omv

06.
08.
09:39

A Mol 120 benzinkutat vásárol meg a szomszédban

A Mol-csoport megállapodott az OMV-vel, hogy az OMV Downstream GmbH-tól, mint közvetlen részvényestől megvásárolja az OMV Slovenija d.o.o. 92,25 százalékát, amelyben az INA d.d. már 7,75 százalékos kisebbségi részesedéssel rendelkezik.

Szerző(k): Domokos László
05.
01.
11:20

A benzinkutakon is számít a védettségi igazolvány

Mivel a benzinkutak is üzemeltetnek kávézókat, a hatályba lépő szabályok szerint oda is csak azok léphetnek, akiknek van védettségi igazolványuk.

Szerző(k): Szász Péter
03.
29.
07:08

A Greta Thunberg generáció reakcióit a cégek úgy értékelték, hogy legfeljebb 10-15 évük van a változásra

Mi jön a teknősbéka orrából szívószálat kihúzós videó után? Miért nem jó, ha az ügyvezető úgy ébred, hogy tenni kell valamit, „mert az olajnak vége”? És miben jár a Vöslauer máris a Coca-Cola előtt? Erről is kérdeztük Szücs-Winkler Róbert fenntarthatósági specialistát.

Szerző(k): Szabó M. István
02.
19.
11:57

Melldöngetve kezd az OMV teljesen másba, mint amit eddig tervezett

Ausztria legnagyobb zöld hidrogénüzemét akarja megépíteni az osztrák üzemanyaggyártó és -forgalmazó vállalat. Erről eddig szó sem volt, ilyesmi a cég stratégiáiban sem szerepelt.

Szerző(k): Szabó M. István
08.
31.
09:21

Kedden kezdődik az iskola - erre számítson az utakon

Tízből csaknem négy gyerek gyalog jár iskolába, de a fővárosban és a megyei jogú városokban sokan szállítják autóval iskolába a gyerekeiket. A koronavírus-járvány miatt jobban féltik a szülők a gyerekeiket, mint korábban

Szerző(k): Herman Bernadett
07.
15.
09:18

Itt a várva várt váltás a kutakon

Az üzemanyag iránti kiskereskedelmi kereslet a korábbi mínusz 30-40 százalék után a nyáron eddig csak 10-15 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól. Eközben szépen emelkedik az étel- és italértékesítés is a kutakon - ismerteti szerdai összeállításában a Világgazdaság.

Szerző(k): Szabó Dániel
07.
02.
18:45

Erre készül az OMV Petrom a Fekete-tengeren

Az OMV Petrom vállalat a Fekete-tenger georgiai felségvizei alatt is szénhidrogént termelne ki, miután megnyert egy újabb fekete-tengeri szénhidrogén-lelőhely kitermelésére vonatkozó versenytárgyalást Georgiában – adta hírül csütörtökön a román Agerpres hírügynökség az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
05.
12:51

Több mint 3600 család fogyasztása landolt a kocsikban

Tavaly már majdnem megugrotta az 5,5 millió kilowattórát (kWh) az elektromos töltőkön keresztül a hálózatból vételezett villamos energia mennyisége - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH). Elektromos töltőoszlopokból pedig mintegy 1400 van az országban.

Szerző(k): Szabó M. István
01.
31.
08:31

Bizalmasan érdeklődhetett a Mol: megveheti-e a fekete-tengeri gázmezőt

Romániában évek óta komoly figyelem övezi a Neptun-projekt alakulását, mivel a tenger mélyén talált földgáz akár regionális nagyhatalommá is tehetné az országot. Vagy azt, aki a kitermelési jogot megszerezi. A célegyenesben lévő üzlet fele eladó - a hírek szerint a magyar olajipari vállalat is érdeklődik.

Szerző(k): Szabó M. István
09.
03.
08:14

Új cég nyithat benzinkutat Magyarországon

Ha az Auchan benzinkútjánál tankol, már egy lengyel cég üzemanygát vásárolja - írta meg a Világgazdaság. Hozzátéve: könnyen meglehet, hogy a PKN Orlen már ennyivel nem éri be.

Szerző(k): Szabó M. István