orosz

04.
18.
09:08

Csehország robbantással gyanúsítja Moszkvát, 18 embert kiutasítottak

A Cseh Köztársaság kiutasít 18 orosz diplomatát, akik a hatóságok szerint egyértelműen kémtevékenységet folytattak és részt vettek egy 2014-es hatalmas lőszerraktár felrobbantásában.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
18.
08:37

Az Egyesült Királyság hadihajókat küld az oroszok miatt a Fekete-tengerre

Májusban brit hadihajók érkeznek a Fekete-tengerre az Ukrajna és Oroszország közötti növekvő feszültségek közepette. A bevetés célja, hogy az Egyesült Királyság szolidaritást mutasson Ukrajnával és a NATO-szövetségesekkel.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
18.
07:20

Orvosa szerint Navalnij bármelyik percben meghalhat

A harmadik hete éhségsztrájkoló, börtönbe zárt Alekszej Navalnij ellenzéki politikus egészségi állapota rohamosan romlik, és „bármelyik percben meghalhat” – közölte szombaton a 44 éves ellenzéki aktivista, politikus egyik orvosa. Jaroszlav Asihmin a családtól kapott vizsgálati eredményekre hivatkozva azt állítja, hogy Navalnij káliumszintje vészesen magas, ami szívleálláshoz vezethet, megemelkedett kreatininszintje pedig veseproblémákról árulkodik - írja a hvg.hu az MTI híre alapján.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
17.
21:11

Orosz diplomatákat utasítottak ki Csehországból

Tizennyolc orosz diplomatát utasítottak ki Csehországból, akik a cseh hatóságok szerint az orosz titkosszolgálatoknak dolgoztak - jelentették be szombaton Prágában az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
17.
19:03

Eltékozolta a Putyin-éra a szovjet sikersztorit

Az orosz űripar, amely a Szovjetunió egyetlen olyan gazdasági ágazata volt, amely fel tudta venni a versenyt a hasonló nyugati technológiával, ma már csak árnyéka régi önmagának. A rendszerváltást követő fejetlenség okozta kárt a Putyin-éra 20 éves stabil kormányzása alatt sem sikerült elhárítani.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
17.
15:26

Hírességek követelik Putyintól Navalnij orvosi ellátását

Nyílt levélben fordult több mint 70 ismert személyiség az egész világról Vlagyimir Putyinhoz, hogy orvosi kezelést követeljenek a büntetőtáborba zárt Alekszej Navalnijnak – írta az MTI hírére hivatkozva a Telex.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
17.
12:12

Oroszország titkosszolgálati letartóztatással élezi a konfliktust Ukrajnával

Az orosz titkosszolgálat, az FSZB rövid időre őrizetbe vett egy ukrán diplomatát Szentpéterváron - közölte az ukrán külügyminisztérium szombaton. Nem tesz jót ez az amúgy is kiélezett konfliktusban.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
17.
10:53

Ötven éve állították Föld körüli pályára a világ első űrállomását

Ötven éve, 1971. április 19-én állították Föld körüli pályára a világ első űrállomását, a szovjet Szaljut-1-et - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
16.
18:55

Kezd eldurvulni az USA és Oroszország viszálya

Diplomatákat utasítottak ki válaszul az amerikai szankciókra.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
16.
14:07

Hamarosan vége lehet a járványügyi korlátozásoknak Oroszországban

Jelentősen meghaladja a nyolcmilliót a Covid-19 ellen Oroszországban beoltottak száma, és a vakcináció tempójának további növekedése miatt hamarosan vissza lehet vonni a járványügyi korlátozásokat - jelentette ki Tatyjana Golikova miniszterelnök-helyettes az orosz egészségügyi tárca pénteki vezetőségi tanácskozásán.

Szerző(k): K. Kiss Gergely