online

05.
09.
08:44

Bejött az Apple húzása, a Facebook nagy bánatára

A Flurry Analitics elemzőcég 2,5 millió készüléken végzett felmérése alapján bejött az Apple újítása hogy az alkalmazások már csak felhasználói engedély birtokában továbbíthatják a rólunk begyűjtött adatokat. Ez az a lehetőség, ami miatt a Facebook hatalmas patáliát csapott, hiszen komolyan belerondít üzleti modelljükbe.

Szerző(k): Szász Péter
05.
09.
08:30

Továbbra is hasít a PayPal

A PayPal Holdings az első negyedévben rekord forgalmat bonyolított le a platformján keresztül, mivel az e-kereskedelmi hullám még a gazdaság fokozatos újraindulása közepette is folytatódott. Ez pedig részvényenkénti rekordnyereséget hozott. A vállalat az első negyedévben 1,1 milliárd dollár, azaz részvényenként 92 cent nettó nyereséget ért el, szemben az egy évvel korábbi 84 millió dollárral, azaz részvényenként 7 centtel. A PayPal bevétele a negyedévben 6,03 milliárd dollár volt (több, az elemzők 5,91 milliárd dolláros előrejelzésénél), szemben az egy évvel korábbi 4,62 milliárd dollárral - írja a Computerworld.

Szerző(k): Szász Péter
05.
08.
08:07

Megüzenték a világ legismertebb befektetési gurujának, hogy a piacok unják, elegük van az okoskodásából

Meglehetősen élesen vágott vissza az online kereskedési platformot üzemeltető Robinhood nevű cég Warren Buffettnek, aki szerint ők is szerepet játszanak a tőzsdén a kaszinó mentalitás terjedésében. A Robinhood szerint az embereknek elegük van a guruból.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
06.
11:08

A bolti visszaesett, az online kiskereskedelem megugrott

Márciusban ismét rekordot döntött az online kiskereskedelem - kommentálta a Központi Statisztikai Hivatal bolti forgalomról szóló legfrissebb adatait az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
03.
08:15

A járvány miatt világszerte megugrott az online kiskereskedelem

A koronavírus-járvány hatására az online eladások aránya a teljes globális kiskereskedelmi forgalomban 19 százalékra emelkedett a 2019. évi 16 százalékról - áll az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciája (UNCTAD) hétfőn ismertetett jelentésében.

Szerző(k): Domokos László
05.
01.
10:10

Mit kezdjenek a cégek a negatív véleményekkel?

Az aktív korú internetezők közel fele nem bízik azokban a vállalkozásokban, amelyekről nem talál pozitív véleményeket a neten, derült ki a Magyar Telekom korábbi kutatásából. A vállalkozásoknak érdemes tudatosan kezelniük az online teret, megjeleníteni a vásárlói véleményeket a saját weboldalukon vagy a közösségi médiában.

Szerző(k): Szász Péter
04.
30.
19:33

Nyitnak a budapesti fürdők - papuccsal, maszkkal, távolságtartással készüljön!

Az első lépcsőben a Széchenyi, Gellért, Rudas, Lukács, Paskál és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő nyitják meg kapuikat 2021. május 1-jén. Pünkösdi nyitásra készül a Palatinus és a Pesterzsébeti fürdő. Végül június elejétől fogad vendégeket a Dandár fürdő, valamint a Római strand és Pünkösdfürdő. A fürdők pontos nyitva tartása az adott fürdő honlapján elérhető.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
28.
14:35

Nagy a baj az online számlarendszerrel? Reagált a NAV a kritikákra

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) szerint az online számlarendszerhez kapcsolódó interfész továbbra is akadozva, vagy gyakran egyáltalán nem működik, ami a könyvelőknek rengeteg pluszmunkát jelenthet - írta meg a Napi.hu korábban. Az adóhatóság cikkünk megjelenése után válaszolt: ennek alapján tavaly december óta mindösszesen öt lassulás fordult elő, amelyek időtartama összesen a hat órát sem érte el.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
27.
12:03

Akár még aznap kiszállít a Rossmann

A budapesti címeken elérhető Rossmann futár akár a rendelés napján kiszállítja az összeállított csomagot. A biztonságos, érintkezésmentesen is igényelhető szállítás 15 ezer forintos rendelés felett ingyenes - adta hírül a drogérialánc.

Szerző(k): Domokos László
04.
26.
07:08

Kíméletlen drágulás a szállítmányozásban, ennek vége nem lesz, amíg a járvány le nem cseng

Drasztikusan megnőttek a szállítmányozás költségei a nemzetközi kereskedelemben, amelynek egyik fő oka a konténerhiány. De hogyan jutottunk el idáig, és miért nem sikerül megoldást találni a hiányra? Peternics Zoltán, az a. Hardtrodt (hungary) Tengerentúli és Légi Szállítmányozási Kft. ügyvezetője szerint nem érdemes azt gondolni, hogy a nehézségek nyárra enyhülni fognak. A szereplőknek tartósan magas árakra kell berendezkedniük.

Szerző(k): K. Kiss Gergely