politika

05.
06.
06:40

Az oroszok még mindig Sztálinon huzakodnak

Egy dagesztáni városban a helyi kommunisták előbb elhelyezték Sztálin mellszobrát a diktátorról elnevezett sugárúton, majd a helyi önkormányzat eltávolíttatta azt, ám akció indult a visszahelyezése érdekében.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
05.
20:09

Putyin hátraléphet, mert utolérte a hanyatlás

Az Oroszországban az elmúlt 20 évben Vlagyimir Putyin államfő irányításával kiépült politikai rezsim története láthatóan új szakaszába lépett, miután a stabilitását biztosító korábbi módszerek egy része kevésbé használható. Az elnök legfőbb gondja az lehet, hogy nem tud visszatérni a régi szép időkhöz.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
05.
08:59

"Nézze meg a tévében, fáradtnak néz ki, pihenésre lenne szüksége"

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke elvesztheti a jövő évi választásokat, már amennyiben úgy dönt, hogy a 2022-t követő négy évet pihenéssel akarja tölteni - véli egy neves amerikai szakértő, a magyar közjogi viszonyok jó ismerője.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
02.
14:52

Ostobaságnak tűnik Kínára tenni a Nyugat helyett

Kína irdatlan gyors felemelkedésének grafikonját sokan szeretik meghosszabbítani felfelé, amivel szemben egyre laposabbnak látszik az USA és szövetségesei fejlődését jelző vonal, ám lehet, hogy nem szerencsés összehasonlítást választanak. Más dimenzióban másnak látszik a verseny.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
30.
15:36

Jön a baloldal, pápá jobboldal

A fejlett országok lakói, akiknek a Föld bolygón viszonylag jól megy a soruk a világ többi részén élőkhöz képest, elégedetlenek a gazdasággal, ami jólétüket biztosítja. A pandémia ráébresztette őket arra, hogy hajszálon függ nyugodt, biztonságos életük, ezért több védelmet várnak államuktól és nagyobb szolidaritás embertársaiktól.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
29.
16:37

Orbán Viktor postára ment. Stop.

Még egyszer utoljára ő is a régi módon küldött üdvözletet a családnak.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
25.
14:45

Vezetnek a Zöldek Németországban a közvélemény-kutatások szerint

Ismét átvették az első helyet a Zöldek a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségétől a pártok népszerűségi rangsorában Németországban - írja az MTI több felmérés eredményei alapján.

Szerző(k): Szász Péter
04.
25.
11:34

Putyin már senkit sem érdekel?

Vlagyimir Putyin orosz államfőt az elmúlt években sokan próbálták jobb belátásra bírni, ám hiába. Angela Merkel német kancellár és Barack Obama korábbi amerikai elnök például le akarta beszélni arról, hogy Oroszország elvegye a Krím félszigetet Ukrajnától. A jelenlegi amerikai elnök máshogy viszonyul orosz kollégájához.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
24.
07:32

Nekiment Boris Johnsonnak a brexit szellemi vezére

Éles bírálatokkal illette Boris Johnson brit miniszterelnököt volt főtanácsadója, az egykor rendkívül befolyásos Dominic Cummings.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
23.
17:04

Navalnij abbahagyta az éhségsztrájkot

Véget vetett a több mint három hete kezdett éhségsztrájknak Alekszej Navalnij. Az orosz ellenzéki politikust orvosai megvizsgálhatták.

Szerző(k): Rácz Gergő