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
06.
15:42

Járási szinten ad jégeső veszélyjelzést az OMSZ

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 250 millió forint keretösszegig ad napi 3 alkalommal, járás szinten, jégeső veszélyjelzést.

Szerző(k): Németh Géza