pénz

05.
18.
15:09

Be kell jelenteni a 10 ezer eurónál nagyobb készpénzmozgást

Az Országgyűlés Kedden elfogadott egy pénzmosás elleni jogszabálymódosítást, amelynek értelmében létrehoznak egy tényleges tulajdonosi nyilvántartást. Emellett a képviselők elfogadtak egy olyan jogszabálymódosítást is, amelynek értelmében be kell jelenteni a 10 ezer eurót (mintegy 3,5 millió forint) meghaladó készpénzmozgást.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
15.
08:07

A magyarok nem oltatnának koronavírus ellen, ha fizetnének érte

Szerbiában már biztosan, de a világ más országaiban is felmerült, hogy pénzt adnak azoknak, akik beadatják maguknak a koronavírus elleni védőoltást. Magyarországon viszont az emberek 60 százaléka szerint nem szabadna ezzel motiválni senkit, de minden tizedik ember 100 ezer forintot sem sajnálna, ha ez a nyájimmunitás ára - derül ki a Napi.hu és a Puzlus Kutató legújabb reprezentatív közvélemény-kutatásából.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
13.
19:32

167 hamis kereskedelmi és kriptovaluta alkalmazást talált a Sophos

A Sophos 167 olyan hamis Androidra és iOS-re telepíthető appot azonosított, amelyeket jól ismert és megbízható cégek pénzügyi, kereskedelmi, banki vagy kriptovaluta alkalmazásaként álcáztak. A támadók társkereső oldalakon keresztül célozták meg a felhasználókat és próbálták rávenni őket a telepítésére - közölte a kiberbiztonsági cég.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
13.
13:06

A járvány ellenére nőttek az önkéntes nyugdíj-, és egészségpénztári befizetések

A Pénztárszövetség által képviselt önkéntes nyugdíjpénztárakhoz 109,9 milliárd forintnyi befizetés érkezett tavaly, 3,68 százalékkal több az előző évinél, az egészségpénztári befizetések meghaladták a 44,4 milliárd forintot, 4,74 százalékkal nőttek 2019-hez képest - adta hírül az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (Pénztárszövetség).

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
12.
07:28

Hitelmoratórium: mentőöv jöhet?

A gazdaság stabilitása és gyors növekedési pályára állítása érdekében a Magyar Bankszövetség támogatja, hogy a moratórium meghosszabbításában a rászorulók, a koronavírus-járványban jelentős károkat elszenvedő családok és vállalkozások kaphassanak további, célzott segítséget.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
11.
15:17

Új adóintézkedéseket jelentett be Varga Mihály

A vállalkozásokat segítő adókönnyítésekről döntött a kormány, amelyek jelentős segítséget jelenthetnek a hazai üzletei szektornak – jelentette be Varga Mihály. A pénzügyminiszter szerint az intézkedések nyomán a pénzpiacok is könnyítésre számíthatnak, és kifehéredik az eddig szabályozatlan digitális pénzpiac is.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
11.
07:31

Reggelre gyengült a forint

Gyengült a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon kedd reggel - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
10.
11:33

Négy hónap: 1000 milliárd felett a hiány

Áprilisban többlettel zárt a központi alrendszere a négyhavi államháztartási hiány így is túllőtte az 1000 milliárd forintot. A gazdaági kormányzat költségvetés módosítással ígér többletforrásokat a védekezéshez.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
10.
09:53

Nagy feltámadásra számít Varga Mihály

Jövő tavaszra érheti el a járvány előtti gazdasági teljesítményt Magyarország, addig az állam és a költségvetés igyekszik bőkezűen segíteni a vállalatokat és a piaci szereplőket – mondta Varga Mihály. A pénzügyminiszter elismerte, hogy a hiány terén vitái vannak a gazdasági kormányzatnak a Költségvetési Tanáccsal, és rendezetlen kérdések vannak a hitelmoratórium ügyében is.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
10.
06:20

Erősebb inflációtűrésre intette az ECB-t a monetáris tanács egyik tagja

A finn jegybank kormányzója szerint az euróövezeti központi banknak (EKB) az amerikai Federal Reserve példáját követve toleránsabban kellene kezelnie az inflációs cél túllépését, különös tekintettel arra, hogy az euróövezeti infláció üteme hosszú évek óta meglehetősen lanyha.

Szerző(k): K. Kiss Gergely