orosz-amerikai

05.
14.
14:22

Újabb támadás indult az orosz oltás ellen

Nem ért véget az orosz Szputnyik V koronavírus-oltás kálváriája, újabb botrány bontakozik ki, miután kutatók nyílt levélben kérdőjelezik meg a vakcináról nyilvánosságra hozott kutatási eredményeket. A fejlesztők válaszai alapján úgy tűnik, valahogy az oroszok nem tudják kellő precizitással dokumentálni a munkájukat.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
13.
21:43

Később kezdjük törleszteni a paksi gigahitelt

Magyarország számára kedvezően módosul a paksi bővítés finanszírozása - közölte Balogh László, a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára az MTI-vel. A törlesztést 2026 helyett 2031-ben kell elkezdeni, de magasabb összegben, hisz a futamidő vége maradt 2046.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
13.
20:51

Bíróságon kell tisztázni, ki kit képvisel Dunaferr-ügyben

A Győri Ítélőtábla jogerős döntésével hatályon kívül helyezte azt a végzést, amellyel a Székesfehérvári Törvényszék cégbírósága az ISD Dunaferr Zrt. közgyűlését május 6-ra összehívta – közölte az MTI-vel a Dunaferr, amely a döntést csütörtökön vette át. Az ítélőtábla a törvényszéket új eljárásra utasította, ahol vizsgálni kell a felek meghatalmazott ügyvédeinek képviseleti jogát.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
13.
09:39

Valamit elszúrtak az orosz vakcinával kapcsolatban

Valamit nagyon elszúrtak az orosz hatóságok a hazai gyártású Szputnyik V koronavírus-oltással kapcsolatban, ugyanis az orosz lakosságnak még mindig közel kétharmada utasítja el ezt a vakcinát.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
11.
18:22

Orbán Viktor és Áder János is részvétét fejezte ki Vlagyimir Putyinnak a kazanyi iskolai lövöldözés miatt

Orbán Viktor miniszterelnök és Áder János köztársasági elnök is részvétét nyilvánította Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a kazanyi iskolában kedden történt fegyveres támadás miatt - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
09.
13:32

Az oroszok húzogatják az amerikaiak bajszát

Orosz hajók veszélyes manőverek végrehajtásával szándékosan akadályozták egy ukrán és egy amerikai őrhajó gyakorlatozását Odessza partjai közelében - írja az Ukrajinszka Pravda nyomán az ukrán határőrszolgálat közleményére hivatkozva.

Szerző(k): Szász Péter
05.
07.
09:25

Egyre nagyobbat kaszál a mindent túlélő szovjet fagyi

A szovjet idők kedvenc fagylaltja túlélte a Szovjetunió bukását, és ma népszerűbb mint valaha. Az oroszok egyre többet fogyasztanak, és jut belőle exportra is.

Szerző(k): Komócsin Sándor, Barabás Júlia
05.
07.
08:35

Az oroszoktól visszavásárolt Mol-részvények magyar egyetembe tételét védte Orbán Viktor

A korábbi szociálliberális kormány és az akkori ellenzéki Fidesz együttesen védte meg a Molt a külföldi felvásárlás lehetőségétől, nem pedig a regnáló miniszterelnök - írta meg Orbán Viktor friss parlamenti válaszának hátterét a Népszava.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
03.
22:03

Blinken: válaszolnánk bármilyen agresszív orosz lépésre, de nem akarjuk élezni a feszültséget

Washington válaszolna bármilyen meggondolatlan vagy agresszív orosz lépésre, de nem törekszik az Oroszországgal fennálló feszültség további eszkalációjára - mondta hétfő este Londonban Antony Blinken amerikai külügyminiszter.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
02.
11:51

Putyin elengedi a barátja kezét?

Az orosz olajvállalatok megszüntetik a legnagyobb fehérorosz olajfinomító ellátását nyersanyaggal, ami súlyos gondot okoz a feldolgozott kőolajtermékek exportjából élő belorusz gazdaságnak.

Szerző(k): Barabás Júlia