roma

06.
16.
15:21

A románoknak nagyon megy az építés

Romániában az első négy hónapban 5,7 százalékkal nőtt a nyers adatok szerint az építőipari termelés volumene a tavalyi év azonos időszakához mérten - közölte szerdán a román országos statisztikai intézet.

Szerző(k): Rácz Gergő
06.
10.
20:19

Romániában sokkal több a koronavírus-áldozat, mint azt korábban közölték

Romániában naponta több mint száz korábban történt halálesettel igazítják ki a hivatalos Covid-statisztikát: az utóbbi két hétben végzett korrekciók nyomán csütörtökig több mint ezerrel emelkedett a koronavírus-járvány áldozatainak száma, miközben a fertőzések üteme továbbra is lassul - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
06.
10.
13:59

Újabb nagy dobás a Lidltől

Egy év alatt két helyet ugrott előre a Lidl a kiskereskedelmi láncok romániai rangsorában, amivel egy csapásra az első helyre került. A trónról a Kauflandot taszította le, amelynek tulajdonosa azonos a Lidlével.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
10.
07:47

Bombasiker volt a romániai háztartásigép-csere

Fél óra alatt elfogyott a romániai háztartásigép-cserére elkülönített állami támogatás, miután nagyon sokan akarják öreg gépük helyett újat vásárolni.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
09.
19:14

Visszaütött a lex Gyöngyöspata, uniós eljárás indul Magyarország ellen

A magyar jogszabályok nem felelnek meg teljes körűen a faji vagy etnikai származáson alapuló hátrányos megkülönböztetést tiltó uniós szabályoknak, ezért az Európai Bizottság felszólítja Magyarországot, hogy módosítsa az oktatás és szakképzés terén alkalmazott hátrányos megkülönböztetést szankcionáló jogszabályait.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
09.
07:55

Bolondot csinált magából a román kormány

Kaotikus kommunikációt folytat a bukaresti kormány a pandémia miatt állítólag hazatelepülő vendégmunkásokról, hogy irtó vonzónak láttassa Romániát.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
06.
07:40

Riasztó képet mutat a nyugdíjkorhatár emelése

Romániában már azt számolgatják, mennyivel rövidülne meg az emberek nyugdíjban töltött élete, ha megemelnék a nyugdíjkorhatárt. Az európai összehasonlítás riasztó képet mutat.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
04.
13:47

Az EU még egyet szorít Lukasenkán, majd jön a G7 is

Az Európai Unió nagykövetei pénteken elfogadták azt a tervet, hogy a fehérorosz légitársaságoknak megtiltsák, hogy az EU területe fölött repüljenek, vagy az EU repülőterein landoljanak - közölte három diplomata, miközben az ország száműzetésben élő ellenzéki vezetője további közös nyugati szankciókat sürgetett. Ezekre lehet, nem is kell sokáig várni: a G7-ek pénteki csúcstalálkozóján is téma lesz a belarusz válság, valamint az EU június második felében újabb lépésekre készül.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
04.
07:31

Kényszerrel vallhatott maga ellen Protaszevics

A fehérorosz újságíró az állami tévében ismerte el államellenes tevékenységét és ígérte meg, hogy megváltozik.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
02.
22:29

Magyarország laborja meglépte, amit Magyarország még nem

Ausztria kiterjeszti oltási tervét a 12 éven felüli gyerekekre, miután az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélye után az osztrák Nemzeti Oltási Grémium (NIG) is szabad utat adott a Pfizer/Biontech vakcinájának a 12-15 évesek körében - jelentette be Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter. Az EU-ban elsőként Romániában kezdték el szerdán a 12-15 évesek oltását.

Szerző(k): Domokos Erika