országgyűlés

05.
18.
16:25

Új fogalmak jelennek meg a villamos energiáról szóló törvényben

A megújuló energiaforrások használatának elősegítése érdekében fogadott el törvénymódosítást az Országgyűlés. Ennek értelmében például villamos energiáról szóló törvényben új fogalomként jelenik meg a "termelő-fogyasztó" és a "megújulóenergia-közösség", módosulnak a bioüzemanyagok és azok alapanyagaival kapcsolatos szabályok.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
18.
15:15

Marad a veszélyhelyzet októberig

Az Országgyűlés meghosszabbította a járvány elleni védekezésről szóló törvényt, a hatálya így az Országgyűlés őszi ülésszakának első ülésnapját követő 15. napig tart, de ezt a kormány korábban is megszüntetheti - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
18.
15:09

Be kell jelenteni a 10 ezer eurónál nagyobb készpénzmozgást

Az Országgyűlés Kedden elfogadott egy pénzmosás elleni jogszabálymódosítást, amelynek értelmében létrehoznak egy tényleges tulajdonosi nyilvántartást. Emellett a képviselők elfogadtak egy olyan jogszabálymódosítást is, amelynek értelmében be kell jelenteni a 10 ezer eurót (mintegy 3,5 millió forint) meghaladó készpénzmozgást.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
18.
14:43

Módosították a külföldi egyetemek szabályozását

Bajor mintára módosította a Magyarországon működő külföldi egyetemek szabályozását az Országgyűlés a keddi ülésén.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
18.
07:00

A veszélyhelyzeti kormányzás fenntartásáról szavaz ma az Országgyűlés

Az Országgyűlés ma szavaz a koronavírus-törvény hatályának meghosszabbításáról - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
16.
14:41

Önkormányzatok szövetsége: felelőtlen és bűnös lépés a lakások kényszerprivatizációja

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) arra kéri az Országgyűlés felelős tagjait, hogy ne vegyék tárgysorozatba a hazai önkormányzati bérlakásállomány felszámolására irányuló önálló képviselői indítványt, míg Böröcz Lászlót, a törvényjavaslat előterjesztőjét, kezdeményezése visszavonására szólítja fel. Ugyanakkor szorgalmazzák kormányzati, nemzeti bérlakásépítési program indítását az elmélyülő hazai lakhatási válság felszámolása érdekében, az önkormányzatok bevonásával - olvasható a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
16.
10:11

A jövő héten terítékre kerül a paksi atomerőműre felvett hitel is a Parlamentben

Ötnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a következő héten. A képviselők szerdától péntekig 30 órás időkeretben tárgyalják a kormány 2022-es költségvetési javaslatát - írja az MTI. A paksi atomerőmű bővítéséhez felvett hitel folyósításának módosításáról szóló javaslatról is szó lesz.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
05.
13:16

Pontosított a koronavírusos fideszes: nem ma jár le a tíznapos karanténja

Becsó Zsolt fideszes képviselő szerda reggel kiírta a Facebook-oldalára, hogy koronavírusos, ma van a karanténja utolsó napja, és tíz napig enyhe tünetei voltak. A képviselő a múlt hét kedden (április 27.) bent ült a parlamentben és szavazott a kétharmados többséget igénylő, 32 közérdekű vagyonkezelő alapítvány létrehozásáról szóló törvényről. A képviselő pár óra elteltével már azt közölte, hogy nem ma, hanem május 7-én jár le a karanténja, és a koronavírus-tesztjét április 27-én 15 óra 42 perckor végeztette el.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
03.
07:01

Erre készülnek a magyar parlamentben

A képviselők a kormány tagjainak tehetnek fel kérdéseket és azonnali kérdéseket ma az Országgyűlésben.

Szerző(k): Domokos László
04.
29.
06:35

Erre készülnek a magyar parlamentben

Az Országgyűlés ma kezd tárgyalni a kormány azon javaslatáról, amely a parlament őszi ülésszakának 15. napjáig meghosszabbítaná a koronavírus-járvány elleni védekezésről szóló törvény hatályát.

Szerző(k): Domokos László