pulzus

06.
20.
11:47

Így változnak Magyarországon a munkakörülmények

Lassan elkezdtek visszatérni az irodisták a munkahelyeikre. A fővárosban lassabb, a megyeszékhelyeken gyorsabb a folyamat, a fiatal felnőttek és a felsőfokú végzettségűek többsége még mindig főleg otthonról dolgozik. A 60 év fölöttiek és a nők viszont a jelek szerint kevésbé nélkülözhetőek az irodákban.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
12.
08:07

Elutasítja az Orbán-kormány új pénzosztását a magyarok többsége

Csak a fiatalok, a középfokú végzettséggel bírók és a falusiak szűk többsége támogatja az Orbán Viktor kormányfő által bejelentett új, családosoknak járó támogatást, az szja-visszatérítést. A magyar választókorú lakosság 52 százaléka valamilyen megfontolásból, de ellenzi a javaslatot - derül ki a Napi.hu és a Pulzus Kutató legújabb reprezentatív felméréséből.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
10.
10:11

Drogerie Markt, Rossmann, Müller: eldőlt a nagy csata

Apró előnnyel vezet a dm a Rossmann előtt a magyar vásárlók körében, ám a nők inkább az utóbbit favorizálják - derül ki a Napi.hu számára a Pulzus Kutató által készített friss közvélemény-kutatásból.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
06.
08:07

Így híztunk a járvány alatt, vallottak a magyarok

Úgy tűnik, nemcsak városi legenda, hogy meghíztunk a járvány hónapjai alatt, a magyarok több mint fele, 56 százaléka tényleg felszedett valamennyit az elmúlt évben. A 6 kilót is meghaladó pluszsúly főleg a férfiakra jellemző, a súlyukat megőrzők pedig legnagyobb arányban a 60 éven felüli korosztályból kerültek ki. Fogyásról inkább a 18-39 év közöttiek, a diplomások és a budapestiek számoltak be az átlagnál nagyobb arányban - derül ki a Napi.hu és a Pulzus Kutató friss, reprezentatív felméréséből.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
31.
07:08

Védettségi igazolás és külföldi utazás: itt a magyarok verdiktje

Elfogadta az Európai Parlament javaslatát az unión belüli szabad utazásról az Európai Bizottság, ami a nyugati vakcinákkal oltottaknak zöld utat jelent. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) viszont mindenkit kér, hogy maradjon inkább nyugton a járványhelyzet miatt. A magyarok 37 százaléka, főleg a 60 év felettiek egyetértenek az utóbbi javaslattal, míg a válaszadóknak csak 13 százaléka engedélyezné a szabad utazást - derül ki a Pulzus Kutató és a Napi.hu közös reprezentatív felméréséből.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
29.
11:11

Jöjjön a kötelező koronavírus-oltás vagy ódzkodnak a magyarok?

Már a kormány sem igazán várja, hogy könnyen meglenne 6 millió beoltott Magyarországon, ami a legoptimistább becslések szerint is a nyájimmunitás küszöbe. Hiába merül fel a szakértők részéről, hogy kötelező legyen, a magyarok nem kérnek belőle: mindössze 13 százalék támogatná ezt. Cserébe más motivációs eszközök mögött sincs valódi támogatás - derül ki a Napi.hu és a Pulzus Kutató reprezentatív felméréséből.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
24.
19:10

Ön mennyiért vásárolna bútort az idén? Kiderült, mit terveznek a magyarok

Bár a magyarok többsége nem szeretne bútort vásárolni az idén, a diplomások és a megyeszékhelyen élők segíthetik a járvány miatt visszaesés bútorforgalom növekedését - derül ki Napi.hu számára a Pulzus Kutató által készített friss közvélemény-kutatásból.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
21.
11:20

Oltási igazolvány a magyarok szerint: máshogy jobb lenne

A magyar lakosság megosztott abban a kérdésben, hogy helyes-e az oltottaknak vagy a koronavíruson átesetteknek többletjogokat biztosítani - derül ki a Pulzus Kutató reprezentatív felméréséből. Bár többségben vannak, akik egyetértenek azzal, hogy a védettek szabadabban mozoghassanak, eközben sokak szerint a magyar kormány által kidolgozott szabályok alkalmatlanok a valódi védettség igazolására.

Szerző(k): Szász Péter