psd2

04.
09.
12:14

Egyre tudatosabbak a magyarok, ha fizetésről van szó

Tízből kilenc bankkártya-birtokos már hallott a január 1-jétől életbe lépett többlépcsős azonosításról. Az OTP Bank megbízásából készített felmérés szerint az interneten kártyával vásárlók többségének nem okoz gondot az új jóváhagyási folyamat.

Szerző(k): Herman Bernadett
03.
27.
08:08

Így alkalmazkodtak a megváltozott kártyás fizetéshez a magyarok

Lassan megtanulták a banki ügyfelek, hogy működik az erős ügyfélhitelesítés az internetes kártyás vásárlásoknál. A tavalyi rekordforgalom még tovább nőtt az idén, mert egyre többet vásárolunk a világhálón is bankkártyával.

Szerző(k): Herman Bernadett
01.
28.
07:09

Tömegeknél nem működik január óta a bankkártyás vásárlás: ez áll a háttérben

Rengetegen tapasztalták az elmúlt hetekben, hogy nem tudtak az internetes bankkártyával vásárolni olyan helyeken, ahol korábban mindig sikerült. Az erős ügyfél-hitelesítés január 1-jei bevezetése sokakat meglepetésszerűen ért, hiába figyelmeztettek rá a bankok, hogy új kódokat, beállításokat kell megadni a sikeres tranzakciókhoz.

Szerző(k): Herman Bernadett
01.
25.
10:31

Az OTP fontos teendőre figyelmezteti a bankkártyásokat

Januártól mindenkinek kötelező a többlépcsős azonosítás. Még vannak kártyabirtokosok, akiknek lépniük kell, hogy ne érje őket meglepetés internetes vásárláskor - figyelmeztet az OTP.

Szerző(k): Herman Bernadett
12.
13.
08:19

Az OTP kötelező teendőre figyelmeztet, minden bankkártyás ügyfél érintett

Január 1-től nem fognak tudni az interneten bankkártyával vásárolni azok az ügyfelek, akik nem állítják be az internetes biztonsági kódjukat - figyelmeztet az OTP. A mobil alkalmazást is frissíteni kell, és engedélyezni az értesítéseket.

Szerző(k): Herman Bernadett
12.
10.
07:08

Januártól így változnak a fizetések, erről minden bankkártyás ügyfélnek tudnia kell

Januártól új korszak kezdődik a bankkártyás vásárlásoknál. Az internetes vásárlások jóváhagyása bonyolódik, főleg azok bajlódhatnak majd sokat, akiknek nincs naprakész mobilbanki alkalmazásuk. A változások a biztonságot szolgálják, de jóval több kódot kell majd megadni, ha fizetni akar a webáruházakban, mint eddig.

Szerző(k): Herman Bernadett
12.
08.
12:55

Figyelem: fontos változás lép életbe januártól minden bankkártyánál

Jövő januártól az online bankkártyás vásárlásoknál is kötelező lesz az erős ügyfél-hitelesítés. Kicsit bonyolultabbá válik a folyamat, mert nem lesz elég megadni a bankkártya adatait a jövőben. A társkártyásoknak is szükségük lehet a főkártya-birtokos netbanki hozzáféréséhez.

Szerző(k): Herman Bernadett
10.
07.
15:42

Fontos figyelmeztetést adott ki az MNB: minden banki ügyfél veszélyben van

Több tízmilliós nagyságrendben is emeltek le mostanában csalók pénzt gyanútlan áldozatok bankszámláiról, voltak vállalkozások, amelyek az úgynevezett SIM-kártyás csalók miatt teljesen ellehetetlenültek. Az ügyfelek is sokat tehetnek a saját biztonságukért - mondja a Magyar Nemzeti Bank (MNB)

Szerző(k): Herman Bernadett
07.
16.
07:08

Változnak a fizetések jövőre: összeszedtük a tudnivalókat

Az internetes vásárlásoknál jön az erős ügyfélhitelesítés, az online pénztárgéppel rendelkező kereskedőknek kötelező lesz elektronikus fizetési lehetőséget biztosítani. A 15 ezer forintos pin-kód nélküli vásárlási limit is maradhat jövőre.

Szerző(k): Herman Bernadett
07.
01.
14:35

MNB: száznál is több csaló próbálkozott a magyar bankszámlásoknál 2018 óta

Összesen 114 adathalász kísérletet jelentettek az MNB-nek az elmúlt két és fél évben az ügyfelek. Az erős ügyfélhitelesítés sokat segítene a támadások meghiúsításában.

Szerző(k): Herman Bernadett