román

05.
18.
15:55

Eladták az örökösök a zsibói Wesselényi-kastélyt

A Szilágy megyei önkormányzat nem tudta egyelőre érvényesíteni elővásárlási jogát a zsibói Wesselényi-kastély fölött, mert az örökösök már korábban eladták a műemléképületet - jelentette be kedden, közösségi oldalán Szilágyi Róbert, az önkormányzat alelnöke, a kastély megvásárlására létrehozott bizottság vezetője.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
17.
15:58

Újabb kormányzati támogatás a határon túlra: egyházi óvodához gurulnak a forintok

Magyar állami támogatásból építik meg a nagyváradi római katolikus egyházmegye Szent László Óvodájának új épületszárnyát, amelynek alapkövét hétfőn helyezte el Böcskei László megyéspüspök és Grezsa István, a Miniszterelnökség Kárpát-medencei óvodafejlesztési programért is felelős miniszteri biztosa.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
16.
07:41

"Titkos" migráció Romániából

A hivatalos statisztika szerint jelentéktelen számban távoznak nyugatra a romániai építőiparban dolgozók, miközben az ágazat jelentős munkaerőhiánnyal küzd.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
14.
21:59

Így fogadják el a magyar védettségi igazolványt a román határon

A román hatóságok elfogadják a magyar védettségi igazolványt - erősítette meg a Maszol.ro portálnak pénteken a határrendészet szóvivője és az Arad megyei tisztiorvos.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
14.
14:36

Románia megelőzte Magyarországot a lazításban, például a maszkhordásban

Romániában május 15-étől kezdve nem kell maszkot hordani a közterületeken, kivéve a piacokat és a vásárokat és teljesen feloldják a kijárási tilalmat is, pedig nem akkora a beoltottsági arány, mint Magyarországon.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
12.
11:43

Roncsprogram indul a háztartási gépekre a szomszédban

Romániában indul a háztartási gépek cseréjének idei fordulója, amelyben az állami támogatásnak köszönhetően a lerobbant gépeket nagy kedvezménnyel számítják be az újak vásárlásába.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
11.
23:00

Leváltották a román közszolgálati televízió és rádió vezetőségét

Leváltotta kedden a román parlament képviselőháza és szenátusa együttes ülésén a román közszolgálati televízió és rádió vezetőségét, a két intézmény élére hat hónapig érvényes megbízással ideiglenes vezetőket neveztek ki - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
10.
06:40

Hasznos a román iszap a covid ellen, mégsem járnak jól a nyugdíjasok

A romániai gyógyfürdők segíthetnék a koronavírus-betegségen átesett emberek, főként a nyugdíjasok rehabilitációját, ám a kormány nem lát kellő fantáziát a dologban ahhoz, hogy úgy támogassa az ágazatot, mint régen.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
09.
07:40

Rohamtempóban oltanak a bukaresti oltási maratonon

Percenként öt ember kapta meg a koronvírus elleni oltás első adagját a bukaresti oltási maraton első 24 órájában - jelentette be szombat délután közösségi oldalán Florin Citu román miniszterelnök az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
07.
17:40

Fejleszt és növekszik az OTP Romániában

Az OTP Bank Románia 7 millió lej (1 lej=72,78 forint) konszolidált adózás utáni nyereséget ért el az első negyedévben, ami jelentős javulás az előző év azonos időszakához viszonyítva, amikor a koronavírus-járvány miatt a kockázati költségek 48 millió lejes emelkedése 11 millió lej veszteséget eredményezett – közölte pénteken a bank.

Szerző(k): Domokos Erika