parlament

05.
05.
13:16

Pontosított a koronavírusos fideszes: nem ma jár le a tíznapos karanténja

Becsó Zsolt fideszes képviselő szerda reggel kiírta a Facebook-oldalára, hogy koronavírusos, ma van a karanténja utolsó napja, és tíz napig enyhe tünetei voltak. A képviselő a múlt hét kedden (április 27.) bent ült a parlamentben és szavazott a kétharmados többséget igénylő, 32 közérdekű vagyonkezelő alapítvány létrehozásáról szóló törvényről. A képviselő pár óra elteltével már azt közölte, hogy nem ma, hanem május 7-én jár le a karanténja, és a koronavírus-tesztjét április 27-én 15 óra 42 perckor végeztette el.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
05.
10:32

Talán megússzák az országszakadást a britek

A Savanta Comres/The Scotsman közvélemény-kutatása szerint Skócia fő függetlenségpártja valószínűleg nem szerez teljes többséget a csütörtöki parlamenti választásokon, ami csapást jelent az Egyesült Királyságtól való elszakadásról szóló népszavazás kiírására irányuló reményeire.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
04.
21:34

Egy lépéssel közelebb kerültek a lengyelek az uniós helyreállítási alap pénzeihez

Jóváhagyta a lengyel alsóház kedden az Európai Unió 2021-2027-es költségvetési keretéhez és a 750 milliárd eurós, a koronavírus-járvány utáni gazdasági fellendülést célzó uniós helyreállítási alaphoz fűződő saját források ratifikációjáról szóló törvénytervezetet. A törvény most a szenátus elé kerül.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
03.
07:01

Erre készülnek a magyar parlamentben

A képviselők a kormány tagjainak tehetnek fel kérdéseket és azonnali kérdéseket ma az Országgyűlésben.

Szerző(k): Domokos László
04.
29.
08:20

Csendben elfogadtak egy fontos törvényt

A parlamentben a Fidesz-KDNP támogatásával elfogadott törvény értelmében Magyarországon is tevékenykedhet az EU határvédelmi szervezete, a Frontex, amelynek emberei fegyvert is használhatnak.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
29.
06:35

Erre készülnek a magyar parlamentben

Az Országgyűlés ma kezd tárgyalni a kormány azon javaslatáról, amely a parlament őszi ülésszakának 15. napjáig meghosszabbítaná a koronavírus-járvány elleni védekezésről szóló törvény hatályát.

Szerző(k): Domokos László
04.
28.
08:29

A kormány feltételt szabna Brüsszelnek?

A közös uniós hitelfelvételt lehetővé tevő, tavaly decemberben elfogadott uniós jogszabályt ratifikálnia kel a magyar Országgyűlésnek, amit a kormány mintha arra próbálna kihasználni, hogy a jóváhagyás elutasításával fenyegesse az EU-t.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
27.
13:01

Megszavazták több ezermilliárdnyi közvagyon alapítványokba szervezését

A parlament fideszes többsége kedden kétharmaddal megszavazta azokat a törvényjavaslatokat, amelyek értelmében alapítványi fenntartás alá kerül a magyar felsőoktatás 70 százaléka, az állam pedig több ezermilliárd forintnyi közvagyont ad oda fideszes delegáltak által vezetett szervezeteknek - írja a Telex.

Szerző(k): Szász Péter
04.
26.
19:50

Piros lapot kapott Orbán Viktor a parlamentben

Ellenzéki képviselők a járvány elleni védekezésről, a magas halálozási adatokról kérdezték Orbán Viktor miniszterelnököt az Országgyűlés hétfői plenáris ülésén.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
25.
09:33

A közérdekű vagyonkezelő alapítványokról is dönt a parlament

Az Országgyűlés ötnapos üléssel folytatja munkáját a következő két hétben. A képviselők ez idő alatt összesen 36 javaslatról dönthetnek és 26 általános vitát bonyolíthatnak le.

Szerző(k): Szász Péter