orbán_viktor

05.
13.
10:08

Orbán Viktor a Karmelitában fogadta Karikó Katalint

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök reggel a Karmelita kolostorban fogadta Karikó Katalin kutatóbiológust, biokémikust, a szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatóját - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
11.
18:22

Orbán Viktor és Áder János is részvétét fejezte ki Vlagyimir Putyinnak a kazanyi iskolai lövöldözés miatt

Orbán Viktor miniszterelnök és Áder János köztársasági elnök is részvétét nyilvánította Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a kazanyi iskolában kedden történt fegyveres támadás miatt - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
11.
18:04

Montenegróba is lehet utazni magyar védettségi igazolvánnyal

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Milo Dukanovic montenegrói államfőt - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár, a megbeszélés fő témái közül kiemelve a vakcinaigazolványok kölcsönös elismerését, ami nagyban hozzájárul majd a mindkét ország számára kulcsfontosságú turizmus ismételt fellendüléséhez.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
11.
09:13

Rossznak és nem támogathatónak nevezte a kormány uniós terveit az EB (frissítés)

Magyarország már jelezte, hogy az 5800 milliárd forintos uniós helyreállítási alap hitelrészéről lemond. Az EU-s forrás esetében az Európai Bizottság jelezte, hogy a magyar terveket annyira rossznak tartják, hogy ebben a formában nem fogják támogatni. Korábban Orbán Viktor azzal érvelt, hogy nem akar a kormány adósságot növelni. Frissítés: Gulyás Gergely kancelláriaminiszter egyik állítás sem igaz ezekből.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
11.
07:19

Berlinből erősen kritizálják a kormányt az uniós Kína elleni fellépés vétózása miatt

Erősen bírálta Heiko Maas német külügyminiszter hétfőn a magyar kormányt a "teljesen érthetetlen" döntéséért, amellyel blokkolta azt az uniós nyilatkozatot, amelyben Pekinget a hongkongi demokrácia elleni fellépés miatt kritizálták volna. A magyar vétó miatt az Európai Unió nem hozhatta meg az egyhangú döntéshez kötött nyilatkozatot.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
08.
13:47

Az EU-ban lesöpörték a magyar-lengyel aggályokat és a vétófenyegetést

Hiába mondott újabb nemet a magyar–lengyel tengely, az Európai Unió nem vette figyelembe az aggodalmaikat. A most zajló uniós csúcs közös nyilatkozatában végül háromszor is szerepel a kifogásolt gender szó, ami csúnya presztízsveszteség a közép-európai párosnak - írja az Index.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
08.
11:35

Orbán Viktor az újranyitásról beszélt

Az oltáson múlik, hogy mikor indíthatjuk újra a gazdaságainkat - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök Portóban, az Európai Unió szociális csúcstalálkozójának első munkanapját követően a közösségi oldalán szombaton közzétett videóban. Örül, hogy a Sinopharm-vakcina is vészhelyzeti engedélyt kapott a WHO-tól.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
07.
08:35

Az oroszoktól visszavásárolt Mol-részvények magyar egyetembe tételét védte Orbán Viktor

A korábbi szociálliberális kormány és az akkori ellenzéki Fidesz együttesen védte meg a Molt a külföldi felvásárlás lehetőségétől, nem pedig a regnáló miniszterelnök - írta meg Orbán Viktor friss parlamenti válaszának hátterét a Népszava.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
06.
20:55

Orbán Viktor a szlovén miniszterelnökkel tárgyalt

Magyarország és Szlovénia járványügyi védekezéséről, az oltás nélkülözhetetlen szerepéről cserélt eszmét Orbán Viktor magyar és Janez Jansa szlovén miniszterelnök csütörtök este a portugáliai Portóban, ahol másnap mindketten részt vesznek az EU szociális csúcstalálkozóján - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Szerző(k): Szász Péter
05.
06.
10:16

A miniszterelnököt segíti, nem indul a választáson az ismert fideszes politikus

Újabb ismert fideszesről, Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselőről derült ki, hogy várhatóan nem indul egyéniben. Helyette Orbán Viktor miniszterelnök tanácsadója lehet, aki az előző kampányban froclizta.

Szerző(k): Szabó Dániel