orbán_viktor

05.
26.
14:21

Szerda este már kihirdették a különadókat

Az elhúzódó háborúval és az uniós szankciókkal indokolta Orbán Viktor, hogy szerda este bejelentette, hogy különadókat vetnek ki több szektorra, valamint hogy létrejön egy honvédelmi és egy rezsivédelmi alap, a jól menő cégek többletjövedelmét ide irányítja a kormány.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
26.
14:16

Itt a háborús veszélyhelyzet

A szomszédban zajló háborúra való tekintettel az újonnan esküt tett kormány egyből lépett, Orbán Viktor miniszterelnök kedd este kihirdette a háborús veszélyhelyzetet. Ez a járványidőszakhoz hasonlóan rendkívüli döntési lehetőségeket biztosít a kormányzatnak.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
26.
13:30

Különadók: mennyire csapolhatja meg a telekommunikációs cégeket a kormány?

Orbán Viktor szerdai bejelentése szerint a kormány több szektort ismételten különadókkal súlyt. Ezek közé tartozik a telekommunikációs szektor, amely kétség kívül a koronavírus-járvány nyertesei közé tartozik. Megnéztük, mennyi pénzt is jelenthet ez.

Szerző(k): Szász Péter
05.
26.
12:45

Lyukfoltozgatás vagy elővigyázatosság: így látják a szakértők az új különadókat

Orbán Viktor új szektorális különadókat jelentett be, amelynek részleteit a napokban fogja megismerni a nyilvánosság. Megkérdeztünk szakértőket és érintetteket is, egy valami biztosan kijelenthető, mégpedig, hogy drasztikusan eltér a lépés megítélése.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
26.
11:16

A lyukas büdzsé betömködéséről írnak külföldön az Orbán-videó kapcsán

A külföldi sajtó emlékezete nem annyira rövid, hogy elfelejtették volna a 2010-ben bevezetett különadókat, így az első cikkek, amelyek Orbán Viktor bejelentése kapcsán megjelentek, arról szólnak, hogy a mostani különadóknak is pont az lesz a következménye, mint a 12 évvel ezelőttieknek.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
26.
10:04

Zuhan a forint, padlón a tőzsde: összeomlást hozott Orbán Viktor a piacra

A különadók bejelentését rosszul fogadták a befektetők. A forint elhasalt, a tőzsdei cégek kivétel nélkül padlót fogtak csütörtökön.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
25.
18:19

Különadókat vet ki több iparágra a kormány

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentése szerint több szektor extraprotifot tud beszedni a mostani válságos időben, ennek megfelelően többletadót vár tőlük a kormány.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
25.
16:05

Az ukrán elnök bírálta Magyarországot, amely nem támogatja az olajembargót

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bírálta szerdán Magyarországnak azt az álláspontját, amely szerint nem hajlandó támogatni az Oroszországgal szembeni olajembargót annak ellenére, hogy az energiahordozókból származó bevételből finanszírozzák a "Kreml hadigépezetét" - számolt be a Jevropejszka Pravda ukrán hírportál.

Szerző(k): Szász Péter
05.
25.
08:36

Itt az újabb alkotmánymódosítás, hivatalosan is életbe lépett a háborús veszélyhelyzet

Megjelent a Magyar Közlönyben az Alaptörvény tizedik módosítása, a járványügyit háborús veszélyhelyzet váltja fel. A minisztériumokról szóló rendeletek is megjelentek.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
25.
08:04

Orosz szankciók és a magyar kormány: megszólalt von der Leyen is

A magyar kormányfő szerint el kellene halasztani az EU hatodik orosz szankciós csomagjáról folytatandó tárgyalást, ám ennél sanszosabb, hogy 26 uniós tagállam Magyarországot kihagyva lépteti életbe az új korlátozásokat. Von der Leyen azonban már arról beszél, hogy ez egy olyan technikai probléma, amely nem uniós csúcsra való.

Szerző(k): Komócsin Sándor