orosz-amerikai

05.
01.
19:22

Van, ahol nagyon magas a Szputyik V elfogadottsága

Sokkal népszerűbb az orosz Szputnyik V koronavírus elleni oltás Szlovákiában, mit a térség más államaiban, derült ki egy friss felmérésből. Ennek ellenére már két hónapja áll engedélyezésre várva Pozsonyban több százezer adag Szputnyik V fiola - írja az Euronews.

Szerző(k): Szász Péter
04.
30.
21:14

Koronavírus: kiadták az állatvédő vakcina első tételét

Kibocsátotta a koronavírusos fertőzés elleni, Carnivac-Cov elnevezésű állatvédő vakcina első 17 ezer adagját az orosz Szövetségi Állategészség-védelmi Központ.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
28.
18:22

Borrell: veszélyes szintre érhetnek az EU-orosz kapcsolatok

Az Európai Uniónak hosszú és nehéz időszakra, a kapcsolatok romlására kell készülnie Oroszországot illetően - figyelmeztetett az unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője Brüsszelben, az Európai Parlament plenáris ülésének a témában folytatott vitáján szerdán az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
27.
07:32

Érkezett 200 ezer első és 280 ezer második Szputnyik-vakcina

Újabb szállítmány Szputnyik vakcina érkezéséről számolt be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden hajnalban a Facebook-oldalán.

Szerző(k): Szász Péter
04.
25.
18:05

Kiállnak kormányuk mellett a csehek

Úgy tűnik, a csehek erősen megharagudtak az oroszokra azt követően, hogy kormányuk egy robbantásos merénylet elkövetésével vádolta meg az orosz katonai titkosszolgálatot.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
23.
08:20

Megvizsgálták Alekszej Navalnijt

Kivizsgálták Alekszej Navalnij elítélt ellenzéki politikust egy vlagyimiri polgári kórházban – közölte a Twitteren Leonyid Volkov, az úgynevezett regionális Navalnij-törzsek hálózatát koordináló aktivista.

Szerző(k): Domokos László
04.
22.
21:45

Putyin Moszkvába invitálja Zelenszkijt az orosz-ukrán viszony megbeszélésére

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön bejelentette, hogy kész ukrán hivatali partnerét, Volodimir Zelenszkijt Moszkvában fogadni a kétoldalú viszony megtárgyalására - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
22.
15:00

Romániában összehívják a legfelsőbb védelmi tanácsot az ukrán helyzet miatt

Klaus Iohannis román államfő rendkívül aggasztónak nevezte a Fekete-tenger térségében, különösen az Ukrajna keleti határvidékén kialakult helyzetet, és bejelentette, hogy emiatt jövő hétre összehívja a legfelsőbb védelmi tanácsot (CSAT) - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
22.
14:21

Sojgu visszarendelte az orosz hadsereget a déli és a nyugati határról

Elértnek nyilvánította a hadgyakorlat céljait, és elrendelte az orosz déli és nyugati katonai körzetben zajló harckészültség-ellenőrzés pénteki leállítását csütörtökön Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
21.
14:55

Úgy tűnik, megbékéltek a magyarok Oroszországgal

A magyarok többségének nincs baja Oroszországgal, s bár a Nyugattól sincsenek elragadtatva, nem fordulnának a Nyugat helyett inkább Oroszország felé.

Szerző(k): Komócsin Sándor