régió

05.
03.
11:55

Uniós pályázatok: jó hírt kaptak a Pest megyei cégek

Az Európai Bizottság nemrég módosította a regionális támogatási térképet, amely a támogatásra való jogosultság mértékét határozza meg. Ez alapján 2022 januárjától a Pest megyei cégek nem lesznek már hátrányban - állapítja meg a Via Credit a változtatás kapcsán.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
21.
14:55

Úgy tűnik, megbékéltek a magyarok Oroszországgal

A magyarok többségének nincs baja Oroszországgal, s bár a Nyugattól sincsenek elragadtatva, nem fordulnának a Nyugat helyett inkább Oroszország felé.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
20.
23:02

Moody's: ennyivel segítik majd régiónk kilábalását az EU-folyósítások

Az új költségvetési időszakban a közép- és kelet-európai EU-gazdaságok kapják az Európai Unió kohéziós folyósításainak csaknem a felét, és a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítését célzó támogatásokkal együtt ezek a finanszírozások a következő hét évben érezhetően gyorsítják majd a térség gazdasági növekedését - áll a Moody's Investors Service kedden Londonban bemutatott átfogó szektorelemzésében.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
19.
19:44

Új feltételekkel lehetne támogatni az elmaradott térségekben fejlesztő vállalatokat

Az Európai Bizottság elfogadta a regionális támogatásokról szóló felülvizsgált uniós iránymutatást, amely meghatározza azokat a szabályokat, amelyek alapján a tagállamok – az egyenlő versenyfeltételek sérelme nélkül – állami támogatást nyújthatnak a vállalkozásoknak az EU hátrányos helyzetű térségeinek fejlesztéséhez - jelentette be az Európai Bizottság.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
17.
07:22

Robbantanak a csehek, lenyúlják a régiós turistákat

A cseh kormány jókora összeget különített el arra, hogy a járvány nyár eleji lecsengésében bízva felhívja a külföldi turisták figyelmét Csehországra. Indul a PR-offenzíva.

Szerző(k): Barabás Júlia