parlament

05.
24.
14:10

Megszavazták az alaptörvény tizedik módosítását

A kormány veszélyhelyzetet hirdethet a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, háborús helyzet vagy humanitárius katasztrófa esetén is - döntött az alaptörvény tizedik módosításával kedden az Országgyűlés.

Szerző(k): Domokos László
05.
24.
07:46

Az új magyar dohánytilalomnak át kell mennie az EU szűrőjén

Ez EU tagállamai véleményezik azt az új magyar törvényjavaslatot, amely szerint a dohánytól eltérő növényi alapú hevítőrudakat a jövőben kizárólag dohányboltokban lehet majd értékesíteni.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
21.
12:58

Boris Johnson megúszta a botrányt, dühöngenek a beosztottai

A londoni rendőrség ugyanis lezárta a nyomozást a Partygate miatt, bár a karanténsértő bulik ügyében külön vizsgálódó hivatalnok a jövő héten saját jelentést is kiad - írja az Infostart.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
18.
09:37

Paks2: radikálisan fel kell gyorsítani a bővítést Szijjártó Péter szerint

Az energetikai önellátás lesz az egyik fő célkitűzése a következő kormányzati ciklusban Szijjártó Péternek. Az újrázó külügy- és külgazdasági miniszter tervei szerint az autóipar élvonalában kell tartani az országot, miközben támogatást kell biztosítani a kifektetési stratégiához.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
16.
11:14

Az ápolók bérrendezését kezdeményeznék a parlamentbe bekerülő orvosok

Tíz éve még tizenhét orvos folytatott politikai tevékenységet a magyar parlamentben, idén tavasszal viszont már csak öten kerültek be az országgyűlésbe, négyen kormánypártiak, egy képviselő pedig ellenzéki. A politikai irányultságuktól függetlenül a képviselők egyetértenek abban, hogy az orvosok és ápolók bérkülönbségének csökkentése az egyik legfontosabb egészségüggyel kapcsolatos feladat - írja a Népszava.

Szerző(k): Ambrus-Nagy Boglárka
05.
06.
15:28

Reszkess, Macron! Jön a baloldal

Franciaországban az áprilisi elnökválasztást júniusban parlamenti választás követi, amelyen arról döntenek a franciák, hogy a régi-új elnök pártját juttatják-e többséghez vagy egy másik politikai erőt, ami kényelmetlen társbérletre kényszerítheti az államfőt. A baloldali pártok megkísérlik összehozni az utóbbi felállást.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
03.
17:03

Churchill szellemét is megidézték Kijevben, több támogatást adnak a britek

Boris Johnson brit miniszterelnök videóhívásban jelentkezett be a háború alatt is összeült ukrán parlament ülésébe. Ukrajna kitartását már több ízben hasonlították ahhoz az eltökéltséghez, amivel az Egyesült Királyság állt ki anno a náci Németország ellen, ennek jegyében pedig Churchill gondolatait idéző beszédében Johnson még több fegyvert és támogatást ígért az elnyomás ellen küzdő ukránoknak.

Szerző(k): Sasvári Marcell
05.
02.
10:05

Megalakul az új Országgyűlés

Leteszik ma esküjüket az április 3-i parlamenti választáson országgyűlési képviselői mandátumot szerzett képviselők az Országgyűlésben - írta mag az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
01.
19:42

Nyugdíj: az országház elé kerül az új javaslat a szülőknek járó emelésről

Bencsik János független országgyűlési képviselő a nyugdíjrendszer módosítására adott be törvényjavaslatot, melynek lényege, hogy a korábban gyerekeket felnevelő idősek többletjuttatásban részesüljenek.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
27.
13:05

Így áll a parlament alakuló ülése

Szerző(k): Domokos László