palkovics_lászló

05.
08.
15:06

Az egységes európai minimálbér is előkerült Portóban

Ausztria és Magyarország is úgy látja, hogy az európai uniós tagországok különbözősége miatt nem célszerű Brüsszelből szabályozni, hogy milyen legyen az egységes minimálbér az EU-ban - derült ki azon a találkozón, amelyet Palkovics László innovációs és technológiai miniszter folytatott szombaton Portóban Martin Kocher osztrák munkaügyi miniszterrel az EU-tagországok informális kormányfői találkozójának helyszínén.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
06.
20:23

Kiemelt beruházás lehet a Fudan Egyetem építése

Igennel válaszolt Palkovics László az atv.hu-nak, kezdeményezi-e, hogy a Fudan kiemelt beruházás legyen. Baranyi Krisztina a portálnak azt nyilatkozta: ez nem befolyásolja a népszavazást, helyi és fővárosi referendumot is lehet tartani a Fudanról.

Szerző(k): Szász Péter
05.
06.
06:20

Segít a magyar kormány a Dunaferrnek? Válaszolt az ITM államtitkára

Az elmúlt években még bevásárolt volna a magyar állam a Dunaferrbe. Schanda Tamás ITM-államtitkár most ismét azt közölte Tóth Bertalan MSZP-s képviselő állami segítségnyújtást firtató kérdésére, hogy "egy magánvállalat belső problémájának" tekintik az ügyet, az államnak nincs joga és lehetősége beavatkozni. Tóth Bertalan szerint a kormány a Mátrai Erőműnek szinte azonnal több tízmilliárdos segítséget tudott nyújtani, most pedig tétlenül nézi, ahogy több ezer dunaújvárosi küzd a létbizonytalansággal.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
05.
11:00

Fudan egyetem: így cselezné ki Budapestet a kormány

Egy kedd este közzétett kormányhatározat új helyzetet teremtene a kínai Fudan Egyetem beruházásának megvalósítása ügyében. A kormány most azt találta ki, hogy úgy rajzolnák át a térképet, hogy a beruházás ne érintsen önkormányzati telkeket.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
04.
18:00

Orbán Viktor elárulta, mi a modellváltó egyetemek küldetése

Orbán Viktor miniszterelnök és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden a modellváltó egyetemeket fenntartó 21 alapítvány kuratóriumi elnökeivel tárgyalt az ITM épületében - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
04.
15:05

Megalakult a Magyarországi Drón Koalíció

Megalakult a Magyarországi Drón Koalíció; az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), a Széchenyi István Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), valamint a HungaroControl Zrt. kezdeményezésére létrehozott szervezet alapító tagjainak száma meghaladja a hatvanat - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden Budapesten sajtótájékoztatón az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
30.
13:04

Átadták az első mobil hidrogén-töltőállomást Magyarországon

Átadták hazánk első mobil hidrogén-töltőállomását csütörtökön Budapesten, a Linde Gáz Magyarország Zrt. telephelyén - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
04.
27.
18:14

Aláírt a kormány a Fudannal: legalább 26 hektáros egyetemi kampusz épül

A múlt héten határozott a kormány arról, hogy Palkovics László, a kínai Fudan Egyetem budapesti megvalósításáért felelős - néhány nappal korábban kinevezett - kormánybiztosa kössön stratégiai megállapodást a magyar kormány nevében a Fudan Egyetemmel. A Palkovics László, aki az innovációs tárcát is vezeti, ma aláírta a stratégiai együttműködési megállapodást.

Szerző(k): Domokos Erika