orbán-kormány

05.
18.
16:38

Ismét nemet mond a magyar kormány egy nemzetközi javaslatra

A magyar kormány nem fogadja el a globális minimumadó bevezetését, miután az Magyarországon adóemeléshez vezetne - mondta a cégeket érintő egységes társasági-adókulcs bevezetésének tervéről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek Párizsban, miután találkozott Mathias Cormannal, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) megválasztott főtitkárával.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
18.
10:29

Kiderült, mely települések kapnak kompenzációt az iparűzési adó elvonása miatt

Közzétette a kormány, hogy mely településeket támogatja az iparűzési adó egy résznek elvonása miatt, és arra is fény derült, melyik település mennyit kap.

Szerző(k): Németh Géza
05.
17.
16:29

Norvég Alap: nem tudtak megegyezni a pénzosztásról

A Vöröskereszt, az Ökotárs Alapítvány és az Autonómia Alapítvány párosa, valamint a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat is jelentkezett egy-egy konzorcium részeként az EGT- és Norvég Alapok civil pénzeinek elosztására – értesült a Magyar Hang.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
17.
15:58

Újabb kormányzati támogatás a határon túlra: egyházi óvodához gurulnak a forintok

Magyar állami támogatásból építik meg a nagyváradi római katolikus egyházmegye Szent László Óvodájának új épületszárnyát, amelynek alapkövét hétfőn helyezte el Böcskei László megyéspüspök és Grezsa István, a Miniszterelnökség Kárpát-medencei óvodafejlesztési programért is felelős miniszteri biztosa.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
17.
08:38

Kiderült, miért nem kell a filléres hitel a kormánynak

Nem tetszett a magyar kormánynak, hogy az EU mire adná az uniós helyreállítási alapnak azt részét, amelyet hitelként kellett volna felvennie a kormánynak. Nem a kamattal volt a baj.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
14.
11:40

Miniszteri biztost kapott a magyar MotoGP pálya

Tiba Istvánt, a Hajdúnánáson létrehozandó multifunkciós versenypálya megvalósításáért és a környezetében a multifunkciós versenypályához kapcsolódó fejlesztések koordinációjáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Palkovics László, innovációért és technológiáért felelős miniszter. A fideszes országgyűlési képviselő havi 1 millió forintot kap a biztosi ténykedéséért.

Szerző(k): Németh Géza
05.
14.
10:11

Jön a hosszabbítás: a választásokig nem kell törleszteni a hiteleket

Június 30. után is folytatódik a törlesztési moratórium, sőt a választásokig nem kell majd törleszteni annak, aki nem akar - írta a Portfolio.hu.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
14.
08:05

Tovább mélyíti a válságot a lakástörvény átírása

A kormány lakáseladási törvénytervezete elmélyíti a lakhatási válságot, mert azok vásárlási jogosultak, akiknek rossz az anyagi helyzetük, kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
14.
07:25

Leválasztja a MÁV-Startról a járműgyártást és -javítást a kormány

Október 1-től a MÁV-Start Vasúti Személyszállító Zrt által végzett - a személyszállítási közszolgáltatási feladatellátáshoz közvetlenül nem kapcsolódó - járműgyártási tevékenység, a vasúti fővizsgákhoz szükséges javítási tevékenység, valamint az annak végzéséhez szükséges humán- és eszközerőforrások a MÁV Vagon Vasúti Jármű Gyártó és Javító Kft.-hez kerülnek át.

Szerző(k): Németh Géza
05.
13.
22:30

A kormány kötőféket tesz az önkormányzatokra

Újabb eszköz lesz a kormány kezében arra, hogy nyomást, kontrollt gyakoroljon a helyi önkormányzatokra. Előbb a Magyar Államkincstár, aztán az Állami Számvevőszék is vizsgálhatja egy adott helyi önkormányzat gazdálkodását az illetékes kormányhivatal kezdeményezésére - adta hírül a Mfor.hu.

Szerző(k): Domokos Erika